brezilya'da konuşulan dil.
devamını gör...
romen dilleri/latindillerinden biri. portekiz, brezilya, mozambik, angola, yeşil burun adaları , são tomé ve príncipe , doğu timor, gine-bissau gibi ülkelerde resmi dil statüsündedir. 200 milyondan fazla konuşanı olan portekizce hindistan'ın goa eyaletinde ve 1999 yılına kadar portekiz'e bağlı olan makao bölgesinde de konuşulmaktadır.
devamını gör...
bilmeyen birine ağızda gevelenen birtakım sesler gibi gelen dil. biraz italyanca ya da ispanyolca biliyorsanız söylenenlerin çoğunu anlamanız işten değildir bu arada.
devamını gör...
ispanyolca bilince portekizce söylenenleri anlayamazsınız. bu şehir efsanesidir. yazılanları daha çok anlarsınız ama söylenenleri basit günlük ifadeler dışında anlayamazsınız. zaten anlayabilseydiniz portekizce diye bir dil olmaz, ispanyolcanın bir ağzı ya da lehçesi olurdu.

tanım: telaffuzu slavik dilleri andıran bir romans dili
devamını gör...
ispanyolca ile %60 oranında eşleşmekte olan dildir.

efsane falan değildir.

zaten ispanyolca dediğiniz dil kastilyen lehçesinden başka bir şey değildir.
devamını gör...
maalesef bal gibi efsanedir. nice hostel portekizceyi anlamayan "hispanohablante"ler ile doludur. halis muhlis latin amerikalı hispanohablante olan kız arkadaşım dahi portekizce anlamamaktadır. olacak iş değildir!

iki dil arasında yardımsız karşılıklı anlaşabilirlik yoksa bunlar farklı dillerdir, lehçe değil. birkaç kelimeyi ya da basit cümleleri anlamanız o dili anlayabildiğiniz anlamına gelmez.
devamını gör...
şöyle bir kelimesi olan dildir;
saudade / özlemek

biraz daha açarsak kelimeyi; bir kimsenin yokluğunda hissedilen derin özlemi ve bir zamanlar kaybettiğin bir şeyin bir daha asla senin olamayacağını anladığın an yaşadığın his anlamına geliyor.

tek kelime ile olayı çözen dildir.
devamını gör...
sem chao.
devamını gör...
ronaldo'nun dili.
devamını gör...
aşırı derecede melodk bir dil. dinlemesi çok keyifli.
devamını gör...
dilinin okunuşunda ç ve ş harflerinin/ seslerinin kullanıldığını öğrendiğimde yok ya olamaz kızılderililerden sonra portekizliler de türk müymüş dediğim avrupa ülkesi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"portekizce" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim