selahattin demirtaş, cumhurbaşkanına hakaretten 3 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılmıştır.


selahattin demirtaş’ın, 2015 yılında atatürk havalimanı’nda yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve dönemin başbakanı ahmet davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

savcı, demirtaş’ın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istedi.

bakırköy 46. asliye ceza mahkemesi’ndeki duruşmaya selahattin demirtaş, ses ve görüntü bilişim sistemi (segbis) ile katılırken avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“cumhurbaşkanı ve başbakanı direkt hedef almadım”

duruşmada cumhurbaşkanlığı’na 2 defa aday olduğunu, yıllardır siyaset yaptığını ifade eden sanık demirtaş, “hükümeti eleştirdim. cumhurbaşkanı ve başbakanı direkt hedef almadım” dedi.

aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, demirtaş’ın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.



kaynak
devamını gör...
habercilikte son nokta. hakaret kabul edilen ifade yok. sadece ceza aldığı yazıyor.
devamını gör...
bağzı yargıçların ilginç işlerin içinde olduğunu düşündüren. şu verilen ceza tam bir garabet. kararı verenler bunun tartışmalı olduğunu bilmiyor mu? bal gibi biliyorlar bence.
devamını gör...
yetmez ama evet.
devamını gör...
cezaya değer görülen ifadeler aşağıda maruz:

“rusya’nın uçağının düşürülmesinin türkiye’ye tek bir faydasını göstersinler, ben özür dileyeceğim. milyonlarca insan şu anda, mağdur olmuş durumda. rusya’da iş yapan, ticaret yapan, ithalat ihracat yapan ve orada ihale almış olanlar, öğrenciler, çalışmaya giden işçiler, buradan mal gönderen akdeniz’de narenciye üreticisinden laleli esnafına kadar herkes mağdur olmuş durumda. ve milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiriyor bunlar. hükümet ne yapıyor, kılını kıpırdatabiliyor mu, hayır. sadece kim yapabiliyor, biz yapabiliyoruz. içeride ve dışarıda ilkeli, istikrarlı barış politikasını savunabildiğimiz için bunu yapıyoruz. ve öncelikli konumuz buydu. gittik, görüştük. buradan da tekrar ediyorum, bu konuda mağdur olmuş öğrenci arkadaşlarımız, türkiye cumhuriyeti pasaportu taşıyan herhangi bir işveren, işçi bize başvurabilir, elimizden geleni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. böyle hamasetle, 'ülkeye ihanet ettiler, millete ihanet ettiler' teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler. çaldığınız, çırptığınız, bu ülkeye yaptığınız kötülüğün haddi hesabı yok. şimdi bunları örtmek için büyük laflar ederek, yarın öbür gün yutacakları büyük laflar ederek, bugün bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"selahattin demirtaş'a 3 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim