5 dakika fazla uyumak için yatakta kivranirken bugün durakta düğüne gider gibi hazırlanan abartılı bir abla gördüm ve saygı duydum ona .
devamını gör...
akşam yemeği daveti için hazırlanıyor olabilir.
devamını gör...
iste asıl toplumsal baskı budur.
kadin sabah 6'da hatta cogu 5'te kalksin boya badana yapsin ben 8'de kalkip dusa gireyim sacimi saga yatirip ise gideyim. sonra vay efendim kızlar beni olduğum gibi kabul etmiyor.
bende 5'te kalksam kimseyi kabul etmem.
*
devamını gör...
(bkz: askerliği çok)
devamını gör...
lise 1'de dersler 6.40'ta başlıyordu. ve serviste ya da okulda o zamanlar düğün, günümüzde ise gece makyajı yapıyorlardı.
benim için o saatlerde kalkmak işkence, özellikle bir de havalar soğuksa vakit kazanmak için bazen gömlek + süveter ve ceket ile uyurdum. dk'ların hesabını geç kalkmak için yapıyordum erken kalkmak için değil. makyaj yapmışlara bakar içimden "uyku bir tek bana mı öyle güzel, hem makyaj yapma yaşı en fazla üniversitedir niye erken başlamışlar ki?" diye düşünürdüm.
sınıfta biri alttan ve üstten jel eyelener çekmiş gelirdi. ve öğretmenler bazen onu iğnelerdi "ödev yapmaya vaktin yok ama her gün makyaj yapmaya vakit buluyorsun." gibisinden. hiç unutmam bir ara bir öğretmen kıza (kışta neredeyse hava aydınlanmıyordu biz dersteyken.)" yüzünü kapkara etmişsin, aynı hava gibisin. bir de direkt önde oturmuş, modumu düşürüyorsun." kızın gözleri dolmuştu ama hiç kendinden ödün vermedi. sinirden saygısızlığa girecek laflar etti. ki yaptığı doğru veya yanlış olsa çok fark etmez çünkü o 14-15 yaşında bir ergen, yaptığı şeyi hep iğnelemek ve de sınıf önünde, hiç hoş değildi. kızla ara ara konuşurdum. teneffüste yanına gitmiştim. "zaten güzel bir kızsın. gözlerini ön plana çıkarıp daha hoş görünmesini sağlıyorsun ama burası okul diye öyle davranmak zorundalar. makyajı övemezler güzel bulsalar bile. o yüzden alınma ve okul dışında yap istersen." gibi sohbet ede ede konuşurken bana da sinirlenip ters sözler etmişti. "kuralları uyarılmana rağmen çiğniyorsan sonuçlarına katlanmayı da bilmelisin, ağlamamalısın mesela." demiştim ve bırakmıştım.. ne öğretmeni ne de onu doğru bulmuştum...

makyajdan nefret ederim ama yapanlara zamanı önemli olmaksızın saygı duyarım. onlar nasıl yapmak istiyorsa ben de öyle istemiyorum.
azimli ve hırslı insanlara benziyorlar. üşengeçlikleri benimki kadar yüksek değildir ama tembel bir yapıda olabilirler. kendilerini oldukları gibi kabul etmek yerine kendilerinden kaçan insanlar da olabilirler veya bir şeyleri saklamaya çalışıyorlar, kendi benliklerinden ve isteklerinden önce başka insanları (toplumu) öne koymuş olabilirler bu yüzden kendilerinden çok topluma uyumla aynada daha güzel göründüklerini düşünüyorlardır vs. birçok yüksek ihtimal var. ne kadar farkındadırlar bilemem. ama davranışlar veya alışkanlıklar yalan söylemez...
devamını gör...
bayılıyorum böylesi enerji dolu hemcinsinlerime
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sabahın kör vaktinde makyaj yapan kadın" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim