trabzonspor'un efsanesidir, çok büyük bir adamdır.
devamını gör...
22.12.2020 tarihinde vefat eden trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusudur.
devamını gör...
çağının ötesinde bir futbol efsanesiydi. sadece trabzonspor değil, türk futbolu için de büyük kayıp. mekanı cennet olsun.
devamını gör...
hayatını kaybeden trabzonspor'un efsane teknik direktör ve başkanı.

edit: futbol da oynamıştır.
devamını gör...
futbolculuğu atlanmış. yani hem futbolculuk, hem teknik direktörlük, hem de başkanlığı üst düzeyde yapmıştır trabzonspor'da. trabzon futbol devriminin sol tarafında yer alır. sağ taraf için ise (bkz: ahmet suat özyazıcı)
devamını gör...
trabzonsporun ve türk futbolunun başı sağolsun. mekanı cennet olsun.
devamını gör...
hayattayken değeri bilinmeyen insanlardan biriydi. çok tuhaf bir ülkeyiz, illa birini övmek için ölmesi mi lazım.
devamını gör...
1973 yılında kurulmuş türkiye'nin kızlardan oluşan ilk futbol takımı olan dostlukspor isimli takım, trabzon gibi eril bir şehre gelip ismi gibi dostluk havasında bir maç yapmak istiyor. tabi kızlarla yapılacak maç alışılmış bir şey olmadığı için, dalga konusu oluyor. özkan sümer hoca da kabul ediyor. yıllarca dalga geçilmeyi göze alarak takımını, kız futbol takımı ile oynatıyor.

futbola, kitap ve felsefeyi sokan, donanımlı, bilgi ve kültür abidesi bir başkan. toprak sahanın kenarına sandalyesini koyup 12 yaş çocuklarının futbol müsabakasını hiç sıkılmadan, yeni bir yetenek keşfetme umudu ile seyreden bir başkan. uçağa atlayıp dünyanın uzak ülkelerinde yetenekli ve ucuz futbolcu arayan, bulduğu futbolcu ile kıran kırana pazarlık yapıp kolundan tutup takıma kazandıran bir başkan. yani efsane ünvanı kolay kazanılmıyor.

bunun dışında futbolcularla olan komik diyaloglarını az buçuk herkes duymuştur. yazmaya klavye yetmez. tipik karadenizli karakterini de yansıtır. teknik direktörlük zamanında kendisine tribünden ana, avrat, soy, sop, sülale söven adana demirspor taraftarına karşı soğukkanlılığını koruyup tepki vermeyen ama taraftarın en sonunda gözündeki siyah gözlüğe sövmesiyle kayışı koparıp kulübeden tribüne atlayıp küfürbaz taraftara saldırmaya kalkışmışlığı da vardır.

trabzon'daki altyapı okulu başarısını uygulamak isteyen galatasaray altyapının başına getirmiş, ancak o dönem teknik direktör görevden ayrılınca apar topar teknik direktör yapılmış ve takıma iki kupa kazandırmış. hasbelkader altyapının başında dursaydı, belki de galatasaray'daki gidişata farklı bir etkisi de olurdu.
yani, böyle hem mahmut hoca ve hem de nasreddin hoca gibi bir insan ve spor adamı kolay kolay gelmez. ruhu şad olsun.
devamını gör...
allah rahmet eylesin.
devamını gör...
rahmetli büyük bir futbol adamı olmasiyla beraber çok matrak bir insanmış. trabzonspor'un başbakan lakaplı futbolcu lemi çelik ile diyalogları ne kadar matrak bir insan olduğunu kanıtlar nitelikte. bir tanesini geçenlerde serdar ali celikler anlattiydi. devre arası hoca lemi'ye dönüp "lemi hazırlan 2. yarı oyuna giriyorsun"demiş. lemi de "hocam ben zaten oynuyorum ya"demiş. "vallahi ben hiç farketmeden oynadığını" demis. bir tanesini de orhan çıkrıkçı anlatmıştı. hoca idmanda "herkes partnerini bulsun"dedi, bizim lemi ortadan kayboldu. bir de baktık ki otoparkta öylece duruyor. lan oğlum lemi napiyorsun burada diye sormuş hoca. lemi de "hocam herkes park yeri bulsun" demedin mi? demiş.
ruhun şad olsun hocam. nurlar içinde uyuyasin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"özkan sümer" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim