sosyal bilimler dünyanın ve yaşamın insani ve toplumsal yönlerini inceleyen bir akademik disiplinler grubuna verilen addır. sosyal bilimlerin sanat ve beşeri bilimlerden temel farkı, insanlığı incelerken nitel ve nicel bilimsel yöntemlerin kullanımını içermesidir. bu terim, 19. yüzyılda, "toplumun özgün bilimi" sosyolojiyi ifade etmek için kullanılmaktaydı.

günümüzde sosyal bilimlere olan ilginin azalması üzücüdür. nitelik ve nicelik açısından insani değerleri yerlere düşüren sosyal medya, gerçekten ne kadar “sosyal” dır sorusunu akla getirmekte.

tarihi, tbt ile
coğrafya’yı, tatil görüntüleriyle
sanatı, meyhane paylaşımlarıyla anlatan garip bir yapı.

ancak bunun geçici bir dönem olduğunu ve gün geçtikce ilğinin azalacağını düşünmekteyim. işte tam bu nokta da bu alanı incelemek için sosyolojiye ihtiyaç duyulacaktır.
bilimden kaçılmaz.

belgesel önerisi de verelim;

the social dilemma - netflix
devamını gör...
sadece sosyoloji değil ,psikoloji alanına da giren önermedir .yıllar sonra bu dönemleri inceleyen sosyologlar bizlere acıyarak bakacaklardır .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sosyal bilimler ve sosyal medya üzerine görüşler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim