nice cengolar seçtikleri uzvumuza koyacak ama sesimiz çıkmayacak, çıksa da fayda etmeyecek.
devamını gör...
herkesin hayatinin herhangi bir aninda illa sorduğu nesillerdir sorulan ama cevabı bir türlü bulunamayan soru. herhalde ulkeyi yöntemlerde ayni soruya cevap bulamiyor. sonuç olarak biz kimiz ki bulalim? ama ya bulursak diye sorup strateji uretmekten vazgecmeyecegiz.
devamını gör...
yavaş yavaş çökeceğiz gibi geliyor.
devamını gör...
dost meclislerinin alkolün etkisiyle trendi yükselen vazgeçilmez konusu. sahi, ne olacak bu memleketin hali arkadaşlar?
devamını gör...
bu akıl tutulması ve uyku halinin bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceğiz. ben zaten artık bu saatten sonra herşeyin düzeleceğine inanmıyorum, biz kendimizi feda edelim bari arkamızdan gelenler bedel ödemesin diye bakıyorum olaylara.
devamını gör...
let's talk about erdoğan’ın giriş cümlesidir. konu malum partiye ve onun ne zaman gideceğine gelir. muhabbet uzar da uzar.
devamını gör...
bir diğer versiyonu da, ne olacak bu fenerin hali olan.
devamını gör...
gerçekten vatanını milletini seven 10 milyon kişi bulup onları bir çatı altında toplamalıyız. hırsız olmayacak, arsız olmayacak, hakkı hukuku savunacak gerçekten temiz niyetli insanlara ihtiyacımız var.
ulan çok mu şey istiyoruz diyoruz ki bu vatan bizim sahip çıkın, garibanı çoktur kol kanat gerin, hakkaniyetli olun bu güveni verin insanlara.
o zaman çıkın diyin ki artık vatan için fedakarlık sırası sana geldi, kanımla canımla burdayım derim.
devamını gör...
bunu düşünmek artık insanı kolayca depresyona sokabiliyor, biz buna boşa düşünmek diyoruz sonuçta düşünmekle ülkeyi değiştirebilecek kadar büyük adamlar değiliz biz. biz kirada oturan evinde balkonda sigara içen vatandaşlarız, bizim düşünmemizle bir şeyin değişeceği yok o yüzden yormayın ya kendinizi.
devamını gör...
yan komşulara mahalleyi inleterek kurtarıyor ülkeyi şu an. rahat olun siz
devamını gör...
yakında kepengi indirip yolumuza bakarız gibi galiba.
devamını gör...
olan çoktan oldu zaten.
devamını gör...
yıllardır bu soruyu sora sora bugünlere gelmişiz. bir de "neydi de ne oldu bu ülkenin hali? " diye sormayı deneyelim. belki bir ilerleme sağlarız.
devamını gör...
bilmiyoruz ki baba, yaşamaya çalışıyoruz binbir türlü dertle...
devamını gör...
bugüne kadar ne olduğunu, yarın ne olacağını hala anlamayanlara ve kitap okumayı sevmeyenlere sesli betimleme ile anlatım.
devamını gör...
en son berberim sordu bu soruyu... dedim seçimden sonra hemen değişmesi mümkün değil. öyle mucizeler gerçek hayatta olmaz. geçer ama uzun sürer, acısını çekecez dedim... daha çok çalışıp daha az kazanıp, yaşam denen şu hayatta zamanımızı maalesef bu şekilde harcayarak değiştirecez dedim... morali bozuldu yorum bile yapmadı eleman... gerçekler acıdır...
devamını gör...
ben artık umudumu kestim. herkes kendi totişini kollasın.
devamını gör...
talat paşa, selanik'te sürgündeyken yonyo'nun meyhanesi isimli yeri kendine mekan seçmişti. meyhanede mektep zamanlarından fransızca öğretmeni naki bey ve bursalı tahir bey isimli dostları ile bir araya geliyor. zamanla masa genişliyor ve "ne olacak bu memleketin hali?" diye sormaya başladıkça abdülhamit'in takipteki hafiyeleri de etraflarında fink atıyor. yani türk aydınlarının içki masasında memleketi kurtarma arayışı o günden beri devam ediyor.
devamını gör...
eskiden yani siyasal bilgilerde öğrenciyken üstüne çok kafa yorduğumuz , sabahlara kadar fikir yürüttüğümüz bir konuyken uzun zamandır üstüne düşünmüyorum zira buradan doğrulmamız zor.

titanik batarken keman çalmaya devam eden müzisyenler gibi mutlu olduğum ne varsa onunla meşgul oluyorum.
devamını gör...

coşkun:ey zavallı milletim dinle! (durur.) şu anda,hepimiz burada seni kurtarmak için toplanmış bulunuyoruz.çünkü ey milletim, senin hakkında, az gelişmiştir, geri kalmıştır gibi söylentiler dolaşıyor. ey sevgili milletim! neden böyle yapıyorsun? neden az gelişiyorsun? neden bizden geri kalıyorsun? bizler bu kadar çok gelişirken geri kaldığın için hiç utanmıyor musun? hiç düşünmüyormusun ki, sen neden geri kalıyorsun diye durmadan düşünmek yüzünden, biz de istediğimiz kadar ilerleyemiyoruz.bu milletin hali ne olacak diye hayatı kendimize zehir ediyoruz. fakir fukaranın hayatını anlatan zengin yazarlarımıza gece kulüplerinde içtikleri viskileri zehir oluyor. zengin takımının hayatını gözlerimizin önüne sermeye çalışan meteliksiz yazarlarımız da aslında şu fakir milleti düşündükleri için, küçük meyhanelerinde ağız tadıyla içemiyorlar. ey şu fakir milletim! aslında seni anlatmıyoruz. sefil ruhlarımızın korkak karanlığını anlatıyoruz. işte onun için sana yanaşamıyoruz. senin yanında bir sığıntı gibi yaşıyoruz. hiç utanmıyor muyuz? hiç utanmıyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ne olacak bu memleketin hali sorusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim