kitap severlerlere bu gibi yerlerin terapi gibi geldiği mekanlar.
devamını gör...
içinde daha çok mutluyum
devamını gör...
ölmüş bir kitapseverin kitapları bu dükkanlara düşer, ölenin eşi kitapları evden çıkarmak ister ve o kitaplar bu dükkanlara düşer. bir evin kütüphanesi sahafların dükkanını doldurabilir. bazen de seyyar veya hurdacı arabasına düşer ve oradan da sahaf dükkanına gelir. bu devir daim ve dönüşüm mutlak şekilde yerini bulur. sahafçılar kitaplardan çok iyi anlarlar, zaten kendilerini o işe adamışlar, zenginlik hedefinde değillerdir ve o amaçla dükkanı yürütmezler. yaptıkları hem zevk, hem koleksiyon, hem hobi, hem de çorbasını kaynatacak kadar para kazanmaktır. sahaf dükkanı sahibi de müşteri kitlesi gibi okuma ve kitap aşkı yaşayan, gece gündüz kendini kitaplara vermiş, hatta rüyasında bile kitap gören, konuya vakıf olmuş ve kendini eğitebilmiş insandır. o yüzden sahaflıkta maddiyattan çok maneviyat ağır basar. kimi kütüphane sahibi kitaplarını ya satışa çıkarır, ya da maddi talepte bulunmadan bağışlar. her sahaf dükkanı sahaf sayılmaz. bir de ikinci el kitap satıp sahafçı olarak tabela asan da vardır. tabi ikinci el kitapçı ile sahafı birbirinden ayırmak gerekir. çünkü gerçek sahaf, mazisi çok eski, tarihi değeri olan kitaplar peşindedir.
devamını gör...
evet işini seven gerçek sahaflar eski kitapları toplama, koruma ve yayma konusunu kendilerine görev edinirler. bu, sadece maddi kazanç değil, aynı zamanda kültürel mirasın korunması ve paylaşılmasıyla ilgili bir düşüncedir. ama altını çizmek gerekir ki gerçek sahaflar her geçen gün azalmaktadır.
devamını gör...
çalışan ve işletmeci için ayrı, müşterisi için apayrı keyifli dükkanlar. kitap ve türlü efemera eşyaları ararken yapılan yolculuklar, tanışılan insanlar ve o eşyalardan neden kopmak zorunda olduklarına dair hikayeleri dinlemek çoğu zaman hüzünlendirici olsa bile tadı ayrıdır. kitapların içerisinden çıkan hatıralar, kişisel notlar ise kitabın kendisiyle beraber bambaşka yerlere götürür sizi. özetle yeryüzündeki en kıymetli işlerden ve lokasyonlardan biridir sahaflar.
devamını gör...
kitap severlerin, koleksiyonerlerin vazgeçemedikleri tutkularındandır. şu sıralar uzağım. ancak, fırsat oluştuğunda ilk uğrak yerim olacağı kesin.
devamını gör...
kaldı mı ki? varoşların eğlenmek icin doluşup güzellemeler yaptığı kadıköydeki süfli mekanların yarısı daha önce sahaf dükkanıydı. mal sahipleri tatlı parayı görüp sahafları çıkardılar, dükkanlarını ucuz bira yanında patlamış mısır servis eden işletmelere kiraladılar. kadıköy çarşısının içinde bütün bir sahaflar sokağı vardı. birinde olmayan ötekinde bulunurdu. son kale geçen yaz düştü. imge sahaf da kapandı. yerine ne açıldı gidip bakmayı yüreğim kaldırmadı. artık sahaf dükkanı yok. nadirkitap.com var. ama rafları, sayfaları karıştıramıyorsun orada da.
devamını gör...
hayatını eski kitaplar satarak kazanan esnafın adıdır. mesleğinde uzman olanı pek az kalmıştır. şimdi satışlar mecburen net aleminden yapıldığından alıcı için cazip yönleri vardır ama kargoların aşırı pahalanması bu durumu etkileyecektir. en güzeli kitap kokusunu alarak dükkandan dokunarak sayfalarını karıştırarak kitap müşterisi olmaktır. bu mesleği sebat ederek sürdürmeye çalışanlara aşk olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sahaf dükkânları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim