içinde bulunduğum. acemi sayılırım ama hevesliyim. merserize ip hastasıyım ve ören bayan iplerinin çok pahalı olmasından şikayetçiyim. şişle örmeyi sevmem tığ tercihimdir, ipte de kalın ip. haftaya da tunus işi atkı başlayacağım. bu kadar.
devamını gör...
kendime tığ ile battaniye örüyorum. biraz zahmetli ama zevkli iş. karantina günlerinde zamanın geçmesini sağlıyor.
devamını gör...
atkıdan ileriye henüz gidemedim, şu ara kazak deniyorum ama, ben de varım! gerçekten harika bir uğraş. ayrıca iplerin pahalılığından ben de çok şikayetçiyim. babannem eskiden 2 tl idi yumaklar falan diyor...
yanlış zamanda başlamışız bu işe.
devamını gör...
hep sonuçsuz kalsa da benim de içinde bulunduğum gruptur. bitirdiğim bir tane şey var o da bitmese ayıp olurdu zaten *.
devamını gör...
sebepsiz tebessüm ettiren başlık, çok sevimlice yahu.(bkz: swh)
devamını gör...
haftaya iplerimi alıp başlıyorum. yamalı bi hırka yapmıştı biri ondan yapıcam da önce ilmek atmayı öğrenmem lazım..
devamını gör...
el insan evriminde ve doğasında çok önemli bir yer tutar. kavrama yeteneği bize çok büyük avantajlar sağladı. araç kullanabildik. hala da sağlamaktadır.kavrama, eli kullanmak, elle bir şeyleri işlemek ve yaratmak içgüdüseldir. bunları yapabilmek canlılıkta entellektüel bir seviyedir ve beyinle doğrudan alakalıdır. elle yapılan ayrıntılı işlemler insana keyif verir çünkü beynin bir çok bölgesini aynı anda çalıştırır, düşüncelerle köprü kurar. yazı yazarken keyif almanınız sebeplerinden biri de budur. klavye kullanırken de aynı hissiyatı yaşarsınız kalem tutarken de. enstürman çalmak da böyledir, cerrahi ameliyat yapmak da. parmaklarınızın olmadığını düşünün ne demek istediğim daha net anlaşılır.
devamını gör...
dahil olduğum gruptur. ilmeklerin belirli bir düzende ilerlemesi bana hayatımda her şey yolundaymış hissi veriyor. sonunda ortaya somut bir şey çıkması, insanın kendi emeğinin ürününü giymesi iyi hissetiriyor. ayrıca ortaya çıkan eser biricik, ondan başka kimsede yok, tam bedenine göre.
devamını gör...
bağımlılık yapar aman dikkat. ben yapamam falan diyenler bile bir kere sonuna kadar deneyip herhangi bir şey ortaya çıkarsa devamı gelir. hem birçok farklı şey yapabiliyor insan strese bire bir, hele de şu süreçte. benim bir evdekilerin üstüne kılıf örmediğim kaldı.
devamını gör...
annem, anneannem, teyzelerim, hepsi moda tasarımcısı oldukları bir evrenden bu evrene portalla gelmiş gibiler. hepsi çok yetenekli. ancak tanıdığım kimse bana zincirden fazlasını öğretemedi solak olduğum için, bi gün elime tığı yünü aldım açtım yutubu. 1 saatte çözdüm, kendi kendime öğrendim. ördüğün şeyin büyüdüğünü görmek çok güzel bi şey. her sırada anneme ördüklerimin fotoğraflarını atıp atıp "bak bak nasıl olmuş bak" diye onu darlıyorum.

sırada mahalleli teyzelerin yeminli örneklerini çalmak var.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
üstteki gibi olmaya aday yazarlar veritabanı.
devamını gör...
tamamen stres atma biçimidir. tam 6 senedir örmeye çalıştığım battaniye var. parça parça renki iplerle örüyorum ama asla bitmiyor.* amaç bitirmek değil de tüm sinirini o ilmeklere geçirmek.
devamını gör...
içinde bulunduğum gruptur. annemin biten işlerinden arta kalan iplerden tığ işi rengarenk battaniye yapıyorum. şiş ile örgü tekniğini de severim ama tek başıma yapacak düzeyde değilim, birinin yardımı gerek.
bir ara da amigurimiye merak salmıştım. çok emek isteyen bir iş gerçekten. teknik hep aynı olsa da sayıyı tutturmak ve sırayı takip etmek oldukça önemli.
devamını gör...
içinde bulunmadığım yazar grubudur.

aslında çok güzel bir aktivite örgü örmek hatta beynin de gelişmesini sağlıyormuş ve alzheimer hastalığına da engel oluyormuş diye biliyorum.

kim bilir belki bir gün.
devamını gör...
oldukça eğlenceli bir iş yapan yazarlardan oluşan liste. şiş ile değil de tığ ile bu hünerlerini sergiliyorlarsa bir kat üsttedirler.

haraşo örgü öremeyen de ne bileyim...
devamını gör...
odaklanmaya iyi geldiğini okumuştum.
devamını gör...
benim de içinde bulunduğum gruptur. bir şey izlerken falan bayağı akıyor. bölümüm nedeniyle elimin soğumaması, bir şeylerle uğraşmam gerek buna da yardımcı oluyor.
devamını gör...
pandemide edindiğim hobi, aylardır örüyorum. saymak benim zihnimi temizliyor, anksiyetemi hafifletiyor. herkese tavsiye ederim.
devamını gör...
içinde bulunmak istediğim yazar grubudur. bu tarz işlerle uğraşmak insanın stres seviyesini düşürebiliyor. hele bir de ortaya gerçekten güzel bir şey çıkarsa değme keyfime...
ama zaman yok sözlük olsa ne atkılar ne kazaklar örer bu eller.
devamını gör...
yaşadığım zor günlerden sonra bu aralar çılgın gibi örmeye basladim öncesinden de ilgim hep vardı. dönem dönem heveslerim değişiyor yalnız bir dönem şal ördüm tığ işi sonra bir merakla iğne oyası öğrendim trabzonlu bir arkadaşımdan yapıp sattım o derece* sonra bebek yeleği falan ördüm ara verdim. tığ ile lif ördüm sonrasında kanaviçe yaptım, kolyesi havlusu, panosu vs. o bitti değişiklik olsun dedim tel kırma ile masa örtüsüne basladim. bir süre tekrar ara verdim şimdi ise şiş ile çocuk yeleği, süveter, etek denemelerim var. hepsi rengarenk hepsi de çok güzel oluyor. hediye ediyorum alan seviniyor. ben yapıyorum psikolojim düzeliyor.
ellerimde morluk oldu gece 3 e kadar örüyordum rahatmak için. tavsiye ederim zor bunların yoldaşı. illa kadın değil erkeklerde de faydası var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"örgü ören yazarlar veri tabanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim