birleşip el ele kırlarda mı koşacaksınız?
devamını gör...
ayağına diken batmasını istemeyenin, riske giremeyecek olanın, kitap okumayı sevmeyenin seçmemesi gereken bölümdür. bir de başarmak için sadece üniversite okumak yetmez başka kanallarda da kendinizi göstermeniz gerekir. yav tarih okuyup ne olacaksın diyenlere kulak asarsanız yapabilecek olsanız bile yapamayacağınız şeydir. (bu söylediklerim öğretmenlik isteyenler için geçerli değildir o konu nasıldır pek bilgim yok.)
devamını gör...
ortamlarda sabah akşam osmanli hakkında caka satmaktır. genelde böyle yapıyorlar.
devamını gör...
nasılsa formasyon alırım diye tercih etmeyin. altı ayda kabak yetişmiyor. öğretmen hiç olunmaz. tarih bence önemli bir alan. nedense düşük profilli insanların seçtiği bir alan haline geldi. bu söylediklerim bütün fen ve edebiyat fakültesi bölümleri için geçerli.
devamını gör...
formasyon kaldırıldı. artık bölüm mezunları da kpss ye girip atanırsa meb tarafından 1 yıl aday öğretmenlik sürecinde staj yaparken aynı zamanda formasyon alıyor. ilk haline kıyasla ne değişti derseniz , devlet üniversitelere ödenen formasyon ücretine çöktü.

en az 2 dil bilmeyen için mesleki olarak ilerlemenin zor olduğu eğitim süreci.
devamını gör...
mevcut ülke şartlarında üzülerek belirtmeliyim ki 4 senenin sonunda işsiz kalma gerçeği ile yüzleşmenize sebebiyet verecek bölümdür.
devamını gör...
zevklidir. insanın, hangi bölüm olursa olsun ilgi alanı olan bir bölümde okuması çok iyi ve verimli bir durum. bunu isteyen herkese nasip olur umarım.
devamını gör...
iyi bir üniversitede okunduğunda eminim çok zevkli bir bölümdür. eğer ortalamanın altında bir üniversitedeyseniz ve öğretim üyelerinin çoğu ilahiyat mezunuysa tarih ile ilgili pek bir şey öğrenemezsiniz. bölümü seçecek arkadaşların tercih yaparlarken mutlaka ama mutlaka öğretim üyelerini de araştırmaları önerilir.
devamını gör...
türkiye'de yaşayanlar okumasın. çünkü arkanızda güçlü referanslar yoksa çok yüksek ihtimal ile işsiz kalacaksınız. ben okudum, referansım falanda yok. o yüzden kpss falan hala uğraşıyorum...
devamını gör...
sözel bir bölüm okumaktır.

sözel bir bölüm okumak için, sözel yanınızın kuvvetli olması gerekir.

sözel yanınızın kuvvetli olması demek, kıyısından kenarından edebiyat bilgisinin de olmasını gerektirir.

zira tarihi anlayabilmek için, edebiyatı da anlayabilmek gerekir.

ancak tarih bölümü okuyup, bitirip hala dahi anlamındaki de'leri ayıramıyorsanız, açıkta kalmanız olasıdır.

toparlarsak: açıkta kalıp suçu çevreye atmak yerine, kendinizi geliştirebilirseniz; belki bir gün şirinleri görebileceğiniz bir tarihçi olmanız için gerekli olan eylemdir.
devamını gör...
güzeldir de bu ülkede okunmamalıdır. atanmanız diğer bölümleri okuyan öğretmenlerden daha zor olur sanırım. ha ikinci anadal olarak yaparsanız sıkıntı olmaz.
devamını gör...
sevenin zevk ve acı duygularını bir arada hissederek okuduğu ,sevmeyenin ise okuyamadığı şeydir. yeni nesile tavsiye etmiyorum çünkü çok rakibimiz var. *
devamını gör...
eskiden küçümserdim ama şimdi çalışmak zorunda olmasam girip okurum.
devamını gör...
hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir.
devamını gör...
ülkede dinden sonra belki de en çok konuşulan alandır tarih. bilimsel metodu öğrendiğiniz bu bölümde okumak, tarih hakkında bilinen saçma bile denilemeyecek bilgileri tanımanızı sağlıyor. kah sinir bozucudur kah zevklidir tarih okumak.
devamını gör...
tarih bölümü okuyanlar işsiz kalmaz, kendisini geliştirmeyen işsiz kalır. mesela (bkz: ramazan yetgin) de bir tarihçi. adam kendini iyi geliştirmiş.
bir tane de uç örnek vereyim, ankara üniversitesi dil tarih ve coğrafya fakültesi'nde tarih okuyan ilginç bir arkadaş vardı. hatrı sayılır bir fen lisesinden mezun, makine mühendisliğini 4. sınıfın ikinci döneminde bırakmış, hayallerinin peşinden koşmak için tarih bölümü okudu. hayallerinin peşinden koştu ve şu anda tarih kürsüsünde asistan.
son olarak ise tarih bir milletin kaderini belirlerken geçmişten ders alması adına çok önemlidir. bu yüzden mustafa kemal atatürk dil tarih ve coğrafya fakültesi'ni ve türk tarih kurumu'nu kurdurmuştur.
devamını gör...
tarih yandalı yapmış biri olarak kesinlikle çevrenizi yorumlarken daha bilimsel ve objektif yaklaşabildiğinizi düşünüyorum. örneğim counterfactual history'de mantık çerçevesinde o dönem ne olmuş olabileceğini tartışırsınız ama bu hitler hindistan'da kendini bulmaya gitseydi gibi olamayacak bir olgudan ziyade daha şu olayda şu kişi bu şekilde davransaydı (ki bunun da olası bir seçenek olması gerekiyor) şeklinde ilerler. bu sayede olayları ve olasılıkları daha iyi değerlendirebilirsiniz.

akademiyle uğraşmak istemediğim ve esas ilgi alanım olmadığımdan ötürü tarihi ana dal olarak okumadım ama akademiye ilgi duyan kişiler diğer faktörleri de göz önünde bulundurarak düşünebilirler. neticede ülkemizde ekonomik kaygılar ve mezun olduktan sonra iş imkanlarının kısıtlı olabilmesi de oldukça geçerli. dolayısıyla bu bölümü ve her lisans bölümünü seçerken kafanızda alternatiflerinizi belirleyerek kapsamlı bir düşünme süzgeçinden geçirmenizi tavsiye ederim.
devamını gör...
kitaptır, makaledir bu tür şeyleri okumaktan hoşlanmıyorsanız gelmeyin. onun haricinde eğlencelidir. vize zamanı sorumlu tutulan pdflerden çoğu zaman bunalabilirsiniz, ama pes etmezseniz sonuç gayet olumlu olacaktır. bir de ögretim üyesi kaliteliyse dersler de baya akar gider, kendinizi anlatılan dönemde, savaşta hayal ederken bulursunuz.
devamını gör...
ikinci üniversite olarak okuyorum.
hobi olarak yani. bu sene sınavlara girmedim, seneye girerim.
devamını gör...
objektif olmayı hiçbir zaman elden bırakmamaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tarih bölümünde okumak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim