agzindakikanisilipistesimdikizandovuscu ukdesi.

acele eden, aceleci kimseler için kullanılan tabir.

(bkz: acele işe şeytan karışır)
devamını gör...
her ne yaparsa, acele acele yapan kişilere söylenen söz. buna konuşmak ve yazmak da dahildir. bu huyum yüzünden, burada tanım girerken bile acele yazıp, öylece göndermekten dolayı illa harf hatası ya da eksik kelime hatası yaşayıp, sonra bakıp düzenleme yapmak zorunda kalıyorum. düzenlenmemiş tanımım oldukça azdır. fakat durduramıyorum kendimi.
devamını gör...
tez yazmak için yaratılmış akademik kişi.
devamını gör...
'iki şey aklı ve tedbiri bozar. biri acele etmek, biri de olmayacak şeyi istemek' demiş
hz. ali.
'ey tez canlı, aceleci, ham kişi! bir dama bile basamak basamak bir merdivenle çıkılır.' demiş mevlana. tabii hayat bir yolculuk hamdım piştim yandım derken geçer alelacele. acelenin içinde bu kadar telaş niye?
(araya acelecileride kattım) belki kendimde feyz alırım diye.
devamını gör...
acelecilikle karıştırılmış sıfat. tipik bir "tez canlı" olarak benim tanımım şu; olaylara, hareketlere, sözlere, eylemlere, sorulara vs vs normalden daha hızlı tepki veren kişidir. soğukkanlının tam zıttı. yani yaptığı işi hızlı yapan, aceleci değil, karşılaştığı tüm etkilere hızlı tepki gösteren kişilerdir. "fevri" daha yakın bir kelimedir.
devamını gör...
günümüzde bende panik atak var cümlesine evrilmiş ota boka aşırı reaksiyon gösterme hali.

nazarımdan en çekilmez insan tiplerinden biridir.
devamını gör...
sabırsızlık gösteren, "hemen olsun" isteği ile yanıp tutuşan birey için kullanılır. iş bitiricidir, ama gözden kaçıracağı detaylar sebebiyle hata yapma olasılığı fazladır. çabuk heveslenen bireyin isteği gerçekleşmediği yada geç gerçekleştiği takdirde doyum sağlayamaz, bu da hayat kalitesini düşürür.

törpülemek gerekir: uzun uğraş ve sabır gerektiren işlere yönelin efendim. puzzle yapın mesela, enstrüman derslerine başlayın, yeni bir dil öğrenmeyi deneyin, yemek pişirin, yoga yapın...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tez canlı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim