2002 yılında brighton, ingiltere'de kurulmuş pop rock grubudur. grup üyeleri luke pritchard, hugh harris, max rafferty ve paul garred'dan oluşmaktadır. grup lideri luke pritchard'ın, (bkz: arctic monkeys) 'den alex turner'ın yüzüne tekme attığı gibi garip bir iddiası vardır. genellikle arctic monkeys ile kıyaslanır.
devamını gör...
rock'n coke 2011'de canlı izlediğim ingiliz indie müzik grubu. onlara benzeyen yüzlerce müzik grubu mevcut iken, onların aralarından sıyrılmalarını, sonic youth'un thurston moore'una borçlular. bir dönem onlara olabildikçe yardımcı olmuş, yerel magazinlerde yer bulmalarını sağlamış, bir nevi hamilik etmiş.

inside in/inside out ve konk albümleri en sevdiğim albümler arasında yer alıyor,
devamını gör...
ingiliz gençler tarafından brighton'da kurulmuş bir alternatif rock/indie müzik grubu. üyelerimiz brighton institute of modern music okulunda tanışıyorlar. grubun orijinal üyeleri: luke pritchard (vokal), hugh harris (gitar), max rafferty (bas gitar) ve paul garred (davul). şimdi üyelerimiz tanışıyorlar falan, pritchard, harris ve garred zaten arkadaş oluyor sonra rafferty bir müzik projesi ile aralarına giriyor. birlikte çalmaya başlıyorlar sonra bu grup ortaya çıkıyor. grubun adı da david bowie'nin kooks adlı şarkısından geliyor.

virgin records grubumuzu keşfediyor sonra da evde yaptıkları demolardan konserlere kadar büyüyor iş. 2006 yılında grubumuz mtv tarafından "en iyi büyük britanyalı grup" seçiliyor. 2007 yılında ise "brit" ödüllerine aday oluyorlar.

2008 yılında max rafferty uyuşturucu alışkanlıkları/grup içi anlaşmazlıklar vs. bahane ederek gruptan ayrılıyor. rafferty'nin yerine "dan logan" geçiyor. tabi kısa bir süreliğine. onu sadece denediklerini söylemişler. ama dan gruba geçememiş ve "peter denton" girmiş. yine 2008 yılında grubun ikinci albümü "konk" çıkmış ve albüm altın plak almış.

grup arctic monkeys ile büyük sorunlar yaşamış. bir festivalde grup çalarken alex turner pritchard'ın gitar pedallarının kablolarını çekmeye çalışmış bunun üstüne pritchard da alex turner'ın suratına tekme atmış

kişisel favorim: taking pictures of you
devamını gör...
müzik dünyasının iyi müzik yapan "güzel adamları" diyorum ben bu elemanlara. ındie gruplar arasında tek geçerim. şarkılardaki teenage ruhu mu çeken beni bilmiyorum ama adamların eğlenceli bir ezgisi var özellile junk of my heart'ta. dinlemeye başladığınızda 2 şarkısını indirip bırakamıyorsunuz. illet yakanızı bırakmıyor, al sana yüzlerce şarkısıyla bir kooks klasörü. ayrıca daha yeni yeni dinlemeye başlayanlar için gap itinayla önerilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim