zamanının ücretsiz sözlük servisi idi. günümüzde hala kullanılabilse bile 2012'den beri güncelleme almaması, ssl'ye geçmemesi ve birçok özelliğin bozuk olmasından dolayı pek güzel bir tat bırakmaz.
devamını gör...
okuldaki öğrenci gruplarının veya üç beş kişinin bir araya gelip keyfe keder sözlük(?) açtığı servis.
devamını gör...
a.k.a. gri ekran.
devamını gör...
yazarın harman olduğu yer.
ne karma puandır ne madalya ne sıralama
tek beğeni ve eksi bu ikisi var onları da kim vermiş göremezsin.
profil falan da yok.
devamını gör...
dünyanın en güzel platformu. ötesi yok. zirvesini 2017-2018 brotherhoods'da yaşadı. porçay/brotherhoods deneyimi, spotun ''gelişen internet kültürünün de etkisi ile'' nirvanasıydı. bahsettiğim sözlüğün admini brotherhoods'u kapatmıştı çünkü bencil bir obezdi ve sözlüğün ona kötü geldiğini düşündü. depresyondaydı ve hayatına vermesi gereken vakti burada kendini tekrar eden muhabbetlere veriyordu. onun bu verdiği karar tuhaf bir şekilde hepimizin (yaklaşık 70 kişinin) hayatında kelebek etkisi gibi bir etkiye neden oldu; çünkü aslında hepimiz çok benzer çökkün ve yapayalnız noktalarındaydık hayatlarımızın. hepimiz sanki aynı depresyonu yaşıyorduk; aynı çilenin muhatabıydık. aynı yalnızlığın tesellicisiydik birbirimiz için. aynı uyuşturucuyu alıp benzer bir rüyada olmak gibi, ancak kötü ve buhranlı bir rüya. bu bencil obez bilerek veya bilmeyerek hepimizi hayatlarına geri gönderdi. sonrasında bir araya geliş çabalarımız selam verip aslında içten içe sevdiği arkadaşlarının iyi olup olmadığını bir çeşit kontrol etmek gibiydi. sanırım sizinle yakından tanışmamam en iyisi oldu (gerçekten tanıştığım güzel insanları tenzih ederek söylüyorum). bir tek yss ve digitaltosbaga ile tanışmamanın uktesini taşıyorum :d. belki seneye, kimbilir.

bu süreç içerisinde boktan türkçe şarkılara tahammül kazandım, mesleğimi sevdim ve iyileştim, nişanlandım. galiba 25'lerimin sonunda, adam oluyorum.



şimdi tamamen bitmiş, yok olmuş bir platform. artık entry de girilmiyor.

not: inci sözlükte 2011'de yazarlığım var, ancak o dönemleri bugünkü zihniyetimle düşkünlük olarak değerlendiriyorum.
devamını gör...
zirvesini 2017-2018'de yaşadığı iddia edilmiş platform.*
(bkz: kendi yaşadığı dönemi efsane sanmak)
zirvesini 2009-2014 yılları arasında inci sözlük majör ve birçok minör sözlüğü bünyesinde barındırmasıyla yaşamıştır.
devamını gör...
inci sözlük’te “liseli” kontenjanından yazıp üniversiteli abilerimizi/ablalarımızı (ki dürüst olalım, pek ablamız yoktu) sinirden delirttiğimiz zamanlarda “biz de yaparız lan bunu” diyerek iki arkadaş açtığımız, sonrasında 10 kişinin dahil olduğu ve inanılmaz keyif alarak yazıp çizdiğimiz, benim diyen sözlüğün başaramadığı ciddiyeti olanca ergenliğimizle dahi korumayı başardığımız *, yaz gecelerine denk gelen ramazan zamanı oruç tutmayanların sabahladığı, oruç tutanlarınsa sahura kadar eşlik ettiği günlerde internet aleminde geçirdiğim en eğlenceli dakikalara tanık olmuş minik bir sözlüğün oluşturulmasına vesile olmuş platform.

güzel bir uğraşı da beraberinde getirmişti. mesela sözlük admini olarak temalara erişme ve kodunu düzenleme yetkisine sahip olduğumu öğrenmek, tasarıma da meraklı bir ergen olarak, giriş seviyesi css düzenlemeleri yapmaya itmişti beni. her butonun, her menünün rengini, fontunu, kutucukların kenar yumuşaklığını, üstüne fare imleci geldiğinde alacağı rengi, en ufak detayına kadar araştırıp öğreniyordum. aaa logo’da tasarladığım logoyu, photoscape’te transparan hale getirip sözlük arka planı yapıyor, farklı renk ve konseptlerde temaları yayına açıp milletten sipariş alıyordum. hey gidinin…

bizimki gibi onlarca küçük, kısa ömürlü ama samimiyetten çatlayan sözlüğe de ev sahipliği yapmış, güzel tanışıklıklara, dostluklara önayak olmuş, iyi ki de olmuştur. ekşi’nin ulaşılmaz, yazar olmak için araya bakan yardımcısı falan sıkıştırmanın gerektiği zamanlarında şahane bir alternatif etkileşim kanalı açmıştır.

inci’nin malum “dikenli” logosunu kaldırdığı zamandan sonra dönüştüğü çöplük, platformun işlevsizliği gibi olumsuz faktörleri pek umursamıyorum bu yüzden. aklımda hep güzel kalacak.

ccc sozlukspot reyiz ccc
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim