1.
kültür karmaşası yaşayacağınız desen desen insanların olduğu, kalabalık bir yer. eskiden daha bir hoştu orası ayrı tabi.
devamını gör...
2.
eskidendi, çooook eskiden.
devamını gör...
3.
çantamın çalınmasından korktuğum yer
devamını gör...
4.
beşiktaş'ta takılanlar için çıkılan yer, arap turistler için istanbulun ilk durağı.
devamını gör...
5.
bölüştürmek manasına gelen kelime.

istanbul'un bir semti, rivayete göre ismini su dağıtan sakalardan almış;eskiden tüm su dağıtanlar buradan çıkıp istanbula su dağıtırmış.
aşırı yoğun kalabalık olan istiklal caddesi en meşhur yerlerindendir ve genel olarak üçüncü sınıf diyebileceğimiz son derece kalitesiz bar ve kafelere ulaşımın en kolay yollarından biridir. her dönem " yav taksim şöyleydi böyleydi eskiden takım elbise ile gezilirdi falan denilse bile itibar etmemek lazim çünkü ben fotolara baktım adamlar cayir cayir salvar, mintan giyip geziyorlar o yüzden lütfen "taksim'i bitirdiler taksimi" diyen andavallara çok kulak asmayin, hea biraz betonlasmis olabilir ama zaten bos bulduğu toprağa ev yapan insanların yaşadığı bir cografyada bunun olmaması sizce de şaşırtıcı olmaz mıydı
devamını gör...
6.
kökü k-s-m (kaf-sin-mim) harflerine dayanan arapça menşeli kelime. "kısımlandırmak, dağıtmak" anlamına gelmektedir. istanbul'un suyu taksim'den dağıtıldığı için bu isim verilmiştir. yine taksim'de bulunan "maksem" etimolojik olarak aynı köktendir.
devamını gör...
taksim mi kaldı yhaaları geçersek; kusanıyla, arkadaşı düşerken onu tutup kaldıranlarla, kavga anlarındaki ayırmaya çalışan tiplerle, en çok midye yeme iddialarıyla, öküzüyle, yeni gelip tedirgin yürüyeniyle, metrekareye düşen 2 sivil polisiyle, her şeyi ile kozmopolitliğin dibi.

gündüz taktığımız "makbul insan" maskelerinin "troll" yansımasıdır istiklal caddesi. bilinçaltımız sanki. hele de geceleri.

kan, alkol istiyor.
devamını gör...
küçükken benden büyük kuzenlerim cumartesi gecesi süslenip taksim'e eğlenmeye giderlerdi, hep onlara özenir , büyüyünce ben de gidicem derdim . büyüyüp ilk defa bara gidince o kadar da büyülü bir şey olmadığını anlıyor insan . geceleri her çeşitten insanın olması , rahatsız edici bakışlar ve güvende hissetmemek de bu büyüyü bozuyor sanırım . ama her şeye rağmen taksim'in ara sokaklarında dolaşıp fotoğraf çekmek , popüler olmayan küçük mekanlara girip kahve içerken arkadaşlarımla sohbet etmek sevdiğim şeyler arasında .
devamını gör...
center of the new syria.

new damascus.
devamını gör...
10 sene öncesine kadar istanbul'un en popüler, her keseye hitap eden, eğlencesi ve istiklal caddesi ile ünlü semti. şimdilerde ise arap baharı yaşanmaktadır.
devamını gör...
eskiden açık hava meyhanesi olan, istiklalin her köşesinde içebildiğin, galata kulesi önünde yer bulursan yere içkinle çömdüğün güzide yer. şimdi ise arabistan'a bağlı bir ilçe. sokakta bira içen mi? güldürmeyin insanı. yeni nesle acıyorum bazı konularda gerçekten.
devamını gör...
şurada bar bar sürtmeyi o kadar özledim ki..

15 ocak söylentisi doğru mu değil mi az kaldı.

bunaldım. hayatıma geri dönmek istiyorum.
devamını gör...
artık arka planda gözüken dandik camii ile beraber adeta istanbul dışında bir anadolu şehrindeymişçesine sanılabilir pekala. bu ilginç semtin yada yerin bu kadar hedef olmasının tarihi çok eski değil aslında. bizim için kutsal değil dokunulmazdır aslında, biraz kutsallığı içerek bir kavram kullandım, dokunulmaz ama bu yeri başka nasıl adlandırabilirim, 78 1 mayısı ve katliamı burada yaşandı, gezi denilen büyük eylemlerin bir çoğu burada yaşandı, peki taksimi güzel yapan şey nedir biliyor musunuz kadınlar, o salak allah (haşa) yazan aptal pankartınız, aranıza islamcıları aldığınız her an feminist hareketi kitleselelştirme yerine küçültür ve üç tane islamcıya güzelleme yapacağım diye 8 martı devrimci ve eylemci bilinçli içeriğinden ayrı değerlendiririm artık. o yüzden taksim bizimdir bizim kalacak
devamını gör...
1731 yılında istanbul şehrinin su ihtiyacını karşılamak için, şimdiki o meydana inşa edilen binadan ismini almış. taksim meydanı, yıllarca boş bir arazi olarak varlığını sürdürmüş. 19. yüzyıl başlarında topçu kışlası inşa edilince vakıf arazisi vasfını kaybetmiş.
devamını gör...
yıllar içinde ırzına geçilmiş sanat ve eğlence mekanı.
devamını gör...
istanbul'a gidince içinden geçilmeden olmayan mekan.
devamını gör...
devletin bilinçli politikaları ile eğlence ve kültür merkezilik vasfını yitirmiş ve arap kültürünün tüm unsurlarını artık bünyesinde barındıran güzide semtimiz.

bu bilinçli politika siyasaldır, taksim'in türkiye sosyalist tarihinin yeri ve önemi oldukça fazladır ve bu nedenle devletin bilinçli potikiları ile mahvedilmiştir.
devamını gör...
türk sanat müziği, türk halk müziğinde ve birçok orta doğu kültürünün müziğinde ritimsiz ve tek kişi tarafından yapılan bir doğaçlamaya taksim denir.
klasik türk müziğinde genelde bir şarkıdan önce yapılır.
en güzel örnekleri,( bence) kabak kemane, bağlama, kanun, ud, cümbüş, keman ve elbette klarnet ile yapılandır.
buradan cafer nazlıbaş'ın kemane ile taksim performansını dinleyebilirsiniz.
devamını gör...
hayatımın merkezi.

elbet eski cazibesine dönecek.
devamını gör...
"paylaştırmak", " pay etmek" paye paye...

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"taksim" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim