makinist ile son istasyon radyo yayınında kullanılacak başlıktır.
cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 00:00 da sözlük radyosunda. radyo.kafasozluk.com/

olduğun insana kadar yaşadın hayatını. tanıdın, maceralar, sevgiler, üzüntüler, umutlar, hayaller ve hayal kırıklıkları geldi geçti birbirinin ardına.
ama buradasın, hala ve her şeye rağmen buradasın, burada olmaya da devam ediyorsun, varlığını sürdürmek için verdiğin amansız çaba istesen de son bulmuyor, istemesen de.
her yeni gün, bir öncekinin aynısını yaşıyorsun. bunun için çabalıyorsun. bunun için erteliyorsun.
bu dünyaya bir amaç için geldiğini biliyorsun fakat bu amacın ne olduğundan emin değilsin. ama öğrenmek için harekete geçmiyorsun, çabalamıyorsun.
sadece bir önceki günün aynısını veya ufak farklılıklar ile benzer bir versiyonunu yaşamaya çalışıyorsun.
döngüler, aynı döngüler, daha büyük döngüler, ama sadece döngüler.
ne zaman kırılacak bu döngüler, bahaneler ne zaman bitecek, ilk adım ne zaman atılacak.
şimdi değil ise ne zaman?
devamını gör...
yarınlar da.
devamını gör...
if not now then when
if not me then who
devamını gör...
tabii ki canım istediği zaman
devamını gör...
ertelemeye değecek kadar uzun bir ömrümüz yok. her an terk-i diyar edebiliriz. uğruna ter döktüğümüz günleri hiç göremeden hem de. en güzel denilen yaşlara varamadan mesela. işte bu yüzden her türlü şeye koşturmaya çalışıyorum. şimdiden sonrası yok çünkü. hiç gelmeyecek. son bu saniye. yapabildiklerim kadarı kâr kalacak yanıma. sonrası yok. neye güvenip erteleyeceğim? söylesenize bana da şimdi değilse ne zaman?
devamını gör...
şimdi hariç herhangi bir zamanı seçmek,zaman kaybıdır
devamını gör...
konfor alanımızdan çıkmaya cesaret edebildiğimiz zaman. o cesaret nasıl gelir, onu bulmak lazım önce. bunun için belki bir motivasyon kaynağı şarttır. bir de sonrası için yol haritası çizmek lazım. yoksa konfor alanını terk edip, amacım ne benim, nereye gidicem, ne yapıcam derken var olanı da bozma durumu olabilir.
devamını gör...
zaman en ama en önemli şeydir. o yüzden o an neyse imkanlar doğrultusunda yapılmalıdır.
devamını gör...
(bkz: zaman zaman)
devamını gör...
dündü..
devamını gör...
elbet bir gün.
devamını gör...
askeri olduğumuz sıla reis'in dediği gibi:

en dogru zaman canım istediği zaman
anlastıgım zaman kendimle..

devamını gör...
yarın.

(bkz: bugünün işini yarına bırakan insan)
devamını gör...
git git !! hiç biz zaman !
devamını gör...
şimdi, insanı harekete geçirmek için en uygun zaman gibi görünse de günlük hayatta ani karar alıp sonucundan memnun kaldığım anlar sayılıdır. hayatımı ciddi manada etkileyecek bir karar almadan önce yazarak, kendimi motive ederek, sebep ve sonuçlarını düşünerek bir süre kendimi motive etmeye çalışırım. ve genelde aldığım kararı uygular ve sonucundan da memnun kalırım. yani benim için şimdi kararını uygulamak için kendini motive etmeyeceksen ne zaman edeceksin şeklinde tezahür eder.
devamını gör...
şimdiye kadar olmadıysa, gerçekleşmediyse, yapılamadıysa bundan sonra da çırpınmanın manası kalmamıştır.
kimi insan için kader çizgisi hep karanlığa, daha çok karanlığa yol almıştır.
ne çaba sarf edilirse edilsin, değişecek bir şey maalesef yoktur çünkü o çizgi beraberinde kancasını taktığı her şeyi, yazık ederek çekecektir.

yani el cevap: hiç bir zaman...
devamını gör...
ben ilk adımı attım. adımlarımı atmaya da devam edeceğim. çok uzun zaman durduğum yerde durdum ve bunun böyle gitmeyeceğini bence artık anladım. adımın küçüğü büyüğü de olmaz diyorum, insanın kendisi için yaptığı her şey çok güzel. beraberce güzel günlerde ve güzel yollarda yürümek umuduyla..
devamını gör...
euro düştüğü zaman. hedeflerimi gerçekleştirmemin başka yolu yok. aksi takdirde uyuşturucu falan satmak zorunda kalırım.
devamını gör...
develer tellal olduğu pireler berber olduğu benim kendi beşiğimi tıngır mıngır sallayacağım zaman.
devamını gör...
insanlardan tam anlamıyla umudu kestiğin ve etrafında onlar olmadan daha özgür olduğunu anladığın zaman. insanlara ve yaşama karşı fazla beklentiye girmediğin zaman, çünkü ne kadar beklentiye girersen yaşayacağın hayal kırıklığı da aynı ölçüde büyük olur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şimdi değil ise ne zaman düşüncesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim