bu kasetlerin hepsini saklamış ve her gün düzenli olarak temizlemeye devam etmiş nesil. bu nesil ki kasetleri her eline aldığında usb denen sonradan görmenin hafızalarının sınırlı kaldığını ve yine bir gün kaset sistemine dönüleceğini söylemekten vazgeçmez. bilim teknik'e göre 35 terrebayt depoluyor bu veletler diyerek de tezini güçlendirir. ayrıca hepsi heroes of might and magic ve quake ile üniversite yıllarında fenafillaha ermiştir.
devamını gör...
90lı yılları hissede hissede yaşamış efsane nesildir.

(bkz: ahanda buldular beni)
devamını gör...
sadece radyodan değil, plaktan kasede, bir kasetten ikincisine çekmiş ya da o zamanların müzik dükkanları olan kasetçilere şarkı listesi vererek yaptırtmış olan nesildir.

80'lerde liseli ergen olan nesildir, dahil olduğum nesildir…
devamını gör...
babanın şiki şiki baba kasedine metallica şarkıları kaydetmektir. babadan hay babanın şarap çanağına sözleri dökülür.
devamını gör...
ucundan yakaladığım nesildir. radyoyu arayıp bir de utanmadan istek yapardık. hangi şarkıyı keydedeceğimizi bilelim yani. öyle otur bekle nereye kadar?
devamını gör...
t.c. kimlik no'mu da yazsaydınız bari...

yerel radyolardan dj'lerle arkadaş olmuştum. onlardan şarkı ister, "olum şarkı çalarken araya girme, s...rim belanı" derdim. metallica'nın black albümünü o şekilde kaydetmiştim.

hey gidi günler.
devamını gör...
kocaman bir müzik setim vardı. bilenler bilir bu setlerin iki kaset çaları olurdu, bunlardan bir tanesi çalarken diğeri onun çaldığını kaydedebilirdi. sonuç orjinal kayıt kadar kaliteli olmasa da sevdiğimiz şarkılardan karma kasetler yapardık. kocaman kasete hepi topu 9 ya da 10 şarkı sığardı. daha fazla şarkı alan raks kasetler çıkmıştı sonralardan. çok s*kko zamanlardı sanki ama bazı şeyler daha değerliydi.
devamını gör...
şarkı arasındaki radyo reklamına maruz kalan nesildir. aynı zamanda bu nesil bolca ücret karşılığı karışık kaset doldurtmuştur. analoğun dibine vurmuş lakin dijitali de yakalayan harika bir nesildir.
devamını gör...
radyo değince, şimdiki nesil yüzlerce radyo falan vardı sanabilir. yerel radyolar bile yoktu, daha doğrusu özel radyo yoktu. trt fm, bayrak radyosu, polis radyosu, hepi topu 4-5 radyo, hatta bunlar "fm" miydi onu bile hatırlamıyorum.
devamını gör...
sırf yaşımız başımız belli olsun diye açılmış bir başlıktır, şiddetle kınıyorum :)

bizde de radyodan kayıt yapan ve kasetten kasete çekim yapan o hengame müzik setlerinden birisi vardı.
o zamanlar bu müzik setleri evin gözdesidir; anneler yeni gelen değerli elektronik eşya daha bir türk usülüne uysun diye sehpalarla bir örnek dantel örer şöyle setin alnına doğru sarkıtıverirdi.
herkes durumunca bu klanın üyesi olmaya çalışır,bu setlerin değeri, onun ne kadar büyük olduğu ile ölçülürdü.
annemin altın günlerinde ünal narçın , oyun havaları kasetleri, kardeşimin elinde spice girls , sıradan günlerde barış manço, kayahan filan çalardı. çoğu kez de alt kattaki komşumuz pınar’ın acıklı ağlamaklı tercihlerine iştirak eden pasif dinleyici olurduk.
-pınaarrr biraz kısar mısın?
-tamam kısıyorum
bütün günü temizlik yaparak geçtiği için teybin sesini duyamayacağı bir köşededir muhtemelen, kulaklarımız bu sayede kanamaktadır.(babası al biraz da böyle dinle deyip ona iki kaset almış, beğenmemişti bana verdi. bu sayede tracy chapman ve tanita tikaramla tanışıp çok sevmiştim.)
*****
saat altı gibi başlıyordu sanırım trt fmde yabancı müzik saati vardı. ne yapar eder o yayına yetişir, blue jean dergisinden bir de tv programlarından takip ettiklerim ne zaman çıkacak diye kaseti hazırlamış beklerdim.
tipik ergen işte dünya onun üzerine kurulu sanıyor :)

förstt taymm försst lavvv
robin back kaçmazdı tabii.

tam zamanında kaseti durdurmalı artık sevdiğim bir parçaysa kaçırmamalıydım.
dış sesi almaması harika bir şeydi.
tamamen size ait bir kaset, özgün hem.çevir çevir dinle, arkadaşlarına dinlet (sezen aksu yerine ikna edebildiğimde)
ah ne günlermiş gerçekten..
yine de güzelmiş: küçük şeyler heyecanlandırıp mutlu edermiş.
devamını gör...
yaptik yaptık ama sorun bir niye yaptık? yokluk vardı ve dürüst idi. çözüm odaklı düşünen pratik zeka ürünüdür. ayrıca kendi sesini kaydetme yiğitliği gösterenler de var.
devamını gör...
benim bu ; daha sonra o şarkılardan da slow olanlarını ayrı kasette toplamışımdır .
(bkz: işte bunlar hep montaj)
devamını gör...
kasetin alt köşelerindeki deliklerinin neden bantlanması gerektiğini bilen nesildir.
devamını gör...
yapmisimdir ve yatılı okulda walkmanimde o kaseti dinlemisimdir.şarkilarin hepsi güzeldi ileri almakla uğraşmadım ya da pil çabuk tükenmesin diyeydi.ne fark eder güzeldi kiymetliydi.
devamını gör...
ben! seyyal taner hayranıydım. şu an aklımda bir şarkısı bile olmasa da...
devamını gör...
ona yetişemedim ama sevdiğim kız için kaset doldurtuyorum, daha mühim ve karakterli bir anı yarattığım inancındayım.
devamını gör...
tam şarkının ortasında "süpeeeeeeerrr fm" derdi ya. az küfür etmemişimdir bu duruma.
devamını gör...
merhaba. manyak gibi radyonun başından ayrılmayıp sevdiğimiz şarkı çıksın diye bekleyip sonrasında giriş notaları eksik bir şekilde arka planda ortam sesi ile kaydettik evet.
devamını gör...
vahh gençliğim...
devamını gör...
sadece radyodan kasete şarkı çekmekle kalmamıştır. bir de kendi sesiyle radyo dj liği yapmışlığı vardır (konuk kardeşidir) *
nice boş kaset kasetçiye gidilip bu amaç için alınır , radyo programı yaptıktan sonra mutlu olunur hatta musmutlu olunur , üstüne herhangi bir kayıt yapılmasın diye de alttaki mandallar itinayla çıtlatılırdı (evet çıtlatılırdı) radyoya ilgim alakam o malum ortaokul yıllarına denk gelir , radyocu olma veya radyoda çalışma hayaliyle yaşayan bendeniz sonunda hayalini gerçekleştirir ve bir şekilde radyonun tozunu alaylı olarak yutar. iyisiyle kötüsüyle anılarımla hala yaşarım o günleri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"radyodan kasete şarkı çekmiş nesil" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim