katoliklerin ruhani lideri papa francis, dünya finans yöneticilerine yaptığı çağrıda, koronavirüs pandemisinden etkilenen fakir ülkelerin borç yüklerinin azaltılması ve bu ülkelere küresel karar alma organlarında daha fazla söz hakkı verilmesi talebinde bulundu.

papa francis, ımf (uluslararası para fonu) ve dünya bankası'nın yıllık toplantısı katılımcılarına yazdığı bir mektupta, kovid-19 salgınının dünyayı sosyoekonomik, ekolojik ve siyasi krizlerle hesaplaşmaya zorladığını söyledi. papa, bu krizlerin birbiriyle ilintili olduğunu belirtti.


​yazdığı mektupta papa, "dünya nüfusunda küçük bir azınlığın toplam servetin yarısına sahip olduğu, eşitsiz ve sürdürülemez bir ekonomik ve sosyal yaşam modeli, iyileşme ve memnuniyet sağlamaz" ifadelerini kullandı.

'yeni bir küresel plan' çağrısı

"fakir ve az gelişmiş ülkelere karar verme organlarında etkili bir pay vermek ve bu ülkelerin uluslararası pazara erişimini kolaylaştırmak gerekiyor" diyen papa, 'yeni bir küresel plan' çağrısında bulundu.
papa francis, "en azından pandemiyle daha da kötüleşen en fakir ulusların borç yükünde önemli bir azaltmaya gidilmesi lazım" diye devam etti.

20 büyük ekonomiden oluşan grubun yöneticileri ise çarşamba günü alınan karar doğrultusunda, gelişmekte olan ülkelerin ödemelerinin askıya alınma süresini uzattı. ancak sivil toplum kuruluşlarının talep ettiği gibi 'borcu iptal etme' gibi bir durum söz konusu olmadı.

'pazar yasaları sevgi yasasından üstün olamaz'
papa ayrıca finans piyasalarının kamu yararı için çalışmalarını sağlayan yasalar ve düzenlemelerle desteklenmesi gerektiğini söyledi ve 'adil bir şekilde finanse edilen bir aşı dayanışması' çağrısında bulundu.

"pazar yasalarının sevgi yasasından ve herkesin sağlığından üstün olmasına izin veremeyiz" diyen papa, siyasilere ve iş insanlarına 'herkes için, özellikle de en savunmasız ve muhtaç olanlar için aşı sağlama' çağrısında bulundu.

az gelişmiş afrika ülkelerinde kovid-19'a karşı aşılama kampanyaları, batı ülkelerinin, özellikle abd ve ingiltere'nin çok gerisinde.


buradan
devamını gör...
"öyle oluyor mu ya o iş?" dedirten çağrıdır.

ama niyet iyi en azından.
devamını gör...
beyhude çağrı.papamm benim borçlara da bir çağrı rica etsem, benimkilere çağrıcık bile yeter! hadi gözünü sevdiğim bekliyorum galp galp galp.
devamını gör...
tabii emriniz başımız üzerine papaz efendi. borçlu ülkelerin derhal veresiye defterlerini silip dürüp atıyoruz.
devamını gör...
bakkallara gidip veresiye borcunu kapatan hayırsever gibi sanırım.
devamını gör...
doğru sözler bunlar..
ama uygulanmayacak..
umarım niyette iyidir yoksa şirin görünmekte böyle kolay..
devamını gör...
(bkz: dostlar alışverişte görsün)
devamını gör...
papa'yı çok sallıyorlar sanki.
devamını gör...
kimsenin dinlemeyeceğini bildiği için bol keseden sallıyor katoliklerin ruhani lideri. the vatican bank hisselerini ya da kasasındaki paranın yarısı ile bi kaç fakir ülkeyi kurtarabilir zira.
devamını gör...
papa imana gelmiş.
devamını gör...
fransis bey bunu iyi niyetinden söylemiyor bence. siz ihracaat yapıyorsunuz ama mal sattığınız ülke pandemiden kötü etkilenmiş. ülke ve vatandaşları borçlu. nasıl mal satmaya devam edeceksiniz. ülkenizin iç piyasası zaten doymuş. adam aynı anda 2 mersedes alıp kullanmaz normal vatandaşsa. adam da diyor ki, eğer bu talep krizi arz krizine dönsün istemiyorsanız borçları silin ve ihraç etmeye devam edin. pandemi geçene kadar arz yapısını koruyun. pandemi bitince borçlarını sildiğiniz için size mahkum ülkeleri daha kolay sömürürsünüz.
devamını gör...
rönesans ile birlikte havası sönen bir kurum liderinin çıkışı... millet alışverişte görsün. bunun benim youtube'a çıkıp "arkadaşlar dünya barışı istiyorum hemen şimdi" demekten hiçbir farkı yok. *
devamını gör...
boş laf. fakirlere para ver, gider abur cubura harcar. tahterevanla sıçmaya gider.
devamını gör...
çok güzel bir çağrı.
devamını gör...
(bkz: ay hadi inşallah)
devamını gör...
aa borçlarımız mi silinecek?
devamını gör...
halen gelişmekte olanlarda mıyız.
devamını gör...
iş yerine hacze gittiğin adamın tüm makinelerini söker götürürsen, bir daha beş kuruş alamazsın. makineler de öldüm parasına satılır, bir işe yaramaz.
makineleri haczedip adama bırakırsan, hem alacağını garanti altına almış olursun, hem de çalışıp sana olan borcunu ödemesini sağlarsın. borçluyu madden öldürmemek her zaman daha kazançlıdır.
niye bilmem? aklıma geldi.
devamını gör...
papalık güzel meslek, çok yaşlanınca olunuyor ama yine de güzel. durup dururken papa neden siyasete bu kadar girdi merak etmiyor değilim.
ruhani liderlikten siyasi liderliğe evriliyor umarım ömrü vefa eder.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"papa francis'in fakir ülkelerin borçlarını silin çağrısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim