rahatsız edici durumdur. iki şekilde oluyor bu durum, birinci durum mecbur olduğunuz içindir ikinci durumdaysa istek sonucudur.
ilki çok kötü bir durum ve harcadığınız yılların boşa gittiğine yanıyorsunuz . bu durumda kişinin hiç mi suçu yok ben kesinlikle olduğunu düşünüyorum zamanında gerekeni yapmadığı için o duruma düşmüştür ama bazı insanlar gerçekten hiçbir çaresi kalmadığından dolayı istemediği bir meslek yapmak zorunda kalıyor. onu da yapmasa aç kalacağını biliyor bu da onu istemediği mesleği yapmaya itiyor.
ikinci durumda yani isteğiniz doğrultusunda aldığınız bir kararsa bu durumda da aslında istemediğiniz bir mesleği okumuşsunuz manasına geliyor çünkü daha o yaşlarda çoğu insan tam olarak ne istediğini bilemiyor olabilir ve bunun sonucunda yanlış tercihler yapabiliyor bunda ailenin de etkili olduğunu söyleyebiliriz ya da önüne bir fırsat çıkmıştır onu değerlendirip başka bir alana yönelmiş olabilir, ki böyle çok fazla insan var. bulduğu fırsatı kaçırmayan. girişimci olmayı seçtiği için olabilir daha sonra aile şirketinde çalışmak için olabilir ve ya kendine ait bir yer açtığı için olabilir sonuçta en şanslı gruptur ve bulduğu fırsatları tepmek yerine iyi değerlendirmiştir.
devamını gör...
hizliresim.com/y1XTq3
devamını gör...
türkiye gerçeğidir.
devamını gör...
türkiye'de genel olarak öyle zaten.
devamını gör...
türkiye için normal olan durumdur. zaten anormal olan alakalı bir işte çalışmaktır.
devamını gör...
türk gencinin makûs talihidir.
devamını gör...
hocamım eşi tarih mezunu ve adam bijuterici.
devamını gör...
en korktuğum şey. o kadar oku, hayaller kur sonra kendi alanında çalışama.
devamını gör...
daha kötüsü, o kadar umutla okuyup, kendi alanına yakın bir alanda iş bulup sonra pek de zeki olmayan tepeden gelme bir üst düzey yönetici tarafından başka bir bölüme geçirilip yapacak iş bulamamaktır.
bölüme geldim ama yapacak işim yok. benden çok şey bekliyorlar(sözde) ama ben ne istediklerini bile bilmiyorum. soruyorum ama cevap da alamıyorum. böyle yapalım diyorum hayır diyor, tamam ozaman şöyle olsun diyorum ona da hayır. ne istiyorsun diyorum bir şeyler geveliyor ama ne istediğini asla anlamıyorum. bence ne istediğini kendi de bilmiyor.
yoruldum sözlük. severek başladığım işimi bırakıp motorkurye olmama az kaldı.
devamını gör...
kesinlikle benim. yazılım öğrenerek 17 yıl önce yaptığım hatayı düzeltme aşamasındayım.
devamını gör...
ileride potansiyel olarak kendimde gördüğüm.
devamını gör...
resim öğretmeninin özel harekat polisliği yapmasıdır.
hassas ruhlu birini terörle mücadele edecek kadar sertleştiren hayatla baş etmek imkansız.
devamını gör...
yani aslında ülkeye bir renk de katıyor. kasiyer felsefe okumuş, kasap tarih okumuş falan. değişik bir sürü kombinasyonlar oluyor.
beklemediğin bir anda sana bir muhabbet açıyorlar şaşırıyorsun diyorsun abi nereden biliyorsun bunları. sürprizlerle dolu insanlarımız.
devamını gör...
işler bu yüzden kalitesiz yürüyor zaten. kalifiye eleman kalmadı maalesef. bu hemen her anlamda böyle. işleri yine iyi yürüyor diye düşünüyorum. genelde o işi bilen ve severek yapanlar sırtlıyor bütün yükü.
devamını gör...
ülkemizde dayısı olmayanlarin genel de yaşadığı durum
devamını gör...
aynen ben. alakası yok okuduğum bölümle çünkü bizim burada torpil gırla.
devamını gör...
şimdiki aklım olsa okumazdım bile. kendi bölümüm rusça mütercim tercümanlık.

yaptığım iş 'araplara ülkeyi satmak' basitçe gayrimenkul işi.

güya akademisyen olacaktım. son çeyrekte dünyada hiç keşfedilmemiş rus yazarların eserlerini, türkçe'ye kazandıracaktım. hayallere gel. istanbul gibi bir memlekette tek başına yaşamak nasıl bir ekonomik yük ki ben okurken bu kadar ekonomi de kötü değildi. iyi kötü cebimde para kalıyordu. hoş para olsa zaman olmuyordu it gibi çalışmaktan.

abisi bu memlekette ne akademisyenliği ne edebi çevirisi. her şey torpil. ama ben mankafa direttim 2 yıl. o iki yıl boyunca didindim. geçinebilmek için ne işler yaptım aklınız durur.

yıllarım taksim'de barmenlik yapmakla geçti. belki çok takıldım ama para olunca zaten geceler de senin oluyor.

bir gün sigortalar attı. sokarım akademisyenliğe de hocasına da diyerek önce barmen olarak çalıştığım bardan ayrıldım. sonra da karanlık işlere daldım. insana döndüm çok geçmeden.

hayat zaten yaş aldıkça, doğaya kavuşuyor. istanbul'da yaşamak istemediğime karar verdim. daha çok para biriktirebilmek için şimdilik buralardayım. önümde 1-2 yıl var. sonrası doğa.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"okuduğun bölümle alakasız bir işte çalışmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim