başka bir deyişle telefonda taziye vermek normal şartlarda telefonla konuşmayı sevmeyen şahsım için zor bir durum.
devamını gör...
her halükarda çok zor durumdur, hatta yüz yüze dilemekten çok daha zor. çünkü yüz yüzeyken kuru bir baş sağlığı kafi gelecektir. ama telefonda bir şeyler daha söyleme mecburiyeti hisseder insan velev ki yakını ölmüş birine hangi teselli cümlesi söylenebilir ki?
devamını gör...
pandemi döneminin hayatımıza iyiden iyiye soktuğu durum. malum taziye evlerine gidilmemesi toplum sağlığı açısından önemli. samimiyetsiz gibi gelse de bu dönemde olması gereken budur.
devamını gör...
bu gibi durumlarda kendimi değil de karşı tarafı düşünürüm. sonuçta bir yakınını kaybetmiş. empatisini yapacak olursam çok zor bir durum. allah sabır versin.
devamını gör...
bir de benim gibi cenazeden haberiniz olmayıp iyi bayramlar demek için aradıysanız afallarsınız,başsağlığı vermek daha da zor olur.
devamını gör...
yapmasan bir dert yapsan bir dert olandır. kafamda metin kurup yaptığım 5 dakika sürmeyendir.
devamını gör...
başsağlığı dilemeyi zaten hiç sevmiyor ve istemiyorum bu yüzden çoğu zaman dilemem, bir yakınımı kaybettiğim zaman bana söylenmesini de istemem.
adam unutmaya çalışıyor sen ve senin gibiler adamın yarasını kaşıyorsunuz.
telefonda daha da saçma olan durumdur bence ulan naber nasılsın de kapat işte 3 gün sonra ara bir cay kahve içip kafasının dağılmasını sağla.
devamını gör...
bulunduğumuz dönemde en olası taziye aramasıdır. başka bir alternatifimiz yok ama bunu bir de mesaj atarak yapanlar var ki o mesaj yazan parmaklarını kerpetenle sıkıştırmak istenilen. her şeyin bir adabi vardır. adabına uyamayacağınız örf, adet ve görenekleri sırf yerine getirmek için yapmış olmakda ayrı bir gereksizlik.
devamını gör...
yüz yüze başsağlığı dilerken "boşuna konuşuyorsun, ne desen boş, acısı o kadar büyük ki bir de senin sözünle teselli mi olacak" gibi düşüncelere gark oluyorum, o yüzden ağzımdan 1-2 klişe söz çıkıyor. telefonda çok daha zor oluyor, aşırı empati yapmayı bırakıp sadece bir görev yaparcasına başsağlığı dilemek lazım sanırım..
devamını gör...
samimiyetsizliğin baş tacı. "seni çok da önemsemem ama belki bir gün işime yararsın" demenin kibar yolu.
devamını gör...
asla başaramadığım hareket. en son validesi vefat eden arkadaşıma üzülme demis sonra toparlamak icin yırtınmıştım.
devamını gör...
yapmış olmak için yapılan eylem. taziye işini de hiç anlamadım. duygusal anlamda destek ve yanında bulunma tamam ama gelip sadece bir şeyler yiyip içmek ya da başın sağ olsun diyip kaçmak ve bunu yapmadığında insaniyetsiz olarak algılamak tuhaf.
devamını gör...
zordur, başka konu açarak direkt baş sağlığı dileyip kapatmayayım olayına girerseniz daha da sıçarsınız. en temizi kısa ve sade bir şekilde baş sağlığı dileyip, yapabilecek bir şey olup olmadığını sorup kapatmak. karşı tarafı da rahatsız etmemek.
zaten başı kalabalıktır.
devamını gör...
ne telefonda ne de yüzyüze yapamadığım şeydir. aramam gerektiğini bilirim ama arayamam.
devamını gör...
en zorlandığım konuşmalardan biri olur. başsağlığı dileyip, yapılacak bir şey olup olmadığını sorup kapatırım.
devamını gör...
yüz yüze biraz daha kolay ve içten oluyor. telefonda duyguyu veremezsem korkusu, karşı tarafın müsaitlik durumu ya da sesin farklı çıkması gibi yanlış anlamalara sebep olabilecek durumlar var.
devamını gör...
benim en sağlıklı bulduğum yöntemdir. kişisel olarak cenazelere gitmem, çağırılsam da gitmem. bu karşımdakine saygısızlık yapmayı amaçladığımdan değil, kendi modumu koruma şeklimle alakalıdır. cenaze evi ve mezarlık ortamı beni aşırı geriyor ve yoğun seviyede olumsuz duygular hissetmeme sebep oluyor. hisleri açık bir kadınım ve bunun etkileri standart bir insanda 5 ise, benim gibilerde 10'dur. cenaze evinden dönsenizde, günlerce etkisini üzerinizde taşıyabiliyorsunuz ve bu algınız başta olmak üzere kişisel umudunuzu aşırı etkiliyor.

ben o kadar kolay etkilenen bir kadın değilim, kendimi çok uzun sürede negatif duygu durumunda tutup melankolik hale getirmem ama yine de bu tarz ortamlara ilk girdiğinizde, doğal olarak size direk hücum eden olumsuz ve travmatik duygu yoğunluğu hoş olmuyor ve bunu hissetmeyi tercih etmiyorum.

en sağlıklısı, kötü olaylar ve mekanlarla aranızda mesafe koymanız. geçirgenliğinizi ne kadar arttırırsanız, hayatınız o kadar çekilmez bir hal alır. bu tarz duyguları doğru yönetemeyen insanların çoğu, kaygı bozukluğu/ stress bozukluğu/ duygu- durum bozuklukları yüzünden ilaçlar kullanıyor.

stress ve olumsuz düşünce insanoğlu için 2 ayrı veba'dır. uzak durun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"telefonda başsağlığı dilemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim