fantastik / bilim kurgu / macera / aile
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2007 tarihli, robert de niro , michelle pfeiffer gibi ünlü oyuncuların yer aldığı masalsı bir aşk hikayesi.

tristran, gönlünü kaptırdığı kıza aşkını ispatlayabilmek ve onun kalbini kazanabilmek için bir cesaret örneği sergileyerek büyülü ülkeye düşen yıldızı bulup ona getirecektir.fakat küçük (!?) bir sorun ile karşı karşıyadır çünkü düşen yıldızın peşinde olan tek kendisi değildir.yıldızı bir gençlik iksiri gibi kullanmak isteyen cadılar, taht peşinde birbirini ezmekten çekinmeyen kardeşler ile aşkı için sonuna kadar çarpışmak zorundadır.

yalnız uğruna savaşılan şey, belki de gerçekten peşinde olduğu değildir. belki de uğruna çekinmeden mücadele ettiklerimiz aslında gözlerimizin önünde olan güzellikleri ve gerçek duygularımızı görmemize mani oluyordur.

sadece michelle pfeiffer gibi yıllandıkça güzelleşen yetenek abidesini , robert de niro gibi bir ustayı izlemek için bile tavsiye edilir. taht kavgaları eğlenceli.
masal sevenler için dinlendirici, hoş, keyif verici abartılı olmayan bir film.
devamını gör...
oğlum bu michelle pfeiffer gerçekten her yaşta hoş kadın. iyi rolde kötü rolde. o kötü rolde bile gelip bana böbreklerini ver dese veririm.
güzel bir aşk filmi romantik. tam bize gel film izleyelim filmi. masalsı bir film. eğlenceli yormuyor.
devamını gör...
kitabı dün okudum, üstüne daha dumanı tüterken de filmini izleyeyim dedim ve karşınızdayım efenim. kitapla ilgili tanımıma bakmak isteyenleri şöyle alalım: #2194790. bol bol kitapla karşılaştırma yaptığım bir tanım olacak bu ama aslen bu bir film tanımıdır.

neil gaiman'ın aynı isimli romanından uyarlama bir filmdir. yönetmeni matthew vaughn. 2007 yapımı. ancak süreyya hanımın inanılmaz değişiminden farklı olarak bu film gerçekten çok değişmiş. izlerken yer yer aynı hikaye mi bu dediğim yerler oldu. ama bence bu kötü bir şey değil. kitapta kurgu nedeniyle akmayan kısımları resmen alıp akacak şekle sokmuşlar. ama önce filmin konusunu anlatayım: tristan thorn isimli genç duvar kasabasında yaşamaktadır. kasabaya adını veren duvar'ın üstünde bir gedik vardır ve oradan geçen biri periler diyarına geçmiş olur. bu nedenle bu gedik 7/24 korunmaktadır. ancak sevdiği kadının gönlünü kazanmak üzere tristan o gedikten geçip, düştüğünü gördüğü yıldızı sevdiği kadına getirmeye karar verir ve maceralarla dolu hikayesi başlar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
şimdi gelelim büyük değişimlere. buradan itibaren azıcık spoiler olabilir, okumayan/izlemeyen varsa basmasın butona.


+ kitaptaki panayır kısmı hiç yok. tamamen kaldırmışlar. kitapta her 9 yılda 1 kez yapılan periler diyarı panayırı duvar köyünün hem gelir kaynağı hem de orada yaşayan insanların perilerden haberdar olmasını sağlayan bir durum. filmde duvarın ardında ne olduğundan pek emin değillermiş gibi gösterilmiş. sadece 7/24 korunması gereken bir yermiş gibi. açıkçası bu konuda kitap versiyonunu daha çok sevdim ben.

+ duvarın ardı bilinmediği için baba normalde panayır için girdiği diyara filmde kaçak girmek zorunda kalıyor. her ne kadar bu hoşuma gitmese de daha sonra tristan'ın da girmek istediği sahnede duvar nöbetçisiyle yaşadıklarının komikliği hadi bu değişikliği kabul edelim dedirtti.

+ victoria'nın tüm karakteri değiştirilmiş. ben kitaptaki naifliğini sevmiştim, filmde resmen bencil ve insan kullanan biri olarak gösterilmiş. ayrıca humphrey ne alaka? yaşı genç diye mi yaptınız bu değişikliği? dshcldsk ayrıca işten atılma sahnesi, hof...

+ tristan'ın annesi ve kız kardeşi yok. bayağı senaryoya girmemişler bile. mum'u elde edişi sahnesinde de başka bir karakteri tamamen çıkarmışlar filmden. ağaç da öyle. üzücü...

+ tekboynuzlu at kısmı da büyük değişikliklere uğramıştı. ben tristan ile at arası gelişen sessiz dostluğu da sevmiştim ama filmde bu yoktu.

+ cadının önce keçiye sonra genç kıza dönüştürdüğü genç adam sahnesi güldürdü. hele memelerine dokunduğu yer. aynı şekilde çıplak ölen primus'a da kardeşlerin bakışı, gençlerin sevişmesini izleyen üçüncü ölü kardeş filan. cadının memelerinin sarkması... oldukça fazla cinsel şakalar eklenmişti. ama filmi eğlenceli yapan detaylardı. ben beğendim ve güldüm.

+ tüm uçan gemi kısmı tamamen yeni bir şeydi. ve çoooook beğendim. robert de niro muhteşem bir karakter canlandırmış. ba-yıl-dım! hooorraaaah!

+ filmin sonu sinematik olarak daha ilgi çekici olsun diye fazlasıyla değiştirilmiş. sonuçta ana hikayenin gidişatına uygun da olsa bu kadar büyük bir değişikliği tam olarak bilemedim. film fena değildi ama kitap da güzel bitiyordu yauv. o kadar gerekli miydi? ben gaiman'ın karanlık tarzını seviyorum, mutlu son biraz fazla geldi sanki.

kitapta olan kısımlardan en çok melon şapkayı beğendim. okurken de aklımda tristan tam olarak o şekilde canlanmıştı ^^
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin kadrosundan da bahsedip kapatmak istiyorum tanımı: bu nedir?!?! yıldızlar geçidi resmen. bir kere anlatıcı kişi gandalf ian mckellen, robert de niro zaten süper ötesi oynamış, michelle pfeiffer da muh-te-şem!, charlie cox ana rol tristan'ı ve claire danes huysuz yıldızı çok güzel canlandırmış. ama ya yan roller??? gıdaklayan ricky gervais var, keçi-adam arthur weasley mark williams ve dehşet sıçrayışı diyorum. bencil victoriamız ise sienna miller. ben barnes baba'nın gençliği olarak karşımıza çıkarken, humphrey karakterini henry cavill oynamış. henry cavil!! bu nasıl bir kadrodur insafsızlar?

ben bu filmi izlerken çok eğlendim. ancak sonuçta romantik komedi gibi bir şey, hayatın anlamını filan pek bulamıyorsun. tatlış bir hikaye işte. 2 saatlik bir boşluğunuz varsa ve peri masallarını seviyorsanız kesinlikle öneririm. keyifli seyirler. *

kaynaklar ve ötesi: imdb, wikipedia
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"stardust" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim