bu lafın formalite icabı olduğunu, orada bulunmayan kişinin ismi söylendiğinde mecburen selam söylendiğini düşünerek kimsenin selamını kimseye iletmemem durumudur. günahım çok yani.
devamını gör...
asık suratlı bir bakkal esnafı olma ihtimali yüksek olan kişi tarafından yapılan eylemdir.
devamını gör...
söyleyen için de duyan için de temsili bir sahnedir. söylenmeyeceğini bilir her iki tarafta.
devamını gör...
söylenir benim bildiğim. hatta ayıp olmasın diye selam söyle dememişse bile x'in selamı var denir.
ben farklı bir dünyada yaşıyorum galiba.
devamını gör...
söyleyen icin önemliyse söylerim. önemsiz olduğuna kanaat getirdiysem söylemem.
devamını gör...
ben iletirim, formalite de olsa selam selamdır. bir iş yapılıyor ve biz de buna söylerim diyerek ortak oluyorsak yapmalıyız. sonuçta mecburi ilişkilerde formalite olmayan ne var ki?
devamını gör...
b12 eksikliğimden kaynaklı unutkanlığın başıma açtığı derttir. hatırlasam zaten söyleyeceğim ama 3 dakikalık hafızamda verilen selama yer kalmıyor.
devamını gör...
kesinlikle bu babam. telefonda biriyle konuşurken vedalaşır. o sırada selam söyle derim. telefonu kapattıktan sonra dalga geçer,onun da sana selamı var der. halbuki telefon çoktan kapanmıştır.
devamını gör...
tamamen unutmuş olmamdan kaynaklı bir durumdur.
devamını gör...
gerçek bir selam söyleyici, söylediği selamın takipçisi olur.

az önce izmir'deki bir kız arkadaşıma, "günaydın canım, izmir'e selam söyle." dedim.
pekala izmir'e nasıl selam söylenir? çıkınca evden sokağa, selam söylersin boşluğa. soyut ya da somut her şeyin bir canı ruhu vardır olarak algılarım. böyle yaşamayı seviyorum.

ve elbette, "kız zilli, söyledin mi selamımı?" diye de çıkıştım, söylemiş.

benim bugünkü selamım yerine ulaştı, darısı sizlere efem.
devamını gör...
ben unutmadığım sürece iletirim selamı. unutma ihtimaline karşı da bir önlem vardır hatta : aleykümselam. birisi birisine selam yolladığında, unutma ihtimalimize karşı, selam muhatabının yerine aleykümselam deriz, üzerimizde kalmasın diye.
devamını gör...
unuttuğumdan ötürü sürekli başıma gelen. ayrıca ennnn nefret ettiğim şeylerin başında gelir "x'e selam söyle' denmesi. çok selam vermek istiyorsan açarsın telefonunu kendin söylersin selamını, artık birine ulaşmak istersek bunun sadece saniyeler aldığı bir devirdeyiz. hem ben elçi miyim de bir yerden bir yere selam taşıyorum? alıyorum selamı, sonra unutuyorum gidiyor. bazen o selamlar birikiyor ve kimin kime selam söylediğini karıştırıyorum. hatta bazen bir selamı aylar sonra hatırlayıp ilettiğim de oluyor. o yüzden artık aklımda tutmaya bile çalışmıyorum. zaten öylesine söylenmiş olmak için söylendiğine inanıyorum.
devamını gör...
söylemiyorum, çünkü umrumda olmuyor.
devamını gör...
birisi bana başka birisini sorarsa iyi iyi selamı var der geçerim. bana hamal muamelesi yapılmasını ise kabul etmem, edemem. yoktan var eder, gereken selamları matchler yoluma devam ederim.
devamını gör...
bazen çok alakasız selam göndermeler olabiliyor. ilk taşındığım sıralar evin tavanında çok hafif su sızıntısı vardı. ev sahibim geldi tavana bakıyor, çıkıyor çatıdan bakıyor falan koşturuyor. adamı ben bile ömrümde 2 kez görmüşüm. o sırada dayım arıyor, kısaca durumu anlatıp kapatmaya çalışıyorum. kapatırken "iyi iyi selam söyle" diyor. yani şimdi ben bu selamı nasıl söyleyeyim? niye söyleyeyim? karşı taraf "siz de selam söyleyin" dese ne yapayım? söylemiyorum.
devamını gör...
unutuyorum ya da aşırı alakasız selamlar oluyor, ulan hayatımda belki bi daha gormicem seni, kim söyledi selam diye diyim a**?

gereksiz samimiyetler bir bitmedi.
devamını gör...
yanındaki selam söylemediği halde bir de "onun da selamı var ." demek.
devamını gör...
kendi adıma konuşacak olursam bunun tek sebebi unutmuş olmamdır. onun dışında aklıma gelir gelmez selamı iletirim belki hurafedir ama üstümde kalsın istemem.

benim için öylesine olan bir selam başkaları için farklı anlamlar ifade edebilir.
devamını gör...
en son birisi selam ilettiğinde, ilettiği kişiyi görünce "ya x firmadan birinin sana selamı var ama kimdi unuttum" dememle sonuçlandığından, gerçekleştirdiğim eylemdir.
unutuyorum ben, selam göndermeyin benimle.
devamını gör...
gereksiz bulmuş olabilirim, bundandır susuşum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"selam söyle dediklerinde selam söylememek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim