ortaokulda çirkin olmakla ilgili örnek verirken beni kullanan türkçe öğretmenim... selam olsun sayesinde bir daha hiç tam anlamıyla güzel hissedemedim.
devamını gör...
eğitimci olamamış kişidir. bir ogrenciye nasıl davranması gerektiğini bilmeyen birisi ne eğitim verebilir ne de öğretim. kimi öğretmen vardır böyle hatırlarsın kimi ogretmen vardir sevgiyle 50 yil sonra bile anlatirsin.
devamını gör...
bir insanın hayat çizgisini, kendine verdiği değeri temelden değiştirdiğinin farkında olmayan öğretmendir.
devamını gör...
eğitim fakültesinden mezun ve kpss diye bir sınavda başarı gösteren herkes öğretmen olunca böyle oluyor. maalesef genç beyinlerde kalıcı hasar bırakır.
devamını gör...
maalesef kendini eğitemeyen öğrenci psikolojisinden anlamayanı mevcuttur.lisede ve üniversitede başıma gelmiştir.-sizden bişey olmaz diyen eğitmenlik görevini almış ama kendini eğitememiş insandır.
küçüklükte yaşayanlar bilir farketmeden daha büyük tramvalar yaşatanları vardır.
devamını gör...
ticaret lisesi 2.sınıftaki muhasebe teknikleri hocamızdır. siz ne anlarsınız muhasebeden diyip dururdu, ulan gerizekalı, anlıyor olsak burada ne işimiz var zaten!
devamını gör...
insanın hayat çizgisini, gideceği yolu, karakterini her şeyini bertaraf etme ihtimali olan öğretmenidir. yazıktır, öğretmen dedik ama olamamışıdır. eğitimci hiç değildir.
çok iyi bildiğim bir durumdur bahsedilen,
koskoca adam ortaokul çocuğunun seviyesine bile gelemediğini göstermiştir bana. malum dersim hocalarla soru tartışabilecek seviyedeyken, doksanlar gördüğüm en dip not iken yalakalık yapan ancak kendi vurdusu kırdısı, gerçek olmayan ithamları, cinsiyetçi ayrımları (bkz: erkek veya kız öğrenciyi kayıran öğretmen) kopya çeken öğrencisine yine çektiniz mi lan hahaha? gibi davranışlarda bulunup kişiyi zaten sevmediği ancak çok iyi yapabildiği dersten buz gibi soğutan, kendi eksikliğini bile kapatamayan öğretmenin davranışıdır. çok yazıktır, başka da çok şey denilecekken gerek bile olmayandır. eğer ki dış görünüş, kişisel özellik hakkında bir ithamda bulunmaya bile haddi olduğunu düşünüyorsa bu tartışma direkt ışık hızıyla yürürlülüğü kaybetmelidir çünkü başlıkta öğretmen(!) yazıyordur. (ancak görüyorum ki öğretmen kelimesinin yanında bunu bile tartışabiliyoruz sadece yazıktır) öğrenci durumun farkına varır da geleceğini bu ve türevlerinin etkisi altına bırakmak istemezse halledilebilir. ama nasıl..? öğrencinin yolunu o kadar uzatır ki, dümdüz asfalt yola o kadar engeller getirir ki bu durum... daha da nefret eder o öğrenci. nefret ettikçe soğursun da o öğretmenin dersinden, öyle bir döngü. tek çare bu gibilerin hayatınıza etki etmesi ihtimalini kabul etmeyip, söküp atmak. yarın bir gün mesleğinizi eline aldığınızda gururla göğsünüzü kabartmaktır. şah ve matdır.
devamını gör...
insanın geleceğini bitirebileceğini tahmin edemeyen vizyonsuz kişilerdir.

ortaokulda öğretmenim beni "tembel" olmakla suçladı. halen bir şeylere çalışırken aklıma o gelir.
lise birinci sınıfta öğretmenim benden "antipatik" diye bahsetmişti kırk kişilik sınıfta.özgüvenimi üniversiteye kadar tamamlayamadım.
üniversitede öğretmenim ismimin kısaltması hakkında çok çirkin bir yorumda bulunmuştu. insanları sallamamayı o gün öğrendim.

kimse kusura bakmasın ama türkiye'deki öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu işe yaramaz ve eğitimcilik hakkında bilgileri sıfır.
devamını gör...
öğretmen değildir. bir eğitimci , öğrencilerine karşı bu tavrı takınıyorsa eğer diploması olsun ya da olmasın öğretmen kabul edilemez. rencide edici davranışlar her yaş grubunda olumsuz sonuçlar doğuran bir şey , bunun bilincinde olarak daha yapıcı ve öğrenciyi küçük düşürmeyecek şekilde hareket etmek gerekir . kıymetli hocalarımızı tenzih ediyorum . aramızda muhakkak öğretmenler vardır . sevgili hocalarımız , sizler bir nesli yetiştiren ve geleceği şekillendiren insanlarsınız , dilerim ki bu mesleği yaparken geleceği elinizde tuttuğunuzu unutmazsınız.
devamını gör...
saçıma -kivircik ve dalgali- kanarya yuvası demişti ilkokulda.
devamını gör...
ilkokul öğrencisi için çok önemli bir olaydır bu muhakkak. yeni yeni eğitim hayatı ve yabancılarla karşılaşan küçük bir çocuk için. fakat lisede de öz güveniniz basit sözlerle kırılmaz be gençler. biri size tembel diyorsa yapamazsın diyorsa bunun aksini kanıtlamak sizin elinizde. hayatın gerçeklerini kavramak lazım. bunun bin beterini göreceksiniz üniversitede, işte belki de günlük hayatta. doğruyu kabullenecek kadar gerçekçi, kendinizi geliştirecek kadar da azimli olun.
devamını gör...
okullardan ırak olsun.
devamını gör...
ilkokulda 3. sınıftan 5. sınıfa kadar karneme "kendine güvenirsen daha başarılı olacaksın" yazarak kendimde bir sorun olduğunu düşünmemi sağlayacak ve bunu düşünürken içine düştüğüm endişeden derslerime odaklanamayacak olmamdır derim. güven denilen kavramı elimden tutarak bana aşılasaydı keşke. zira güven-özgüven kişinin yalnızca kendi kendine farkedebileceği bir şey değildir her zaman.
devamını gör...
tanımdan anladığım kadarıyla, kendi özgüvensizliğinden mütevellit, gücü yettiği insanları da aynı kefeye koyma çabasıdır. bu tarz insanlar, hayatta başarısız olduklarında veya bir eksiklik hissettiklerinde, başarmak için çabalamak yerine, diğer insanların da aynı kendileri gibi başarısız olmalarını isterler.
meslekten bağımsız, hayatın her evresinde rastlanabilen bir türdür.
devamını gör...
(bkz: yangında ilk kurtarılmayacaklar)
devamını gör...
okula bir yıl erken gitmiş, gitmeden bir yıl önce de okuma yazmayı öğrenmiş biri olarak; arkadaşlarıma yapıldığını hep gördüğüm ufak kalbimle üzüldüğüm durumdur. hem okul başarısı hem kişilik olarak arkadaşlarımla aramı hep açtı. kime ne oldu? öğretmene hiçbir şey. benim başarımı sahiplenirken, başkasının başarısızlığını sahiplenmiyorlardı sebebi kendileri olmasına rağmen. iyi öğretmenlere rastlamak insanın karşılaşabileceği en güzel şanslardandır.
devamını gör...
hayatı boyunca kurduğu hayallerinin ve isteklerinin gerçekleşmemesi sonucunda oluşmuş karanlığı dışa vuran kişidir. genelde hayatsız olan bu kişiler mutsuzluklarını paylaşmayı görev edinmişlerdir ve yegâne amaçları mutsuzluk saçmak olan kişilerdir ilk ve ortaokullarda çokça bulunurlar.
devamını gör...
öğretmek öğretimden ibaret değildir, eğitim de versin diye öğretmenler vardır. bu eğitimi aşağılayıp hor görerek veriyorsa kendisinin sorunları olduğunu gösterir. maalesef ki eğitim verdiği çocukları da geleceğe kazandırmak yerine gelecekte kaybettirir. bu kişilere öğretmen bile denemez. işini hakkıyla yapanlara hakaret olur.
devamını gör...
öğretmen adı altında çocuk bireylere yapılan istismardır gözümde. çocukları değersiz hissettirmek, ayrıştırma yapmak ve ileriye dönük büyük travmalar yaşatacaklarından haberleri olduğu halde bu şekilde davranmaya devam eden öğretmenler vardır. umarım bu tarz ayrıştırma durumları ve değersiz hissettirme durumu son bulur. ailelerinden göremediği sevgiyi ben mi vereceğim? diyen bir öğretmenime seslenmek isterim buradan; elbette vermek zorunda değilsiniz efendim lakin onur kırıcı özgüvenini zedeleyen hareketler yapmak akıl işi değildir. bir öğrencinin ne şartlar altında okuduğunu ya da ne şartlar altında yaşadığını bilemezsiniz. empati yeteneğini geliştirmiş öğretmenlerime sevgilerimi saygılarımı sunarım.
devamını gör...
öğretmenlik yalnızca eğitim değil içinde bir çok insani duygu barındırır. bu insani duygulardan yoksun olan hareketler sergileyen öğretmen
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öz güveni zedeleyen öğretmen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim