ramazan aylarında sahura kaldırmakla görevli elemanlardır. '' alarmla uyanıyorum'' cümlesi en büyük meslek hastalığı olan obsesif kompulsif bozukluğu tetikler.
devamını gör...
din faşizminin paralı neferi.
devamını gör...
ramazanın vazgeçilmezidir. oruç tutmasamda gece o davul sesine uyanmak çok hoşuma gidiyor. çoğu insan rahatsız olup şikayetçi oluyor, anlam veremiyorum. geleneklerimize has, güzel ayrıntılar bunlar. tadını çıkarmak gerek diye düşünüyorum.
devamını gör...
geceleri uykumun bölünmeside ve huzursuz olmama sebep veren insandır kendisi, ayrıca gelip harçlık istiyor ulan ben sahura kalkacak olsam teknoloji özürlüsü değilim kurarım alarmımı kalkarım, inşallah tez zamanda komple kalkar bu davul saçmalığı.
(bkz: https://www.trthaber.com/ha...)
devamını gör...
dünyanın en iyi davulcusu ektedir, keşke bütün davulcular böyle olsa..
devamını gör...
ben ilkelim, ilkel kalacağım demenin alternatif yollları.
adına da nostalji dersin kim ne diyecek ?

ulan adam uyanacaksa bunun saati var, telefonu var, alarmı var, bilmem nesi var...
uyanmak istemeyen adamı sen niye rahatsız ediyorsun?
hasta olan var, uyumakta olan bebek var, var oğlu var...
hani sizin dininiz çok naif ve düşünceli idi herkesi düşünürdü hani?

saçmalık.
devamını gör...
adet madet ama ne bileyim, beni uykuda iken uyandırmayı başaramayan, uyanıkken asabımı bozan, mahallenin işsiz gençlerine istihdam sağlayan iş.
devamını gör...
adana'dan bildiriyorum, semtime an itibarıyla giriş yapmıştır.
devamını gör...
geldi yine tipini......... arkadaşım ramazanı çok severim ama bu elemanlara davul yutturmak istiyorum resmen.
devamını gör...
an itibariyle gümbürdeye gümbürdeye gelmiştir. çok lazımmış gibi.
devamını gör...
kendisini her ne kadar sevmesem de ramazan ayının gelmesini büyük bir sevinçle karşılayan annem sayesinde anlayışla sabrettiğim sözde gelenekten nemalanan dönemsel bir iş kolu. diğer oruç tutan yazarları bilmiyorum. ancak bu davulcu, sokağa bangır bangır girdiğinde biz sahur sofrasındaysak; muhtemelen ramazan ayının sonuna yaklaşıyormuşuz gibi bir izlenim edindim. herhâlde otobüs durağına geldiğim anda beni gideceğim yere götürecek otobüse denk gelme olasılığımı bu izlenimi somutlaştırmak için harcıyorumdur.*
devamını gör...
hep aynı tempoda çalan, sokak değiştirirken anlık olarak kollarını dinlendiren ve çocukların "acaba sahur yapabiliyorlar mı vakit bulup?" diye sordukları insanlar.
devamını gör...
bu gece beni uyandırmak için ekstra çaba harcadığını düşündüğüm kişi.
devamını gör...
ben hiç duymuyorum ramazan davulcusunu şakasız.
devamını gör...
artık gereksiz gelenek, gelenek adı altında cukka indirme çabası,üçkağıtçılık,dolandırıcılık... gitsinler düğünlerde çalsınlar.
devamını gör...
evin önüne gelince "gelinliğim olmadan asla çıkmam" deyip eğlenti yapıyorduk.
peki ya sonra noldu biliyor musunuz.
bir daha hiç gelmedi.
hasret kaldık o eski günlere.
keşke gelse yine de camdan bakıp ağız dolusu hoşgeldin diyebilsek ve bahşiş verebilsek.
devamını gör...
eskiler, eskide kalmalı dediğim bir gelenek daha. sahurda hiç ile yaramayan ama iş para toplamaya gelince kapıdan para almadan gitmeyen gereksiz bir iş.
devamını gör...
ramazan davulcumuz da korona günlerinden herhalde uykumu bölemedi. bu başlığı görene kadar da kendileri hiç aklıma gelmedi.
devamını gör...
artık gerçekten yok olmalarını dilediğim gereksiz meslek insanı. islam’da böyle bir şey yok! yok ya! bunu oruç tutan ve dinini elinden geldiğince yaşamaya çalışan biri olarak yazıyorum vallahi sinirimi zıplatıyor bu davulcu olayı benim. belli bir güzergahta çalıştıkları için de yetişsin diye örneğin bizim mahalleden erken geçiyor ama ben o vakitten 1 saat sonra kalkıyorum sahura. mecbur muyum güm güm sesle gecenin 2:30’unda sahura uyanmaya ben? işe giden var, bebeği olan, hastası olan var. tamam eskiden kısıtlı imkanlar varken davulla sahura uyanmak, uyuyakalmamak adına dahiyene bir fikir olabilir ama artık değil. aksine tam bir felaket. sanki her geleneği hallettik de bu eksik kaldı. eskiden saygı daha hürmet gösterilir bi erdemdi mesela. keşke bu geleneği sürdürmeyi deneseler.

ayrıca insanlara ramazan ayında ek bir istihdam kapısı diye sürdürülmesi destekleniyor yetkililerce ama artık ramazan davulculuğu çakallık olmuş durumda. daha dün ramazan’ın birinci günü adam mahallede iftara yakın davul tıklatıyor bahşişe. yok 15’i, yok arefesi falan filan. tam bir iyi niyet suistimali. geçen sene istanbul'da 962 mahallede yaklaşık 3 bin davulcu vardı. yaklaşık 3 bin gereksiz kuru gürültü sesi. bak yine sinirlerim zıpladı ya.
devamını gör...
ya bizim burda hiç mani söylemiyorlar bekliyorum vallahi bir gün biri mani söylesin diye ben onlardan daha işsizim galiba (bkz: swh)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ramazan davulcusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim