tanımlarını silip gitmek isteyen bizim gibi genç müteşebbislerin kısıtlanan özgürlüğüdür.

#cimer #soylu #egm
devamını gör...
sözlüğe ciddi zararlar verdiği için olmayan özgürlüktür. ben demiyorum, yönetim diyor.*

(bkz: seri tanım silmek sözlüğe zarar vermektedir)
devamını gör...
kafa sözlük'te uygulanandır. ekşi'de iki dakika bekletiyor sizi, burası ise bir gün. insanların yazmasına karışılmadığı gibi silmesine de karışılmamalı.
devamını gör...
formatın içine edip viran eylenmemesi için yapılan hede.
devamını gör...
aklımıza geleni yazıp çizip özensiz içeriğe neden olmayalım diye yapıldığını sandığım uygulama. silgim yoktur, çünkü bizde yanlış olmaz. hayırlı işler...
devamını gör...
özgürlük özgürlük deyip, her aşamasında engelle karşılaşılan durum.
geçenlerde benim de başıma geldi.
2-3 entry siliyorsun iş bitiyo.

ya ben buraya kendi rızamla gelmişim, birşeyler yazıp çizmişim, bir süre sonra da gitmek istemişim,
giderken de benden geriye hiç birşey kalmasın diyorum, ama yapamıyorum, sistem izin vermiyor.

moderasyon kızmasın da, bir sürü saçmalık ortalıkta dolaşırken, burayı bu şekilde nasıl ayakta tutup devam ettirecekler çok merak ediyorum doğrusu.

ınsanları buraya doldurmak değil, onları kendilerini iyi hissedecekleri bir ortamda tutabilmek önemli olan...
devamını gör...
az önce kafa sözlükte olmadığını fark ettiğim özgürlüktür. seri tanım silmek sözlüğe büyük zararlar vermekteymiş o yüzden kendi yazdıklarımı istediğim zaman silme hakkım yokmuş. neyse acelemiz yok.
devamını gör...
aa bu resmen faşoluk. sosyopat mısınız yahu ben yazdım ben silerim size ne?
devamını gör...
sadece kafa sözlük'te olmayan durum.
diğer sözlüklerin tamamında hatta forumlar ya da interaktif diğer bütün oluşumlarda bu böyledir.
seri silinen tanımlar mecralara zarar vermektedir, bu kapsamda alınan bir önlemdir.
devamını gör...
(bkz: peyderpey)
insanın inanası gelmiyor; ben de yeni fark ettim. tanım için iki kere düşünmek gerek.
sair bir sözlükte 2000'e yakın tanım sildim gık demediler...
devamını gör...
bu konu hakkında daha önce hem mesaj yazmıştım hem de başlıkların birinde düşüncemi dile getirmiştim. amacım sadece yönetimin düşüncesini öğrenmekti. bu başlık vesilesi ile de öğrendim.

burasının felsefesini öğrenmiş olmak adına bence aydınlatıcı bir deneyim oldu. ben de bu kadar güncelleme gelirken neden bu konuda bir adım atılmıyor diyordum. meğer konu bu değilmiş.

kimin ne düşündüğü kendini ilgilendirir. ben buraya 800 tanım yazıp kitap alayım diye gelmedim. bakmadım ama yuvarlak bir hesapla 2000 e yakın tanım yazmışımdır kabaca 2 ayda.

yazdığım tanımların tasarrufu bana ait değilse kimln bu konuda hangi amaç güttüğü beni ilgilendirmediği için burasının zihniyetinin de çok farklı olmadığını anlamış bulunmaktan dolayı mutsuz olduğumu ifade ederek bitirmek istiyorum.
devamını gör...
sözlüğe zarar verme mantığı ile kısıtlanan bir özgürlük ve bir anlamda güvenlik önlemi. ama acaba böyle bir önlem mi daha çok zarar veriyor yoksa seri tanım silmek mi? bunun bence tekrar oturulup bir düşünülmesi gerekiyor.
bir de bu önlem öyle bir olay çıkacak ki belli sayıda kullanıcı kazan kaldıracak ve sözlüğe zarar verecek mantığı ile alınmış. tamam herkesi memnun edemezsiniz ama ortalama bir yönetimle böyle bir olayın da önüne geçmek mümkün. yani yönetim metodu ile önüne geçilebilecek bir zarar, teknik anlamda bir kısıtlama ile güvence altına alınmaya çalışılması da bence doğru değil.
kötü niyetle davranan ya da davranacak insanların durumları belki buna istisna olabilir ama onlar için de "olmaz olsun böyle tanımlar, alın tanımınızı gidin!" denebilir.
devamını gör...
kişinin kendi girdiği tanımları silme hakkından daha doğal ne vardır?
kendince gereksiz gördüğü tanımları silmek isteyen birey neden kısıtlanır?
bu soruların mantıklı bir cevabı yok , 'sözlüğe zarar vermektedir' bir cevap değildir.nasıl ki formata uygun olduğu ve kimseye zarar vermediği sürece özgürce entry girip, tanım yapıyorsak yine kişi girdiği tanımları\entryleri silebilmelidir. bu sözlükte güzel bir ortam var doğru ama bu özelliği insanı soğutuyor lütfen serbest bırakın da isteyen istediği tanımını silsin bunu kısıtlayarak bir şey elde etmiş olmazsınız.
devamını gör...
sınırsız tanım girebilirken, sınırsız tanım silemiyorsun çok absürt bir anlayış. yaz ama silme mantığı var. 3 tanım sildikten sonra devam edince sistemin zorunlu uyarısına maruz kalıyorsunuz ve sizi bir süreliğine engelliyor. çok anlamsız.
devamını gör...
hahahahahahaha, silip, kaçıp gidemeyişinize hiç üzülmedim.

(bkz: ilahi adalet)

bazılarının hiç tanım girmese silmesi 2 yıl 3 ay filan sürecek. ne kadar güzel bir uygulama. tanım girerken çat çat silerken kem küm, yok öyle.


(bkz: ağlayacaksanız oynamayalım)
devamını gör...
ekside dahi olmayan özgürlük. dakikada 1 tane siliniyor sanırım. despotluk tabi, orası ayrı.
devamını gör...
yazma õzgürlüğümüz varsa silme özgürlüğümüz de olmalı. belki girdiğimize pişman olduğumuz tanımlarımız vardır? ha benjamin?
devamını gör...
başlıkta yazılanlara bakınca bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerektiğini hissediyorum. tanım silmek yasak değil. sadece bunun süreklilik arz etmesi durumunda kısıtlama var. sözlük bunu başka bir sözlüğün tasarımından devşirdiği için yani o tasarımı kullandığı için değil bizzat bu sistemi gerekli görüp uygulamak istemediği için yapıyor.

bence çelişkili olan , trolleri atarak tanım sayısının düşmesine izin vermeyi uzun vadede sözlüğün selameti adına atılmış bir adım olarak gördüğünü beyan edenlerin total tanım sayısına konu geldiğinde yazarın tüm tanımlarını alıp gitmesine izin vermemesiyle ortaya çıkıyor.

yani cümleler siz yazıp gönder'e bastığınız anda neden sözlüğün mülkiyetine geçiyor bunu anlamam mümkün değil. bunu demokratik bulmuyorum. madem tanım sayısı mühim değil o zaman yazarlara sözlükten ayrılmak istediklerinde tüm tanımlarının ayrılmadan önce kendileri tarafından silinmesinin yolu açılmalı.

yazar bir nedenle ayrılmak istiyorsa tanımlarının burada olmaya devam etmeme özgürlüğüne de sahip olmalı diye düşünüyorum.
devamını gör...
onca olumlu özelliğinin yanında kafa sözlük'te olmayan özgürlüktür. benim anlamadığım kısımlar şunlar:

1. tamamiyle yazarın ürünü olan entryler hakkında platforma aktarıldıktan sonra mutlak söz sahibi olmanızın hukuki ve vicdani altyapısı nedir?

2. bu yazarın kendi ürettikleri üzerindeki söz sahipliğini tamamen ortadan kaldıran ve sözlük çıkarları uğruna yazarın çıkarlarını hiçe sayan bir eylem değil midir?

bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.
devamını gör...
diğer sözlükler de olduğu gibi bu hakkın ne zaman yazarlara tanınacağı hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"seri tanım silme özgürlüğü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim