genel olarak trafik sıkışıklığına verip veriştirme ile başlar. daha sonra yanında veya karşısında oturanlarında kendisine eşlik etmesini ister bu dayılar. birden biri de memleketinizi veya mesleğinizi de soruverir. ara da iç çekere nefes alır ve çok şükür derler.

gençliğini anlatmaya başlarsalar hiç susturamazsınız. 30 yıl önce satın aldığı buzdolabını bana anlatanına bile rastladım. birde tuşlu telefonları var. sürekli saat ayarı kaçıyor. onu ayarlatıyorlar. bilmem etmem demeyin kalaylarlar.
devamını gör...
"memleket niree yeğeneemm" cümle kalıbı ile başlayıp, annenizin kızlık soy adını öğrenmeden bırakmayan canı çok ama çok sıkılan erişkin insan türü
devamını gör...
on numara dayıdır.
aslında olması gerekeni yapıyordur yaşlılar biz gibi telefon sosyal medya müzik gibi olayları kullanmadıkları için yolda sıkılıyorlar ve muhabbet etmek istiyorlar.
devamını gör...
ne okuduğunu veya ne iş yaptığını sorar ve mutlaka onun da benzer meşgaleler ile uğraşan bir kızı/oğlu/yeğeni vardır. nazikçe sohbetine sohbetle iştirak edilmelidir. dayımıza sahip çıkalım.
devamını gör...
otobüs yolculuklarında genç bireyin yanına oturduysa bu dayı, genc arkadaşın hiç şansı yoktur. o muhabbet açılacak konu konuyu açacak.
sen her seferinde kısa cevaplar verip konu kapansın istesende, dayının ilk kurbanı olmadığını bilmiyorsun tabi. o tecrübelidir sana ne soracak, seni nasıl cevap vermeye mecbur bırakacak çok iyi bilir. kısacası direnmeyin salın gitsin cevapları, arada sizde sorun. çünkü siz onun yeğenine yada torununa benziyorsunuz zaten farkında değilsiniz.

+şu muavine seslensene bı su versin, beni duymaz şimdi.
+ben askerliğimi 36 ay yaptım eyy gidi günler.
-efendim bişey mi dediniz. ( dedim tabi oltaya geldin artık yeğen )
devamını gör...
"talebe misin?"

her şey işte o an başladı...
devamını gör...
sosyopattir, kimse onu dinlemiyordum, yargılanmadan dinlenilmek istiyordur, onu atlatma gibi bir secenegin olmamasini değerlendiriyorlar, kitap okumaya göre araç hareket halindeyken mideyi daha az bulandıran bir gonullu etkinlikler.
devamını gör...
sohbeti genelde sarmayan dayıdır.
devamını gör...
eee yeğenim. okuyon mu sen. nerede okuyon.
devamını gör...
şehir içiyse otobüs hadi neyse de şehirler arası ise yolculuk en iyisi kulaklığı takıp uyuyo numarası yapmak. gerçi telefon ve otobüsteki televizyon azalttı artık bu dayıların etkisini eskiden otobüse binmeden önce gerilirdim yanımda genç ve hiç konuşmayan birini temenni ederdim.
devamını gör...
fikirlerini hiç merak etmediğim diğer dayılarla eşdeğer olan bir dayı türüdür. sohbetin uzamaması adına hızlı hızlı kafamı sallar dururum, dayı da onaylandığını düşündüğü için anlatmaya devam eder.
devamını gör...
(bkz: otobüse bindiğimde sohbet başlatıyordu)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"otobüste durduk yere sohbet başlatan dayı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim