teknolojik tiyatro. klasik müzik ile dubstep'in karışımı gibi bir şey.
devamını gör...
bir nevi canlı animasyon. gerçek çizgi film gibi bir şey.. çok az televizyon izlerim, izleyince de sıkıldığım için izlerim. böyle kanallara bakarım ne var ne yok diye, sonra 7/24 sadece filmlerin olduğu(tabi araya sıkıştırdıkları 20-30 dakkalık reklamları saymazsak) bir kanala denk gelirim. bir film, ilgimi çeker. derim ki 10 dakika izleyeyim kapatıcam, izlerim, izlerim..1 saat, 2 saat izlerim.. bir bakarım film bitmiş, ben hâlâ filmin etkisindeyim. tüm gün boyunca bu filmi düşünürüm, "neden böyle bitti ya.." diye yakınırım..
devamını gör...
bu hafta vizyona girecek filmler:*

protesto (la haine)


sessiz bir yer 2 (a quiet place: part ıı)


space jam: yeni efsane (space jam: a new legacy)


çılgın ortak


spirit: özgür ruh (spirit untamed)


vay babam vay


paris'te bahar (seize printemps)

devamını gör...
bu hafta vizyona girecek filmler:*

lanetli anlaşma


arınma gecesi: sonsuza dek (the forever purge)


gezginler (voyagers)


plaza

devamını gör...
normal şartlarda tek düze film izleyen biriyimdir. canım sıkıldığında tv kanalları arasında gezinir, denk geldiğim klişe, ismi duyulmuş filmleri izlerdim. pandemi sürecinin başlaması ile birlikte kız arkadaşıma aktivite adı altında birlikte izleyerek daha da bağımlısı olduğum kulvar. şu an ise tam donanımlı asker gibi konusu açıldığında rahatça ve heyecanla film diyaloglarına girebiliyor, önerdiğim filmleri izleyenleri gördükçe mutlu oluyorum. sizce de normal değil mi?
devamını gör...
ekmektir, sudur. vazgeçilmez olandır.
devamını gör...
kendisi bir gazeteci ve sinefil olan sevim gözay bir programda dünyada ilk film çekildiğinde insan ölümsüzlüğü buldu diye gazeteye manşet yazdıklarını söylemişti.

ölümsüzlük ise film sayesinde olmuştur. insanlar ölse bile bedenleri kayıt altına alınmış ve ölümsüzleştirilmiştir.
örnek/ yeşilçam filmleri.
hollywood filmleri.

bütün sanat dallarının ölümsüzlüğü amaçladığı gibi film de ölümsüzlüğü amaçlar. filmler bir senaryodan, kurgudan, yönetmenden ve oyuncudan oluşur. oyuncunun olmadığı filmler de olabilir. kamera sabittir ve bir yere bakar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


hareketli resimlerin seri şekilde gösterilmesi ile ortaya çıkan bir yapıttır. filmler, gerçek insan ve objelerin kamerayla 
kayıt edilmesiyle veya animasyon teknikleri, özel efektler gibi teknikler ile her iki unsurun yaratılmasıyla ortaya çıkar. 
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bir film: a short film about love(1988)

bir yönetmen: krzysztof kieślowski

bir şey vardır karanlıkta insanı kendisine çeken, bir şey vardır o karanlıkta kalmak, kalıp çıkmak istemeyen; kieślowski o bir şeyin açığa çıkma ihtimalinin bile büyük bir hezeyana yol açtığını tüm çıplaklığı ile aktarmış. insan bir şey arzular ve kafasında yaratır onu, zamanla biri o bir şeye dönüşmeye kalkışır, ama asla dönüşmemeli biri o bir şeye; ancak karanlıkta güzeldir o ve asla benzemez ona biri, orada, karanlıkta güzeldir.

bir çift meme göstermeden de çok güzel, en güzel aşk filmi yapılabilirmiş.

instagram paylaşımlarımdan biri
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bir film: sarmaşık

bir yönetmen: tolga karaçelik

güzel eserlerin üstü tozludur ve hep kenara atılmışlardır. popülarite ve mutlak gücü ezer bu tür eserleri, tıpkı ben gibi, ama yine de bu ezici güç öldürmez bu tür eserleri, güçlendirir, tıpkı şarabın yıllara daha da güzelleşerek kafa tutması gibi. izlediğim en güzel üç filmden biri ve bunu mümkün kılan #tolgakaracelik ve #nadirsaribacak gibi ustalara teşekkür borçluyum.

bir iki, bir iki duyurur saatin tik-takları kendisini, yürürsün ve belirginleşir sesler ve döver bilincini, bir çiçek açar yol kenarında, belki de hep oradaydı, ama yeni görürsün onu, az sonra tik-taklar en yüksek perdeden duyurur kendini ve solar çiçek ve artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. fazla vardır hayatında, saatin amansız ve yüksek perdeden kendisini duyuran tik-takları fazladır ve silinir yol kenarı ve çiçek ve yol... fazla vardır hayatında ve fazla olan siliktir esasında.
devamını gör...
çift monitör pc kullanmanın avantajı olarak ekranın birinde işlerimi hallederken diğerinde eski türk filmlerini izlemekle geçirdiğim zamanın başını çeker.

(bkz:film izlemek)
devamını gör...
en az saniyede 24 karenin artarda oynatılması teknik olarak. izlediğiniz 4k filmlerin çözünürlüğünü ve 60 fps (frame per second) olduğunu düşünürseniz ortaya devasa veriler çıkıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"film" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim