kendisini tanımladığı şeyler toplumda popi haline gelmiş şeyler/değerlerse çağdaş olarak görmesi normal olan insandır.
devamını gör...
yazara biraz katılmakla birlikte "ileriye yalnızca doğa bilimleri (fizik, kimya, tıp, mühendislik, yazılım..) ile gidilir." ifadesi bilim tarihi bilmemenin ve cahilliğin bir izi olarak görüyorum.
devamını gör...
bunlara çağdaşlık veya ilericilik değil popüler kültür etkisi diyoruz aslında.

nietzsche, schopenhauer ya da diğer yazarları okumanın popüler kültür ile alakası yoktur tabi ki. ancak popüler kültür bunları okuyan, kendisine biseksüel, gay vs diyen çağdaştır dediği için onlar da kendilerini çağdaş olarak nitelendiriyor.

çok takılmamak lazım. kendisini öyle tanımlayarak mutlu oluyorsa “tamam sen en çağdaş, en ilerisin.” demek gerekir.
devamını gör...
bir şekilde felsefe okuyanlara takıntısı olan, farklı cinsiyet, cinsel kimlik tanımlarını ve cinsel yönelimleri kabul edemeyen yazarın serzenişidir. kendisi sürekli gerici, cahil ya da yobaz olarak tanımlandığından mıdır bilinmez ama kapanmayan bir yarası vardır. bu başlıkta yine elmayla armudu bir kaba koyup kıyaslamaya çalışmaktadır.
çağdaş olmak geçmişin aksine şimdiki zamanla veya yakın zamanla ilgili değerlere sahip olmaktır.
çağdaş ve modern insan ve toplum demek güncel ve günün ilerisinde gelişmiş ve insancıl bir kültüre sahip olmaktır
bilimde çağdaş ve modern olmaksa olmak ise bilimde güncel gelişmeleri yakalamak ve günün ilerisinde olmak demektir.
toplumsal çağdaşlık ve modernlik ile bilimde çağdaşlık ve modernlik farklıdır.toplumsal anlamda çağdaş ve modern ülkeler genelde bilimsel anlamda çağdaş ve modern ülkeler olmakla birlikte istisnalar vardır. yine bilimsel anlamda çağdaş ve modern sayılabilecek ülkelerden toplumsal anlamda çağdaş ve modern olmayan ülkeler vardır. çin, güney kore, rusya, hindistan kimi bilim dallarında sözü sayılır ülkelerden olmakla birlikte bu ülkeler toplumsal anamda çağdaş ve modern ülkeler değildir.
2018 itibariyle çağdaş bilimsel araştırmalarıyla dikkat çeken ülkeler sıralaması: abd , çin, almanya, uk, japonya, fransa, kanada, isviçre, güney kore, avusturalya
toplumsal anlamda çağdaş ve modern ülkeler sıralaması:isveç, kanada, norveç, hollanda, finlandiya, almanya, avusturalya, fransa, yeni zelanda, danimarka
biseksüellik ise bu konuyla tamamiyle alakasız bir şekilde aman insanların tepki vereceği bir şeyi ekleyeyim diyerek eklenmiş ıspanaktır. cinsel yönelim olan biseksüellik tıpkı dilğer cinsiyet, cinsel kimlik ve cinsel yönelimlerde olduğu gibi insalık tarih boyunca var olmuştur. kişinin cinsiyeti, cinsel yönelimi ya da cinsel yönelimi o kişinin modern ya da gerici olduğunu göstermez. düşünme eylemi cinsel organda değil beyinde gerçekleşir. tarih boyunca gerici biseksüeller kadar ilerici biseksüellerde olmuştur.
muhafazakarlık yine kişisel seçimdir ve kişinin düşünerek yaptığı bu seçimde cinsel organla yapılmaz. seçim beyinde gerçekleşen düşünme aktivitesinin sonucunda gerçekleşir. lgbtq+ içinde muhafazakar eğilimli bireylerin buluştuğu lgbtq+ muhafazakar grubu vardır.
cinsiyet, cinsel kimlik ve cinsel yönelimlerde sosyal durumlara uymak ya da uymamak gibi bir durum yoktur. çünkü bu kişinin biyolojik özellikleri ve psikolojik olarak kendini nasıl algıladığı, kime ilgi duyduğuyla ilgilidir. kurallara uymak ya da uymamak adına yapılmaz.
modern ve çağdaş ülkeler bu gerçeğin farkında oldukları için kişiler cinsiyeti, cinsel kimliği, cinsel yönelimi her ne olursa olsun eşir muamele görür.
modern ve çağdaş toplumlarda insanlar farklı oldukları için cezalandırılmaz ancak kültürel çeşitlilik ve katılım kapsamında toplumun bir parçası olarak hissederler.
modern ve çağdaş toplumlarda kişiler özgürce düşünme ve kendini ifade etme hakkına sahiptir.
modern ve çağdaş toplumlarda kişiler istedikleri gibi yaşama hakkına sahiptir.
modern ve çağdaş toplumlarda kişiler bir başkasının hürriyetini ihlal etmedikleri sürece sosyal durumlara veya geleneklere uymaya zorlanmazlar.
modern ve çağdaş toplumlar din, kültür, gelenek gibi konuları bireylerin kişisel kararı olarak görür.
kendini modern ve çağdaş olarak tanımlayan kişiler yine yukarıda sayılan modern toplumsal değerlere göre hareket eder. bu değerleri yaşamında uygular. sosyal değerlere uymak ya da uymamak, gelenekleri uygulamak ya da uygulamamak kişisel seçimdir.
felsefe düşünmeyi ve sorgulamayı öğretir. sorgulama yanlışların, eksiklerin farkedilecek daha iyi bir kişi, daha iyi bir toplum olmaya yardım eder. günlük yaşama dair temel fizik, kimya, biyoloji bilgisinin dışında fizik, kimya vb. okumak ise mesleki bilgilerdir. nasıl bugün bir fizikçinin kalkıp kurt sürülerinde beden dilini bilmesine gerek yoksa, mesleki anlamda fizikle ya da ilgili bir alanla uğraşmayan bir insanın atom teorisini bilmesine gerek yoktur.
bilmemek ayıp değildir ancak cehaletle her gün her önüne gelene saldırmak ayıptır. yeter artık dedirten başlık ve tanımlardandır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sosyal durumlara uymayan ve gelenekleri terk edenlerin kendini modern ve çağdaş olarak tanımlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim