ilk oyunundan beri severek oynadığım ama dördüncü oyununda bozan bilgisayar oyunu serisi.
devamını gör...
üçüncü oyunda ek paketlerle kendini arşa çıkartmış fakat optimizasyon yüzünden en kaliteli makineler içerisinde dahi kasan, kişi ya da kişileri ve özellikle bir ailenin hayatını yaşadığımız ya da yaşattığımız, kendine ait bir dili olan (sul sul) simülasyon oyunu.

dördüncü oyununda "get to work" paketi hariç diğerleri tırttır.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

maxis şirketi tarafından geliştirilmiş, electronic arts (ea) tarafından yayınlanmış hayat simülasyonu. "komans nana", "sul sul" gibi repliklerle aklımıza kazınmış bu oyun çok tutunca , 2., 3. ve 4. sürümleri ortaya çıktı. çok eğlenceli olmasına rağmen, sanal karakteri doyurup banyo yaptıracağım diye aç-susuz gezmenize neden olabilir. oynamanızı tavsiye etmiyorum. tadına bakıp silin derim.

ek: her eşya takımına dlc çıkaran şirketinin de gözünü para bürümüş, "abi legal oyun alayım vicdanım rahat olsun" derseniz maaşınızı bırakabilirsiniz, benden söylemesi.
devamını gör...
ilk versiyonundan beri oynadığım oyundur. resmen hayat simülatörüdür ama aşırı zevklidir. ilk iki oyunun rezil grafiklerine baktığımda cidden bunu bayıla bayıla nasıl oynamışım diye hayrete düşüyorum.
sims 3 ise dört serinin en iyisidir bence. expansion paketleri olsun, ortalama grafikleri olsun eğlenceli oyun sunuyor. bu versiyonda en çok uzaylıların gelip simsleri kaçırmasını seviyorum. sonra geri bırakıyorlar ama o aptal korkuyla yaşamaları falan çok komik. tek kötü tarafı var, o da simslerin artık havuzda boğulamamaları. kendi yollarını bulup çıkıyorlar çakallar.
sims 4 daha kaliteli grafikler sunarken o hayat simülasyonu tadını kaybettirmiştir. yani ne güzel sims 3’te arabayla şehri geziyorduk bir yerden bir yere giderken. sims 4’te uçma olayına geri dönülmüş, tak ara yüz değişiyor ve hop evdesin. toplu zaman geçirme alanları da azalmış city living ayağına. burada da sevdiğim bir özellik var, o da apartmanda komşunla kavga edebilmen. örneğin sesten rahatsız oluyorsun, hemen kapıya dayanabiliyorsun, hatta komşumu evden bile attırmışlığım vardır. evet, biraz acımasız bir komşuyum.
sims 4’te karakterler fazla kendi kendine kalabiliyor. yani siz komut vermediğinizde kendi kendine fazla takılıyor, bu yüzden bazen sizin verdiğiniz komutu algılama süresi düşüyor. bu da oyunun eksilerinden biridir.
devamını gör...
oyunun kendisi oldukça sıkıcı, ben niye kendi isteğim üzerine birilerine bakıcılık yapayım ki? ama bir kurgunun parodisini yapmak oldukça eğlenci, yazarlara da önerilir.

bir de the sims 4 oyununun özellikle inşa kısmı çok keyifli. sadece bir ev tasarlamak saatlerinizi alabilir.
devamını gör...
asla sevemediğim oyundur.
sevemiyorum bir türlü hatta abartıldığını düşünüyorum.
devamını gör...
asla beceremediğim oyundur.
devamını gör...
en sevdiğim oyundur. karantinanın başında sims 3'ü tüm paketleriyle baya bi oynadım. emektar bilgisayarım buna dayanamadı tabi... yandı gitti kül oldu.. ama ben bir sims bağımlısı olarak vazgeçtim mi, tabiki hayır. bilgisayarı değiştirdikten sonra sims 4 yükledim. (sims 3 yüklemek yemedi tabi.) şimdi onu oynuyorum. karakter yaratmak, ev yapmak, üniversiteye gitmek, hepsi çok güzel. en sevdiğim şeyse bi aileyi başlatıp nesiller boyunca oynamak. hile yapmadan zamanla para biriktirip istediğim eve taşındıyorum. (sims 3te çok daha zor oluyordu tabi.) sonra oyna dur... ah ah...
keşke bu kadar pahalı olmasa...
devamını gör...
senelerdir bilgisayarıma yükleyip, aylarca çıldırmış gibi oynadıktan sonra birkaç yıl ara verip tekrar yüklediğim ve aynı şekilde gece gündüz oynadığım oyun. sims 4’ü çok büyük umutlarla oynamaya başlamıştım vakti zamanında ama büyük hayalkırıklığı oldu. sims 3 gibisi yok. hele bütün paketleriyle oynayınca manyak gibi başından kalkamıyorsunuz. eklenti paketleriyle gelen şehirler beni şu hayatta heyecanlandıran nadir şeylerden. hele supernatural pakediyle gelen şehirdeki victorian tarzı evleri gördüğümde aklımı oynatıyordum.
bunu sims delileri zaten çoktan fark etmiştir ama yine de söyleyeyim. şimdi eklenti paketleriyle gelen bir tatil pakedi var ya, bunlardan birinde paris’e gidiyorsun. orada tabii normal bir şekilde yaşama devam edemeyip sadece oyun içinde tatil amaçlı birkaç gün geçirebildiğin için oradaki evlere de yerleşmek için bir dünya puan zımbırtısı biriktirip, ancak yine tatilde gitmek için ev satın alabiliyorsun. dolayısıyla paris’te bulunan şatolarda da oynamak hayal oluyor. ama karakteri oraya gönderip edit moda geçerek evleri kaydet diyerek getirip istediğiniz herhangi bir şehre kurup oynayabiliyorsunuz. böyle yaparak paris’ten bir kale, bir tane böyle harabe gibili terk edilmiş bir malikane aldım. hatta benim orada en merak ettiğim ev, macera amaçlı gidilen, bubi tuzaklarıyla dolu bir malikane var, oydu. orada tuzakları etkisiz hale getire getire evdeki odaları açabiliyorsunuz. işte edit modda o evi de kaydedip, kendi şehrinize kurarken residential’a çevirdiğinizde ev olarak kullanabiliyorsunuz ve otomatikman bütün odalar da açılıyor. ama evdeki bütün bubi tuzaklarını kaldırmanız ve kapıları değiştirmeniz gerekiyor tabii eve kimseyi sokmadan :d
hatta paris’te bulunan kocaman resim ve heykel müzesini de aynı yöntemle eve çevirmiştim sfsfsfsfaga bir zor yanı şu ki; lot olarak 64x64 arsa gerekiyor. bazı şehirlerde var ama bazı şehirlerde community lot silmeniz gerekebiliyor.
devamını gör...
öznel olarak en önemlisi ve değerlisi the sims 2, en kapsamlısı the sims 3 (bir an yanlışlıkla the sims 4 yazıyordum keşke öyle olsa), en nostaljiği de the sims’tir. the sims 4 oynamama rağmen seriye bir hakaret gibidir. oyuncuya verilen sıfır değer, oyun mekaniğinden eklenti paketlerine kadar gözünüze batan özensizlikler oyunu çıtır çerezlikten öteye taşımamaktadır. bunun sebebi ea’nin the sims serisine sadık kalacak kitleyi iyi çözmüş olmasıdır. bundan ötürü erişebiliyorsanız bence the sims 2, the sims 2 life ve castaway stories, the sims 3 oynayın derim. zaman gelir farklılık ararsanız the sims 4 ü de en son bırakırsınız (ben olsam öyle yapardım).
devamını gör...
çocukluğumun yegane oyunu. yaldır yaldır patch cdsi arardık, hey gidi günler.
devamını gör...
çocukluğumun vazgeçilmez oyunuydu tüm serisini bitirdim. simdilerde onun gibi kaliteli gerçekçi oyun bulmak zor.
devamını gör...
eskiden oynadığım muhteşem yüzyıl haremi kurup entrika çevirdiğim oyun.
devamını gör...
beşincisi gelecek olan ea yapımı oyun. high school years'dan sonra resmi olarak umudumu kaybettim açıkçası.
devamını gör...
4.sünü şu sıralar oynadığım oyun.
ilk sims karakterim depresifti, inanabiliyor musunuz? yatağına gidip ağlayıp duruyordu. dedim acaba ben de bu kadar sinir bozucu mu oluyorum dış gözler için, benim asabımı bozdu çünkü karakter. kfkdkf. sildim depresif olmayanını yaptım, onla mı uğraşacağım?
tanrı da beni silip yerime yenisini yapmalı bence.
devamını gör...
ayılıp bayıldığım oyun öfff..
canım oynamak istedi.
bana güzel bir pc fırlatın lütfen...
pc bahane oyun şahane.
teh.
devamını gör...
maxis sizlere ömür olduğu için tüm expansion packleri vs. internette kolayca bulunan oyundur. archive.org dan bile indirebilirsiniz dosyaları o seviyede.

en eski makinalarda bile çalışır, bilgisayar dostudur. kulağa ilginç gelecek aradan yıllar geçmesine rağmen hala evde, bahçede bir yerde eşyaları yerine koyup test etme; sahne kurma gibi eylemleri bu oyun üzerinde gerçekleştirip yaparım.

rosebud;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;! vs. yazınca sonsuz paranız olur. tam kafanızı yormayan hayatı izlediğiniz ve kendi hayatınızı az biraz sorguladığınız, tüm zamanların en iyileri arasında bir oyundur kendisi.
devamını gör...
hemen indirip güzel bir ev kurayım kendime. komşuları kovup kafa dinleyeyim. gerçek hayatta bunları yapmak kesmiyor sanırım beni.
devamını gör...
2000 yılında ilki çıkan yaşam simülasyonu oyunudur.
bir insan tasarlar, yine bir ev tasarlayıp insanınızı ya da "sim"inizi yaşatırsınız. işe girebilir, başka sim'ler ile tanışabilir, arkadaş ve sevgili olabilir, evlenebilir, çocuk yapabilirsiniz. yemek yapmaktan tutun şınav çekmeye dek hayata dair neredeyse her şeyin bulunduğu bir simülasyondur.

oyun serisi henüz 4 tanedir fakat en güzeli 3. olandır. en azından istediğin şeyi (kıyafet, mobilya vs) istediğin renkte yapabiliyordun. bu bile bir artıydı. farklı yerlere gezmeye gidebiliyordun. daha çok olanağı vardı resmen.
sims 4 ilk çıktığı zaman heyecanlanmıştık. oyunun skalasını genişletecekler sandık ama tek sunulan şey yarattığınız sim'in gözünü, kalçasını vs çekip şekillendirebilmek oldu. kıyafet, saç, mobilya vs çok kısıtlıydı. meslekler, mekanlar çok kısıtlıydı. her şey ek paket olarak sunuldu çünkü. oyununu yaratıcıları para avcısı oldu. üstelik dolar kuru yüzünden ek paketleri almak çok saçma.

3 ve 4'ü dönem dönem indirip oynarım. ev kurarım, kız yaparım. çok değişik şeyler yaptığımız da olmuştur ama en zevklisi büyük bir aradan sonra sims'i özleyip karakterinizi ve evinizi yapmaktır. sonrası sıkıyor. tekrar siliyorsunuz..

üstelik firmanın çıkardığı iki mobil oyunun ikisi de birbirinden berbattır.
devamını gör...
ilk başlarda will wright tarafından tasarlanan daha sonra ea games'in maxis'in altından girip üstünden çıkması ise sonuçlanan seri. şu aralar (the sims 4) tamami ile dlc, expansion pack, yığınına dönmüş durumda, oyundan tam olarak zevk alabilmeniz için bir sürü şeye para harcamanız gerekli, üzerine birde mod yükleme filan binince işin içinden çıkılmıyor zaten, saatlerinizi harcamış oluyorsunuz.

the sims 3 serinin en iyi oyunu idi ancak ciddi oranda performans sorunları ile piyasa çıktı, the sims 2 serinin en iyi ince detaylarına sahip oyunu olarak halen daha seviliyor (serideki tek saç fiziği sistemi olan oyun), the sims 4 tam bir fiyasko ile piyasaya çıktı. bunda en büyük pay simcity oyununun o zaman ki yeni versiyonu oldu, ea games the sims 4'ü aynı simcity'deki gibi online olarak piyasaya çıkarmak istedi bu yüzden birçok şey oyundan kesildi, bebekler, havuz inşa etme v.s. (daha sonra bunlar ek paketlerle oyuna dahil edildi), ancak simcity'nin çuvallaması sonucunda ani bir kararla the sims 4'ten online sistemi çıkarıldı (kaynak kodları halen daha oyunda), buda oyunun yarım yamalak piyasaya çıkmasına sebep oldu, tabi neticede büyük bir tepki topladı...

bende artık eski cazibesini kaybetmiş olan franchise, the sims 4'te simslerin hepsi aynı karaktere sahip neredeyse, trait sistemi çok yüzeysel, color palette yok, açık dünya yok, araçlar yok v.b. diğer oyunlardan iyi olduğu bir yön varsa oda ev inşa sistemi çok güzel evler, yapılar inşa edebilirsiniz, ancak oyunun içi tamami ile boş bana göre, kendisine çekmiyor oyun eskiler gibi, ayrıcı şu çizgi film tadında grafikleri de oldum olası sevemedim...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the sims" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim