her yıl milyonlarca evcil hayvan satın alınıyor ve ardından terk ediliyor. terkedilen hayvanlar sokaklarda, ormanlarda, barınaklarda yaşayan diğer hayvanlarla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.
sırf cins olsun, yavru olsun diye kedi, köpek ve diğer evcil hayvanların satın alınması eziyet çeken hayvanların sayısının artırılması ve cins hayvan ticaretinin artırılmasına neden oluyor.
satın almayıp sahiplenmek bu döngüyü sona erdirmek için önemli.
cins hayvan demek aynı zamanda pek çok genetik problem demektir. üstelik aradığınız özel bir cinsse bile barınaklar ve sokaklarda her türlü cins hayvanı bulmak mümkün.
yavru kedi ve köpek ekstra çaba gerektirir. bakımı bebek bakımı gibi zordur. illa yavru istiyorsanız, sokaklar sıcak bir yuva arayan yavru kedi ve köpeklerle dolu.
evcil hayvan satın alarken döngüye ortam olmak yerine onlara yaşam hediye edin ve sahiplenin.
tüm hayvanlarım barınaktan ve sokaktan geldiler. cins hayvan olması o hayvanın daha kolay eğitileceği anlamına gelmez.
eğer özel olarak eğitilmiş görev köpeği almayacaksanız ya da o hayvanı çok özel bir görevde kullanmayacaksanız satın almanıza gerek yoktur.
hayvanların satın alınarak hediye edilmesi ise kabul edilemez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"satın alma sahiplen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim