tekrar geleceğimi bilsem hiç düşünmeden kabul derim. napayım, dram seviyorum demek ki.
devamını gör...
dünyaya gelmeyince nerede olacağımız bu durumda önemlidir, şuanki dünyadan daha kötü bir evrense bu yazarların içine dahil olmak normaldir.
devamını gör...
başlığı anlamaya çalıştığım ve anlayamadığım başlıktır.
resimag.com/p1/b1591b501397.jpeg
devamını gör...
(bkz: hiç)
devamını gör...
var olmak isterdim diyeceğim başlık. eğer üzüleceksem, kaybedeceksem, başarısız olacaksam tüm bunları onurumla kabul ederdim. ama denemeye cesaret edememek korkakça bir davranış. hodri meydan çekmek lazım hayata. ne kadar zorlayabilirse zorlasın. canımdan başka bir şey yok elimde, o yüzden korkusuzum derdim.
devamını gör...
seçme şansım olsa eroticon vi ya giderdim. dünya çok uzakta kalıyor.
devamını gör...
bu konudaki fikrim duygudurumuma göre değişeceği için kesin bir yargı belirtmek istemem. bir geriye dönüş şansı verilse hiçliğin kollarına atılmak istediğim zamanlar oluyor. ama tam tersi hoş deneyimlerin coşkusuna kapıldığım sonsuz yaşamı arzuladığım da oluyor. bir ortası yok yani.
devamını gör...
anlayan varsa biri anlatsın allasen
devamını gör...
bazen keşke var olmasaydım dememe rağmen, çekilen onca acılara ve katlanılan onca zorluklara rağmen var olmayı seçerdim dediğim başlıktır.

mesele varacağım yer değil, mesele yolculuğun kendisi. acısıyla tatlısıyla yolda olmak ve mücadele etmek. geriye dönüp baktığımda yaşananlara rağmen başladığım noktadan ileride ve daha güçlüyüm.
devamını gör...
ben isterdim. hayat iyisiyle kötüsüyle güzel. üzülmek, ağlamak, kahkahalar atmak, sinirlenmek... hepsi hayatta olduğumuzun birer simgesi. anılar biriktirmekse ayrı bir zevk. hayatta olmak güzel dostlarım, sadece ne istediğinizi ve neyi sevdiğinizi bilin.
devamını gör...
ancak içindeki anlatım bozukluğunun çözülmesi halinde cevaplanacak başlık.
devamını gör...
ben anlamadım ama varım challange olsun buddy...
tanım: ?!?*&?
devamını gör...
seçme şansım var olsaydı kesinlikle var olmayı seçmezdim. -tabii bu soruda şöyle bir sorun var. bana var olmak ister misin diye sorup cevabımı alabilmek için öncelikle benim var olmam gerek... bu paradoks burada kalsın. gelelim neden var olmak istemeyeceğime.-
bir kere yaşamak bir çok açıdan çok zor. doğmak, büyümek, yaşlanmak yani her şey, yaşama dair 'her şey' çok zor ve büyük bir emek istiyor.
bir kere canlı olmak bile kelime anlamıyla entropinin (yani zamanla kaosa gidişin, düzensizliğin) dışarıdan alınan enerji yardımıyla bir miktar yavaşlatılmasıdır. canlı olmak bile savaşmak... var olmak bile -dini nedenlerle dahi- kötülükle savaşarak, iyiye yolculuk yapmak iken var olmayı istemek pek mantıklı değil.
ayrıca yaşarken başımıza neler geleceğinden haberdar olmamak ve her an tehlikelerle karşılaşabilir olmak da büyük bir sorun. yarın tüm ailemi kaybedebilirim mesela. ya da engelli olup tüm hayatımı yardıma muhtaç olarak geçirebilirim.
tüm bunların ötesinde nasıl öleceğimi de bilmiyorum ve çok acı çekerek de ölebilirim. yaşamamım çok kısa da olabilir, çok uzun da...
tüm bunlara son verip, hadi yaşamı seçmedin sen ölümü seçebilirsin, istersen intihar et diyebilirsiniz. ama bu da büyük bir saçmalık. çünkü bahsettiğim gibi yaşamak ne kadar zorsa ölmek de o kadar zor ve ben bununla baş edecek kadar cesaretli bir insan değilim..
şu an bari dünyaya geldim, o zaman olabildiğince güzel ve çevreme yararlı olarak yaşayıp, hayatımın çok merak ettiğim -umarım huzurludur- sonunu göreyim diyorum. (onun dışında daha bir çok hayalim de var ama onlar da bana kalsın. yeterince içimi döktüm zaten)
devamını gör...
gelirim vallahi, ama erken geleyim ya şöyle bir 1970-80 filan, çok şey kaçırmışım 2000'lerde doğmakla.
devamını gör...
dünyaya gelmek istemeyecek denilmek istenmiş sanırım. anlamsız ve saçma bir hayata gelmek istemezdim sanıyorum. sisifos misali aynı kayayı itip durmak. sonunda dizlerinde güç kesilip bir hastahane köşesinde her yerine hortumlar sokulu biçimde artık ne zaman ölecek diye beklendiği o ana kadar. gerçekten anlamsız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"seçme şansı olsa dünyaya gelmek isteyecek yazarlar ve nedenleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim