zorunlu ekleme:
"çok yoğun olduğu ifade edilen görev insanlarıdır, sanırım. kimsenin günahını almak niyeti ile yazmadım. olaylar bütünü içinde başıma gelenleri aktardım. gelen tepkilere bakınca mevzunun eksik anlaşıldığını görüyorum.

teknik olarak internet üzerinden birlikte doğaçlama müzik yapabilmek için ninbot tarzında sitelere ihtiyaç var, aksi durumda gecikme yüzünden pek bir şey anlaşılmaz. yani hadi hepsine itirazı anlarım ama uzun uzadıya konuşmaların sonucunda buna bile itiraz edilince artık mevzu başkadır dedim. umarım yüzümü kara çıkartırlar, umarım dedikleri gibi ilerleyen günlerde ortak bir çalışma yapma fırsatı buluruz. amacım benim bağcıyı dövmek değil. yoksa bugün var yarın yoğ'uz."
...
@urlalı, burada yazılanı hiç okumamış. evet bu bahiste müziği kendimiz üretiyoruz. [okumayanların sayısı dudak uçuklatıyor.]

başlığın kendisi:
ifade özgürlüğüne ve kolektif çalışmaya pek de açık olmayan "kafa sözlük bürokrasisi"ndeki bir makam olabilir. hemen belirteyim yoldaş iyi ama çevresi kötü *

serüvenimiz radyo yöneticisine mesaj atmak ile başlıyor. kendileri 1-2 gün içinde geri dönüş yapabiliyor. bu süre içinde sitenin adminine ulaşıp cevap almak çok daha hızlı, bu ilginçliği not etmem gerekir. yani evet yoğunluk vardır da, yapmayın etmeyin o kadar mı yoğun?

ardından ortak yayın konusunda olumsuz bir geri dönüş alınır. gerekçe anladığım kadarıyla radyoya zarar vermesi ama bunun böyle olmadığı, radyo için ortak çalışmaların daha iyi olacağı konusunda uzun konuşmalar yapılır ama nafile.

madem ortak yayın yapmıyoruz, biz kendi yayınımızı yapalım ve duyuralım dediğiniz zamanda başlık reklam gerekçesi ile silinir. yani benzer şeyi discord yayını ile yapsak o da radyoya zarar verir, o da uçurulabilir. anladığım kadarıyla durum böyle. yapmayın etmeyin dedim ama dinletemedim.

meseleyi biraz detaylandırayım. yıllardır ninbot sitesine bakıp ortaklaşa doğaçlama yapan "gavurları" gördükçe, niye bizde de bu işe merak salan kimse yok diye düşünürüm. yaşımızı başımızı aldık, gözümüz açık gidecek diyerek madem kimse bir şeyler yapmıyor. rock-metal aşkına bir şeyler yapalım diye yola çıktım. tabii ki sonuç malum, zaten müzik türü olarak da en kötü zamanlarını yaşıyor ama yine de bir umut ortaklaşa bir şeyler yapabiliriz diyerek çabalamaya devam ediyorum.

bu süre. içersinde bir ay kadar önce sitemize radyo aparatı ekledik. sitemiz derken internet üzerinden minik bir "facebook instagram kırması bir şey" oluşturacağınız bir siteyi düzenleyerek oluşturduğumuz bedava bir yer. radyo derken yine internet üzerinden bir bedava radyoyu düzenleyerek siteye eklemekten ötesi değil. yani tamamen amatör ve ne maddi bir harcaması var ne de maddi bir bekentisi...

ardından radyo yayınlarında birlikte çalma imkanı konusunda talepler gelmeye başladı. bu da gecikmeler yüzünden ancak ninbot tarzında sitelerle mümkün olabilir. ninbot sistemini de radyoya entegre etmeyi başardıktan sonra geriye konuyla ilgili insanlara ulaşmak kaldı.

işte bu aşamada tekrar başa sararsak... o dönem kafa sözlükte bir radyo olacağı duyruldu. haliyle sevindim, işler ilerleyince ilgililere zor da olsa ulaştım ve durumu aktardım. sitemiz ya da radyomuzla ilgili bir ibare olmadan direkt yayınların stream linkleri üzerinden radyoların birlikte ortak yayın yapabileceğini ilettim. yani kafa sözlükteki tüm rock-metal yayınlarını yayınlayabiliriz dedim. olmaz dediler. sebep: radyoya zarar verir...

yahu dedim ninbot tarzında sitelerin linklerini yayınlayın, bakın sitenin benimle falan da ilgisi yok. mevzu ortaklaşa bir şeyler yapmak, ilgilere ulaşmak... yok efendim o da olmaz, "radyo kuruluş aşamasında böyle şeyler zarar verir, sonra bakarız."

bugün git yarın gel yani. hadi ona da tamam, ne zaman müsaitse onu da bekleriz ama rica ediyorum en azından bu tarz ortak projeler için sözlükteki başlıkları uçurmayın, bakın bu ifade özgürlüğüdür de aynı zamanda diye, anlata anlata dilimde tüy bitti ama sonuç ortada.

benim anladığım kadarıyla sadece radyo yönetiminin keyfi bir takım tercihleri söz konusu. uymayan durumlara bu şekilde yaklaşılıyor. "radyoya zarar" gibi bir düşünce ile istenmeyen sesler kesiliyor. şu yaşa kadar kuruluş aşamasında sayısız sözlüğe üye oldum. en büyük hatalardan biri, yani sözlüğe verilecek en büyük zararlardan biri "kafadan çok kafacı" olmaktır. çürük portakalları hak ediyorlar bunlar *

eğer burası katılımcı bir mecra ise insanların ifade özgürlüklerini ellerinden alırken biraz daha ince eleyip sık dokumak gerekir. "reklam" yasağı bu kadar geniş yorumlanamaz. bu açıdan bakıldığında her şey reklam ve radyo konseptine girecek her şey yasak, tek radyo, tek yönetim, tek yayın falan gibi gider bu.

biraz uzattım, böyle şeyleri hafiften kafaya takan biriyim. istiyorum ki coğrafya kader olmasın. insanlar toplaşıp ellerindeki imkanlarla bir parça yaratıcılığa da meyletsin, bu şekilde işleyen topluluklar olsun. bunların hiç biri kafa sözlüğe zarar vermez, aksine zenginleştirir. bunu bile anlatamamak insanı üzüyor.

bu sitemkar satırlarıma son verirken bir de iko'ya bir "bug report" eyleyeyim. başlık uçurulunca hem başlık hem tanımlar neden "silinenler" kısmında gözükmüyor hocam? hep mi böyle, yoksa nedir bilemiyorum.
devamını gör...
yeni sözlüğün yeni radyosunun yönetimidir.
yanlış kabul etmez bir yönetimdir ama olsun çalışıyorlar emek veriyorlar.
durumu anladığım kadarıyla rock tribe yazarımız radyoya entegre faklı bir sistemle iki radyoyu birbirine bağlama gibi bir şey önermiş.
bu pek mantıklı gelmedi açıkçası bana da.
kendisi bir program yapıp " ben de radyoda yayın yapmak istiyorum" deseydi ben inanıyorum ki hiç kimse hayır demezdi.
bu arada gerçekten radyo ile uğraşan moderasyon ekibi yoldaştan daha çok yoruluyor ve vakit bulamıyor olabilirler.
devamını gör...
eşkiya dünyaya hükümdar olmaz dizisinin bir bölümünü youtube sitemde yayınlamak reklamını yapmak değildir. reklam yapmanın yüzlerce yolu vardır ancak bu onlardan birisi değildir.

radyonda "bugün sözlük radyosunda falan saatte filan program var. haydi dinleyin" diyip link vermek reklamın hasıdır. "birazdan dinleyeceğiniz program sözlük radyosunda zamanında yayınlandı" demek nedir bilemedim.

edit: imla
devamını gör...
ne radyo imiş arkadaş. *
devamını gör...
kim yönetiyor kaç kişiler onu bile bilmiyorum sısısıs

nasıl bi kafaları var bilmiyorum, adamlar bıkmadan usanmadan yazıyor her gün :))

her kim ise yöneticiler, tebrik ediyorum istemeyerek olsa dahi sözlüğün benim için en güzel trollerinden biri haline geldi mevzu.
devamını gör...
yoldaş ve uykusuzkahve'nin "lan başlıcam şimdi radyosuna da, yayınına daaaa" diyerek okuduğu aynı konudan müzdarip 10'larca başlıktan biri daha.

arkadaş ne radyo sevdanız varmış, ya sanki oturup çalacakları tüm şarkıları kendileri yaratıyor, konuşacakları konuları senelerce araştırıyor, yayın yapacakları alet edevatı nikola tesla eşliğinde kendileri icat ediyor gibi bir havalar, bir muhabbetler, yayın olur "vay ölmüş anaaaam, benim hakkımı yediler uy uy uuuuy" diye ağıtlar.
kimi "ama onunki bold yazıldı, benimki italik bile diiildi" diye manas destanı yazar, offf!


ya yaptığınız herkesin net sayesinde elinin altında olan şarkı ve muhabbetleri, bilgileri yine herkes tarafından ulaşılabilecek bir platformdan sunmak işte? olan biten bu, başka bişi yok!

valla iyi sabır var bu radyo işiyle uğraşan insanlarda yemin ederim ya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlük radyosu yönetimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim