uludağ sözlükten çalınan başlık.
devamını gör...
öğretmenler: "tamam".
devamını gör...
her öğretmen için geçerli olmayan durumdur.
kimi öğretmenin ömrünüz boyunca hakkını ödeyemezken kimisine öğretmen diyesiniz gelmiyor.
haa bu sadece öğretmenlik mesleği için geçerli değil tüm meslekler için geçerli.
devamını gör...
size genelleme yapmamayı öğretmediler mi?

kazandığı parayı hak etmediği birkaç öğretmen görmüş ve milyonlarca öğretmeni suçlar nitelikte boş bir başlık.
devamını gör...
yirmi bin dolar falan aldığını sanıyor olmalı bunu iddia eden yazar. haketmiyor dediğin maaşı yaklaşık 650 dolar.
devamını gör...
bazı öğretmenler için geçerli önerme. öğretmen demeye bile şahit ister bu tipler için. adam sırf rahatı bazulmasın diye her ders çocuğa boyama verip, çizgi film izletiyor. azıcık bir şey katayım diyen öğretmene de 'aman hocam ne uğraşıyorsun bunun alacağı sınırlı zaten hahaha' deyip moral bozmaya çalışıyor, uğraşan öğretmen hem öğrenciler, hem veliler, hem idare tarafından sevilince de başlıyor bi' çekememezlik. tam diyorsun hay ben senin öğretmenliğini, seni öğretmen yapan sistemi seveyim hem de duvardan duvara vura vura ama diyemiyorsun, niye? çünkü küfür yasak bebelerin önünde.
devamını gör...
çoğunlukla haklı görüştür. keşke eğitim ilkokuldan sonra tamamen özelleşse o zaman belli olur kim iyi hoca kim kötü hoca.
devamını gör...
kim demiş onu, öğretmen bir ülkede en fazla parayı hak edendir ,
bir ülkeyi şekillendirendir öğretmen,
seni bu başlığı açacak seviyeye getirendir öğretmen,
ona borçlusun tüm bu düşünce yapısını da , bunu dile getirme becerisini de .

salgın hastalık sebebiyle okullar kapalı olduğu için hemen herkesin gözünde öğretmenler.

ne olmalıydı, işe gittikleri gün kadar mı ücret almalıydı öğretmen,
kart mı basmalıydı yoksa okul girişinde fabrika işçisi gibi ..

yıllardır her mecrada tartışılır bu konu , hatta yaz döneminde 3 ay tatilde de maaşları kesilmeli, öğretmenler bu süre zarfında limon satmalı, inşaatta çalışmalı, yaşamanın formülünü bulmalı size göre, öyle ya ne de olsa öğretmen...

ayıptır ayıp, memleketin altını üstüne getirenlere korkaklıktan tek kelime edemeyenler, durup durup vuracak bir gariban kesim buluyorlar.
genelde de öğretmenler oluyor bunlar .. kimin gücü kime yeterse durumu ...
devamını gör...
aileden sonra bir çocuğun yetişmesinde en önemli faktörlerden biri olan öğretmenlere atılan çamurdur. öğretmenlerimin çoğu düşünceleriyle, düşünmeyi öğretmeleriyle yaşamıma anlam katmış bireylerdir. beni iyi kitaplarla tanıştırdılar, iyi düşüncelerden haberdar ettiler, güzel şeyler öğrettiler. yeri geldi ailem oldular, cesaretlendirdiler, arkamda durdular, yol gösterdiler. her öğretmenimin benim için yeri ve önemi başkadır. ayrıca genellemek haksızlıksa niçin genelleyici bir başlık açılıyor anlamış değilim. her meslek grubunda olduğu gibi öğretmenler arasında da görevini iyi yapmayan, mesleğinin gereklerini yerine getirmeyen insanlar vardır ve olacaktır. kimi insanlar sadece para kazanmak için öğretmen olmayı tercih ediyor, kimisi mesleğinden kimi çocuklardan hiç hoşlanmıyor. yine de her birey için önemi yadsınamaz olan öğretmenlerimizin bu kadar acımasızca eleştirilmesi hoşuma gitmiyor. üstelik hayatımda hiç 7/24 yatan bir öğretmenle karşılaşmadım.
devamını gör...
katılmadığım önermedir. öğretmenler yatmıyor, uzaktan eğitim yapıyor. diğer çalışanlar gibi.
devamını gör...
madem para çok, sen de öğretmen ol sen de al.. ha dersen ki "hak etmediğim parayı almam", o zaman hak ettiğin kadarını al ve fazlasını bir öğretmene ver!
devamını gör...
haftada beş gün çalış o da yarım gün zaten.
dersin saatine göre erken veya geç git.
haftasonu tatil.
özel günlerde tatil.
bayramlarda tatil.
kar yağdı tatil, gök gürledi tatil.
hasta mı hissediyorsun yapıştır raporu yat.
yaz ayları tatil.
yazın 3 ay tatil yaptıklarını söyleyince "biz iki ay gidiyoruz okula" diye cevap verirler.
bir gün sorun ne yapıyorsunuz diye. ben sordum ve bizzat orada bulundum, çay kahve içip bir saat oturup eve dönüyorlar.
üstüne üstlük bu durumdan da çok şikayetçiler. neden tatil yapamıyorlarmış? boş okula neden gelip gidiyorlarmış. maaş aldığın için olabilir dediğimde bug'a giriyorlar.
sorarsanız ne askerler ne polisler ne de doktorlar kendileri kadar zor meslekte değillermiş! çünkü bazen çocuklar çok konuşuyormuş! swh.

sayın öğretmenler lütfen yapmayın. arkanızdan çok dalga geçiyoruz. çok itici ve dünyayı kendi hayatından ibaret sayan ezik tiplere dönüşüyorsunuz. susup şartlarınıza şükür etmeyi öğrenmeniz gerekiyor, sizden daha iyi şartlarda bir meslek yok ne türkiye'de ne de dünyada.
devamını gör...
öğretmene verilen değer batıdan doğuya gittikçe artar. örneğin japonya da verilen değerle amerika da verilen değer arasında dağlar kadar fark vardır. bu maddiyat olarak değil tamamıyla saygı. türkiye de bence verilen değer az çünkü bir insana bir şeyi öğretmek gerçekten ucuz olmamalı.
devamını gör...
utanmadan bir de %80'lik oran verilerek aklı evvel birinin kafasına göre yaptığı tespit. sen bu %80'i neye göre buldun kardeşim? kimsin sen? tuik mi? meb anketi mi? elinde bilimsel bir verin var mı? yoksa oturduğun yerden klavyen ile adalet dağıttığını zannetmek senin için bilimsel bir kıstas mı? bir de cümlelerinin arasına "genel amaçlı konuşmak bir nevi haksızlık" serpiştirmiş bir tutam. hem mesajı vereyim hem yerini yapayım hesabı.

sana hangi öğretmen ne yapmış da bu denli doğrudan "mesleğe" kinlenmişsin bilemeyiz ama anne babanın evde baş edemeyip bir an önce okula def etmek istediği çocuk ile öğretmen anne babasından daha fazla zaman geçirir. 4 yada 5 sene eğitim göreceksin. kpss denilen sınavdan hatırı sayılır bir puan alacaksın ki onda da artık allah kime ne nasip ederse, hangi doğunun hangi ücrasına onca emeğe rağmen gideceksin. görevin ilgili alanın dersini anlatmak olsa da öğrencinin bireysel sorunlarıyla, müdürüyle, velisiyle hatta diğer öğretmen arkadaşların bilmem nesiyle muhattap olacaksın. aldığın maaş asla bunca iş yükünün karşılığı olmayacak. sonra birisi çıkıp diyecek ki "almış olduğun parayı hak etmiyorsun". üstüne bir de çıkıp derler ki "e seçmeseydin işin bu" aynısını doktorlara yapan bir kitle var. bir benzerini polislere yapan kitle var. "madem zor, seçmeseydiniz. okumasaydınız bu bölümü" evet, ben bu mesleği bu eksilerini de bilerek seçtim. gel sen geç bu evrelerden, çalış bakayım bu mesleği hak eden bir tip misin değil misin? ya da kaç gün dayanacaksın görelim.

sizin öğretmenlerle derdiniz ne anlamıyorum. hayatta bir başarı kazanamayan insanlar bir adet elektronik cihaz ve internet sağlayıcı bulunca öğretmenlere sallıyor. belki de sen eğitilemedin, belki anne ve baban sorumluluk alan insanlar değillerdi de berbat bir öğrencilik geçirdin suçu öğretmenlere atıyorsun? benim de çok sorunlu öğretmenim oldu ama hiçbir zaman mesleğe b*k atmadım ve herhangi bir mesleği lekelemeyi kendimde hak görmedim. biraz büyümeye çalışın belki siz de o olgunluğa erişebilirsiniz.
yani, umarım...
devamını gör...
ulu'dan çalma başlık diyorlar da başlığın başka bir platformda olması burada açılamayacağı anlamına gelmez.

t: hak ediyor veya etmiyor. ilgilenmiyorum.
devamını gör...
bizim gibi şımarık evlatları olan ve nasıl benim çocuğumu azarlarsın diye posta koyan milletin ülkesinde bu paralar az bile. abi sadece çektikleri zahmete , girdikleri sınava bakarak ben servetimi feda ederim ne maaşı ? ulan bizim maaşlı çalışana sözümüz geçmiyorken onlar ergen büyütüyor bu ülkede.

zamanında simit satıyordu bu öğretmenler , o zamanlar kimsenin gıkı çıkmıyordu ya da sizler portakal ağacında birer bademdiniz.

+bir ülkede eğitimciler sistematik yergiye uğruyor , kolluk kuvvetleri taltif ediliyorsa ; günaydın demokrasi.
devamını gör...
lan bir bırakın öğretmenlerin yakasını. toplumda en saygın halde olmaları gerekirken itibarları ayaklar altında sürünüyor. gidip bir veli rahatça dayak atabiliyor, elini kolunu sallaya sallaya geziyor. bir öğrencinin kulağını çekse hemen bir video sonucu uzaklaştırma alıyor. aldığı maaşa baksan yoksulluk sınırının altında. buna rağmen gidip ders anlatıyor. öğretmenler ne yaptı size.
kalkınmanın ilk aşaması eğitimdir. bu yüzden dünyanın en kutsal mesleğidir öğretmenlik.
devamını gör...
bu ülkede aldığı parayı hak etmeyen öyle meslek grupları var kiii, başlık sahini sanırım siyasi başlıkların altına yorum yapmaya çekinenlerden. bi rahat bırakın öğretmenleri yaaa. bence baya hak ediyorlar hatta, çocukla uğraşmak çok zor değil mi? onlarca farklı aileden gelen çocuğun, sessizliğini sağlamak, bir şeyler anlatmaya çalışmak. ben uğraşamam mesela, bence hak ediyorsunuz öğretmenler.
devamını gör...
sonuna kadar hakkeder. özel sektörde insan doğasına aykırı köle gibi çalışıp üç kuruş maaş alınca olması gerekeni kapitalizm sanıyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğretmenlerin almış olduğu parayı hak etmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim