bazı durumların önemini kaybederken bazılarının daha da yaygınlaşması, toplumun sağlık sorunlarının değişmesine ve yeni sorunlar ortaya çıkmasına yol açar. soyulan her kabuğun altından bir yenisi ortaya çıktığı için, bu olgu soğana benzetilmiş ve “soğan kabuğu prensibi” olarak adlandırılmıştır. tıp literatüründe sıkça kullanılır.
devamını gör...
buna örnek olarak, 20. yüzyılın ilk yarısında kitle halinde öldürülen bulaşıcı hastalıklar kontrol altına alındıktan sonra kronik dejeneratif hastalıklar ön plana çıkmıştır.
devamını gör...
bir durumun altından başka bir durumun çıkması, onun onu doğurması olarak düşünülebilen benzetme/ prensip.

bazı durumlar önemini kaybederken bazılarının daha yaygınlaşması, toplumun sağlık sorunlarının değişmesi “yeni” sorunlar ortaya çıkmasına yol açar. 

soyulan her kabuğun altından bir yenisi ortaya çıktığı için, bu olgu da soğana benzetilmiş ve “soğan kabuğu prensibi” diye adlandırılmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"soğan kabuğu prensibi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim