direnmek için yaşamak gerekir, ölüme sürüklenerek direnileceğine inanmıyorum. adanmışlığın bu denlisi, 250-300 gün vücuda bile isteye eziyet etmek benim aklımın aldığı bir şey değil. her şeyden önce yaşamın kutsallığına aykırı.
devamını gör...
hiçbir anlamı olmayan, saçma sapan, sözde bir protesto yöntemidir. bunu yapan bir insanın kendisine saygısı olduğunu düşünmüyorum. aynı şekilde aklının olduğunu da...
devamını gör...
bu oruç sırasında kilo alanlar da görülmüştür. yiyerek mi aç kalarak mı ölünmesi gerektiği net değildir ...
devamını gör...
önceleri çok onurlu gördüğüm şimdilerde ise saçma bulduğum bir eylem.
düşmanı alt etmek için veya direnmek için kendi bedenine zarar vermek ne kadar mantıklıca?
sen ölüyorsun ya düşmanın da sana acıyacak mı ya da geri adım atacak mı sanıyorsun?
veya sen öldün diye çevrendeki insanlar galeyana gelip birden senin hakkın için örgütlenecek mi?
ölüm oruçlarının toplumsal bir tetiklenmeye sebebiyet verdiğini görmedim. gören var ise tarihte lütfen beni bilgilendirsin öğrenmek isterim.
kısaca ölüm çare değil direniş için. savaş meydanında bile evet belki ölürüm ama ben de öldürürüm mantığı vardır. ben giderim ama yanımda bi kaç kişiyi daha götürürüm.
bunda sadece sen gidiyorsun. bir gazete manşetine bile yazılamadan adın gideceksin. boşu boşuna ıstırap çektirdin bedenine. sadece öldün ve sahne kapandı. kimsenin umru değilsin.
devamını gör...
yıllar önce f tipine karşı yapılan ölüm oruçlarına cezaevindeki amcam da katılmıştı. ailesi için ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu biliyorum. amcam ölüm orucunda vazgeçti. bu yüzden ölümüne dayak yedi. bu arada ondan sonra eniştem de ölüm orucuna girdi. o da ölümden döndü. hatırladığım kadarıyla tamamen ölüm orucu sona ermişti. yoksa sağlık durumu kötüleşmeye başlamıştı. neyse ölüm orucunda ölen yüzlerce insanı anıyorum. ancak doğru bulduğum bir eylem değil.
devamını gör...
oruç allah rızası için yapılan bir ibadettir. ölümün sahibi allah'tır, emanetini o alır. bu iki terim yan yana geldiğinde saçma oluyor.
devamını gör...
sorumuz şu;
-demokratik tüm haklarınızın gasp edildiği, sizi kişiliksizleştirmek isteyen bir yapıya karşı cezaevinde nasıl direnirsiniz?
-hiçbir şey yapamazsınız!

elinizde tek bir silahınız kalır, beden! bedeninizle direnirsiniz, bedeninizle kişiliksizleğe karşı savaşırsınız.

bu da ölümcül bir savaştır zaten.




selçuk kozağaçlı'ya selam olsun...
devamını gör...
direndiğin "oh leş oldu bizi uğraştırmadı" diyeceği için ağır enayiliktir kimse kusura bakmasın. o kısmen vicdanlı yıllar 'eski türkiye'ydi. yüzeysel de olsa gündem olurmuş hakikaten. artık: pıff.

seni kişiliksizleştirmek isteyen adam "keşke sülalesi de bununla geberse" diyor; acından ölüyorsun diye mi üzülecek? zil takar oynar be.
devamını gör...
grup yorum üyelerinin tuttuğu ve sırayla öldükleri oruç çeşididir.

sesini duyurmak için yemek yememek yolu seçilir, bir protestodur.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

genellikle hapishanedeki kişilerin, belli bir amaca ulaşmak için ölümü göze alarak giriştikleri, amaç gerçekleşmezse sonu ölüme varabilen açlık grevi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ölüm orucu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim