sevginin mutluluk getirdiği fikri modern biri inanış ilk kez 17. yüzyılın sonlarında ortaya çıkıyor o dönemden itibaren insanlar sevginin ebediyen sürmesi gerektiğini sevginin icrası için en uygun yerin evlilik kurumu olduğuna inanmaya başlıyorlar. önceleri aşkların uzun ömürlü olması beklenmez miş romeo ve juliet mutlu bir hikaye değil bir trajedidir. son yıllarda evliliğin kişinin benliğinin keşfine giden bir yol olduğu fikri büyük popülerlik kazandı hüsran ve memnuniyetsizlik oranları da onunla birlikte arttı.
devamını gör...
aslında sevgiye nereden baktığımızla ilgili olduğunu düşündüğüm sorunsal. kavramlar iyi ve kötü değillerdir bence, sevgi vardır ve siz onunla mutlu ya da mutsuz olmayı seçersiniz. sevginin kendisi siz biriyle iken kendinizi muhteşem hissettiğiniz için iyi, yokluğunda kötü hissettiğiniz için kötü olmaz.
devamını gör...
mutluluğu salt sevgi salt para vs getiremez. bunlardan biriyle mutlu olduğunuzda anlık mutluluklar ortaya çıkar sadece. elinde olanı kaybettiğiniz anda tekrat dibe batarsınız.
devamını gör...
kesinlikle getirir diye cevaplamak istediğim sorunsal, gençlik dönemlerimde, her şeyin başı sevgi,diyenlere güler dalga geçerdim sevgisiz de ayakta kalınır diye düşünürdüm, ama yaş ilerledikçe görüyorsunuz hasta olsanız, psikolojiniz bozulsa, her şeyinizi kaybetseniz de, eğer sevdiğiniz ve sizi seven bir kişi bile varsa yanınızda yeniden başlamaya gücünüz olur, sağlığın devamı sevgi ile sağlanır.
devamını gör...
getirmez diyene sevgisiz eylemlerde bulunurum.
devamını gör...
sevgi hayata karşı bir bakış açısıdır. bir kadını çok seviyorum diyen ama insanlardan nefret eden biri bana göre prensip olarak mümkün değil.

sevgi dediği arzudur şehvettir o zaman tamam.
devamını gör...
gerçek sevgi mutluluk getirir. sevmek ve sevilmek insana mutluluk verir.
devamını gör...
cevap : evet
mutluluk getirir ve bir süre sonra insanı pişman eder
devamını gör...
karşılıklı sevgi getirir, tek taraflısı yıpratır.
devamını gör...
önce mutluluk ardından mutsuzluğu, hayal kırıklıklarını getirir. varken güzel yokken acıtır. öldürmez süründürür..
devamını gör...
mutluluğun altında temel yatan sebep sevgi bence. insan sevildiği yerde mutlu olur.
devamını gör...
tabii ki getirir. sevgisiz büyüyen insanlar duygusuz olurlar. duygusuz insanlar nasıl mutlu olurlar?
devamını gör...
isa ya ölüm getirdi
devamını gör...
mutluluğun ilk sebebi sevgidir. seversen mutlu olursun.
devamını gör...
mutluluğu sevgiyle de yakalamayacaksak yani bu metrobüs değil ki bir sonrakini yakalayalım. buldun mu kaçırma bebeğim.
devamını gör...
sevgi mutluluk getirebilir, doğru. sevgi her zaman mutluluk getiremiyor maalesef. peşinden hüznü, acıyı, değersizliği, nankörlüğü de getirmişliği vardır. ikisi bir düzlemde, bağımsız hareket farklı duygulardır ve bazen denk gelebilirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sevgi mutluluk getirir mi sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim