#ödüllü filmler
drama / fantastik / romantik
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

the shape of water sihirli gibi... çıktığı yılın en iyilerindendi. guillermo del toro mucizevi bir şey yapmış.
ben çok fazla ilginç hikaye izlemişimdir, buna rağmen filmin konusunu oldukça ilginç buldum. belki de böyle bir aşk görmeye alışık
olmadığımız içindir. şahane bir filmdi.
2017 yapımı dram/ gerilim filmidir. en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi film müziği, en iyi yapım tasarımı oscar ödüllerini kazanmıştır.
sally hawkins, octavia spencer başrollerdedir. türkçeye suyun sesi olarak çevrilmiştir.
devamını gör...
sinemadan çıktığımda ya da oscar'ı aldıktan sonra idi, konu olarak kesinlikle özgün olduğunu dile getirmiştim. hala da öyle düşünürüm. belki de benim bu tarz filmlerdeki bir eksikliğimdir ama ilk izlediğimde bana farklı bir seyir keyfi yaşatmıştı.
devamını gör...
oscar aldığında izlerim diye temin etmiştim ama hdd'nin tozlu raflarında unutulmuş. dün arşivin tozunu alıp yer açarken denk gelince izledim. genel olarak sevmedim. alt metni, duygusu vs bana geçmedi. ben balık adamla daha çok ilgilendim. bana denk gelse ona nasıl türkçe öğretirim onu düşündüm. filmdeki kız yumurtayı koyup el işareti yapıyor. çok mantıklı bir yol. diğer türlü sesle anlatmaya çalışsan balık adam o nesnenin o sese karşılık geldiğini öğrenene kadar üsküdarda sabah olur.
devamını gör...
bu film, daha öncesinde ve sonrasındaki pek çok filmin hakkını yemiştir zannımca zira oscar ödülü verecek o sene başka bir yapım mı yoktu da ödüle layık buldunuz. o kadar boş bir zırvalık ki ne filmler var o sene çekilen çok daha fazla ödüle layıktır. oscar tarihinin en rezil filmidir bence.
devamını gör...
bir guillermo del toro filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu yönetmen guillermo del toro ve game of thrones’un da senaristlerinden biri olan vanessa taylor yazmıştır. film on üç dalda oscar adayı olurken en iyi yönetmen ve en iyi film dahil dört dalda ödülü kazanmıştır.

su dünyadaki en güçlü şeydir, hatta havadan bile güçlü. hem her şeyi yerle bir edecek bir kudrete sahip acımasız bir hükümdar hem de dokunduğu şeyin şekline bürünen itaatkar bir köle gibidir. hem her şeyi yok edebilecek kadar kuvvetli hem de yoktan var edebilecek kadar cömerttir. ve suyun bir şekli yoktur. olmayan şeyler üzerine bir film the shape of water.

sudan çıkan amfibik canlı ile ilgili değildir film sadece. aynı zamanda bir araştırma merkezinde temizlikçi olarak çalışan elisa’nın da hikayesidir. o da olmayan bir insandır. onun hayatında da ses yoktur. terk edilmiş bir çocuk olarak başladığı hayatına sessiz bir kadın olarak devam eder. ve olmayanlar arasında varlığını hissettiren klasik aşkların çok üstünde bir aşk hikayesi çıkar ortaya.

guillermo del toro’nun düş dünyasını seviyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the shape of water" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim