sosyal fobinin belirtileri fiziksel belirtiler, duygusal belirtiler, bilişsel belirtiler ve davranışsal belirtiler olarak 4 gruba ayrılır. tüm diğer kaygı bozukluklarında olduğu gibi aynı kökenli ve aynı türden belirtiler gözlenirken, sosyal fobiye özgü belirtiler de vardır. şurada birkaç örnek.
baş, çene ve göğüs ağrıları
kalabalıklardan kaçınma
kendisi ve olası durum hakkında olumsuz düşünceler
korku, utanç, kaygı ve öfke hissetme
kızarmak
terlemek
göz teması kurmaktan kaçınmak
kalp çarpıntısı
titremek
baş dönmesi, bayılacakmış gibi olma hissi
gözü hiçbir şeyi görmemek, sadece olumsuza odaklanmak
karın ağrısı ve mide bulantısı
çişinin geldiğini hissetmek
ses kısılması ve ses titremesi
göz seğirmesi...
(bkz: kim korkar sosyal fobiden)
devamını gör...
boyundan yüze doğru gelen yanma hissi. ses kalınlaşması ve titremesi. garsona bile ne diyeceğini kelime kelime planlamak. özellikle tanımadığın birini telefonla aramak zorunda kaldığın zaman strese girmek. her konuşmayı planlamak. her konuşma ihtimalini planlamak.
devamını gör...
en basitinden bi odadasınız diyelim , nerede durmaktan kaçınırsınız ?

mesela ben duvara yakın kısımları tercih ederim.
lisede öğretmen kurayla sıralara oturturdu bizi. orta sıralar gelmesin diye hatim indirdim, hep de gelirdi ya ! ne çektim şu olaydan.
devamını gör...
özgüven eksikliği, çekingen olma, yetersizlik duygusu, hataya düşmekten korkma. bunlar dışında fizyolojik olarak da yüz kızarması, ellerde ve seste titreme, terleme, çarpıntı, soluk yetersizliği, baş dönmesi, bulantı, acil tuvalet ihtiyacı belirtileri görülür.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sosyal fobi belirtileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim