hiç şüphesiz teknoloji yaptığımız işleri pek çok alanda kolaylaştırıyor. en basit sistemlerden, en gelişmiş sistemlere kadar teknolojinin insan hayatına pek çok faydası oluyor.

fakat teknolojiyi kullanan her birey, teknolojinin insanları daha depresif, daha sinirli, daha sabırsız ve daha mutsuz bir hâle getirdiğini gözlemlemiştir diye düşünüyorum.

bize iş hayatımızda bu kadar kolaylık sağlayan bu şey, ruhsal olarak büyük zorluklar yaşamamıza sebep oluyor.

son dönemlerde -yaklaşık 5-6 senedir- çok kafamı kurcalayan bir sorunsal bu. gece yastığa başımı koyduktan sonra, köy hayatında, teknolojiden uzak bir hayat sürme hayalleri kuruyorum.
devamını gör...
tartışmasız kolaylaştırır.

kılışdar zamanında ssk kuyrukları mesela :)
devamını gör...
her gelişme ortaya çıkış itibari ile belli noktalarda yarar sağlayabilirken belli noktalarda da zorluklar doğurabiliyor. misal teknolojik gelişmeler ile artık bilgiye ulaşım oldukça kolaylaşmışken bir yandan da doğru bilgiyi ayırt etme gibi bir zorluk çıkartmıştır. istediğimiz konuda anında bilgi sahibi olabilecek düzeyde teknoloji sahibiyiz fakat elde ettiğimiz bilgilerin büyük çoğunluğu yalan yanlış bilgiler olmakta. başka bir açıdan bakmak gerekirse bu konuda en yol gösterici alan sosyal medya olacaktır. bu alan insanların sosyalleşmesi adına güzel fırsatlar sunuyor olsa da arka planını incelediğimiz de ruhsal anlamda bir çöküşü tetiklediğini de görüyoruz.
devamını gör...
mikrofonla muhabbet etmek, kulaklıkla arkadaşının, dostunun sesini duymak, internet bağlantısı kadar konuşmak.
yok yok bunlar bana göre değil. ben isterim ki karşımda otursun, beraber bir şeyler içelim, istediğimiz kadar muhabbet edelim.
ben eski kafaysam eyvallah. ama ben bunu özlüyorum. teknoloji samimiyeti yok ediyor ama kimse farkında değil.
devamını gör...
teknoloji insanlığın sonunu getirecek ama hayatımızı kolaylaştırıyor tabi ki.
devamını gör...
teknoloji hayatı kolaylaştırıyor lakin biz teknolojiye erişmeye çalışırken zorlandığımız için hayatımız zorlu mücadeleler içinde geçip gidiyor.aqü böyle hayatın
devamını gör...
zaman öyle bir zaman oldu ki cep telefonları (her türlü akıllı cihaz) dijital dünyada hayatımızın her alanında yardımcı bir unsur oldu. en ufak bir sorunu bile çözebilir olduk. bağımlı hale geldik, kolaylaştırırken bağımlı ediyor.
devamını gör...
hayat kolaylaşıyor elbette ama bundan aldığımız zevk de zıt yönde hızlı bir şekilde ilerliyor. yediğimiz yemek, gezdiğimiz yerler sanki her şey bunlardan zevk almak için değil de ilerleyen teknolojiye karşı görevimizi yerine getirmek için yaptığımız birer eylemmiş gibi. samimi olarak cevaplayalım hayat teknolojinin çok ilerlediği şu dönemde mi daha zevkli yoksa çocukluğumuzda mı daha zevkliydi?
devamını gör...
geçmişte yaşamış medeniyetlere bakarsak hepsi teknolojinin son seviyesine kadar gelip yok olup gitmişlerdir. yani teknoloji geliştikçe bizimde sonumuz geliyor yavaş yavaş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"teknoloji ilerlerken hayatımız kolaylaşıyor mu yoksa zorlaşıyor mu sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim