#ödüllü filmler
aksiyon / komedi / yerli
5.5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

tolga çevik ve özgü namal olmadan olmayacağı açık olan film.

ilk filmde ki o meşhur tabut dümenini bile halen açıp izlediğim zamanlar oluyor.

ama son zamanlarda bu olay yani tutan bir şeyin ikincisi çekilmesi ya da dizisinin yapılması önlenemez bir hastalık haline geldi.
devamını gör...
organize işler : sazan sarmalı olarak vizyona giren film. henüz vizyonda iken filmin netflix'e satılması epey eleştirilmişti.

filme gelirsek hiç beğenmediğimi söylemem lazım. ata demirer'in olduğu sahne filmin nadir güzelliklerindendi.
devamını gör...
birinci o kadar güzeldi ki, cümleler o kadar özenli seçilmişti ki, ikinciyi çok yüksek beklentiyle izleyip vasat buldum.
ama birinci filmden onlarca özlü söz bulup yazabiliriz. sayfalarca süren metinlerin her cümlesini tek tek düşünerek yazmış yılmaz erdoğan. bu adama film çektirirken acele ettirmeyin, bırakın ağır ağır yazsın, kalemini konuştursun.
devamını gör...
oyuncu kadrosu iyiydi. film ilerledikçe ısınıyor. yılmaz erdoğan’ın başarılı oyunculuğu ve yönetmenliği, kıvanç tatlıtuğ’a ayna olmuş. kelebeğin rüyası ile başlayan oyunculuk başarısı, bu filmde bir tık daha artmış.
senaryo orta seviyeydi, fakat ince detaylara bittim. güzel mizah vardı. sevdiğim türden, ince, kaliteli mizah... aslında yılmaz erdoğan mizahı... filmin erdal tosun’un anısına olması duygusal, ayrıca sıkı bir hareketti. tebrik ediyorum. eğlenceli, izlenilebilirdi.
devamını gör...
yılmaz erdoğan’ın yönettiği, başrollerinde yılmaz erdoğan, kıvanç tatlıtuğ, bensu soral, okan cabalar, ezgi mola’nın olduğu komedi filmi. film ‘organize işler-sazan sarmalı’ olarak geçiyor.

komedi deniyor, güldük mü peki? arada dudaklarımın çizgileri yukarı çıkıp gülümsesem de , kahkahayla gülünecek bir film değil. bana göre birinci filmde kilit karakter nasıl cem yılmaz’daysa, bu filmde de kıvanç tatlıtuğ’da. ondan böyle bir performans beklemezdim, gerçekten şaşırdım ve takdir ettim.

konusu; kızıyla arası bozuk olan asım, kızının müstakbel kocasının nikah günü dolandırılmasıyla tekrar bir araya geliyorlar. dolandırma olayı da bilinen ‘işte polis merkezinden arıyoruz’, malum ne şahıslar dolandırıldı bu yöntemle.
kızı istemese de o ortamı bilen babasından yardım istemek zorunda kalır. asım ve çetesinin dolandırdığı bir adamın oğlu da kıvanç’tan yardım isteyince, olaylar karman çorman bir hale geliyor.

filmde en sevdiğim iki karakter, taklacı ziya(olan çabalar) ve sarı saruhan(kıvanç tatlıtuğ). yılmaz erdoğan’ı çok sevmesem de bu iki karakter için izlenebilir bir film. ama ilki gibi akılda kalıcı replikleri yok( bkn: para nerde?araba nerde?). vakit geçirmek için izlenir diyeyim. imdb de aynı şeyi söylüyor: 6/10. benden 5/10.
devamını gör...
benim için bu film, ilk filmin gerisinde kalan bir yapım olmuştu. yani kötü diyemem, evet güzeldi, evet güldüren bir filmdi, ama ilk filmin güzel ve doğal havasını bu filmde bulamadım. zaten bir devam filmi bence ilk filmden çok çok sonra olmamalı diye düşünüyorum. bu birçok şey için geçerli, dizi için de geçerli. karakterler eskisi gibi olamayabilir, aynı havayı sunamayabilirler. bu sebeple devam filmi yapılacaksa da bence bu kadar uzun bir ara ile olmamalı.

ama netice olarak kötü değildi tabii. zorlama, sırf böyle gülelim diye yapılan sahneler, replikler çokça mevcut. bu gibi sahneler de pek benlik değil fakat yapacak bir şey yok. yılmaz erdoğan'ın oyunculuğu güzeldi bu filmde, ilk filmdeki gibi pek komedi oyuncusu yoktu, yani en azından bana göre komedi türünde adını duyurabilmiş ünlü isimler çok yoktu. evet mesela ezgi mola da gayet iyiydi, ama yükün büyük kısmı filmde yılmaz erdoğan'daydı. eğer birkaç komedyen eklentisi ile bir senaryo yapılsaydı, çok daha güzel bir devam filmi izleyebilirdik.

müzikler açısından ise, müzikler aslında ilk film havasında geldi bana bazı bazı, müzikleri beğenmiştim. bu filmde bir istanbul havası vardı, yani özellikle ilk filmde, ilk filmin tanımında da bunu yazdım diye hatırlıyorum. ama gerçekten öyle, organize işler benim için istanbul demek. devam filminde de bunu biraz biraz gördüm, hissettim.

izlemek isteyenlere tavsiye ederim, ilk film hatrına, ilk film kalitesinden dolayı izlenir, gülünür, eğlenilir.

saygılarımla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"organize işler sazan sarmalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim