diyanet işleri başkanı prof.dr. ali erbaş'ın yaptıgı açıklamadır. namaz kılan insan hak yemez kötülük yapmaz. öyle olmasını çok ama çok isterdik bizde.
devamını gör...
biliyordum ateistlerin namaz kılıyormuş gibi yaptıklarını.
devamını gör...
en korktuğum insan tipi dinin arkasına sığınıp dindar gözüktüğü halde her türlü pisliği yapan insandır.
devamını gör...
insan oğlu çiğ süt emmiş sözü boşuna değil. dini kullanıp, insanları istismar eden topluluk yüzünden iyiyi kötüyü ayırmak için ibadete bakılmaması gerektiren başlık.
devamını gör...
yiyeni iyi yiyor. kutusuyla hem de.
devamını gör...
o zaman ülkenin yüzde 99 u müslüman savı boşa çıkıyor. namaza benzer bir ibadeti olan başka bir din daha var öyleyse.
devamını gör...
yanlış bilgidir. namaz kılan insanın hak yememesi, kötülük yapmaması gerekir olarak düzeltilmelidir. namaz dinin emri olduğu kadar, yalan söylememek, dürüst olmak, adil olmak da dinin emridir. ama bizim müslümanlarımız dinin şekilsel boyutuyla ilgilendiği için, namaz kılarken, hacca giderken görüp, kul hakkı yerken rahatsız olmadığını görebilirsiniz.
devamını gör...
embesil kabulü.
devamını gör...
pişkinlik böyle bir şey işte. aslında diyanet işleri bakanının söylediklerini ciddiye alıp cevap bile vermeye değmez ama sussam gönül razı değil işte.
daha eylül ayında uşşaki cemaati şeyhi fatih nurullah 12 yaşındaki kız çocuğuna istismardan tutuklandı. insan o cümleyi kurarken azıcık utanır be. çok iyi biliyoruz biz o namaz kılan insanları.
devamını gör...
kağıt üstünde din de, anayasa da mutlak doğruyu tarif eder. acı olan, uygulamaya gelindiğinde tüm doktrinlerin insan egosuna ve zaafına yenildiğidir. sonuçta yazanların haklılığı değil, uygulayanların namusluluğu ölçütdür.
devamını gör...
munafıklar da var.
devamını gör...
"kişiyi; kıldığı namaza göre değil, akçe ve dirhem ile olan münasebetine göre değerlendirin" hadis.

diyanet işl. ltd şti. nin iman ettiği allah'a iman etmiyorum.. elhamdulillah
devamını gör...
insanlar nasıl ayrışıyor? ahan da işte bunlar yüzünden ayrışıyor.
t: bir süper zekanın söylemleri.
devamını gör...
namazı nasıl ve ne şekilde kıldığına bağlı olarak değişir demek istediğimdir. kalbindeki pislikle,okuduğu arapça surenin türkçe anlamını bilmeyip sadece oturup kalkıyorsa namaz kılmak yerine mekik de çekebilir.
devamını gör...
sizlere maddeler halinde kısa bilgiler aktaracağım.

- türkiye , “ülkelerin islamilik endeksi” nde ancak 65.sırada yer alıyor.
- yine bu endekse göre dünyada müslümanlığın en iyi yaşandığı ülke ne suudi arabistan ne de başka bir ülke.müslümanlığın ahlaki, etik değerlerle yaşandığı en iyi ülke hollanda.
- tüik tarafından, diyanet işleri başkanlığı’nın talebi üzerine 2013 yılında yapilan araştırma raporuna göre, ülkenin %87,2’si “dindar ve çok dindar”dan oluşan bir kitle olarak karşımıza çıkıyor.
- bunların %50’si dindarlığın ölçütünü, “iman edip ibadetleri eksiksiz yerine getirmek ve islam ahlakına uygun yaşamak” olarak tanımlarken, %37,2’si en önemli kritere “allah’a inanıp kalbi temiz tutmak” biçiminde cevap vermiş.

ülkemizde dindarlıkla ilgili bu bilgilerden sonra, konuya farklı kulvardaki sonuçlar üzerinden bakmaya devam edelim.

- uluslararası şeffalık örgütü’nün açıkladığı “2016 yolsuzluk algı endeksi”ne göre türkiye 176 ülke içinde ancak 75’inci sıradan bu listeye dâhil olabilmiş.
-en vahimi ise ülkede yolsuzluğun yıllar geçtikçe değişmediğini hatta arttığını gösteren şu rakamlar:
2013 yolsuzluk notu 53, 2014; 64 2015; 66 ve 2016; 75.
-uluslararası şeffaflık örgütü’nün 2016 raporuna göre yolsuzluğun en az olduğu ülke 91 puanla danimarka olarak belirlenmiş.
- 2005 yılında zuckerman tarafından yapılan bir araştırmaya göre ise, danimarka dünyanın en büyük dördüncü ateist veya agnostik grubun yoğunluğuna sahip ülkesi.
-danimarka’yı sırayla yeni zelanda, finlandiya, isveç ve norveç takip ediyor.
- yolsuzluğun en çok olduğu ülke mi, maalesef halkın tamamının müslüman olduğu ifade edilen somali.

bu veriler bize dindarlıkla, özellikle de müslümanlıkla dürüstlük arasında, nasıl bir ilişki kurulabileceği yolunda, oldukça önemli katkılar sağlıyor.

buradan
devamını gör...
tamam
devamını gör...
yancı ali uzun zamandır ilk kez doğru bir şey söylemiş. fakat kastettiği kişiler yalakalığını yaptığı kişilerse, yine yalan söylüyor diyebiliriz.

çünkü çalan ama güzel kuran okuyanlar yüzünden ülke bu halde.

çünkü işçisinin hakkını çalıp vergi kaçıran ama cumayı kaçırmayan patronlar yüzünden ülke bu halde.

çünkü din maskesi altında torpil yapıp hak yiyen bürokratlar yüzünden ülke bu halde.

çünkü çok dindar görünen tarikatların ve terörist tarikatcıların yaptığı pislikler yüzünden ülke bu halde.

gerçi dediğim gibi bu noktada bilinmesi gereken en önemli şey, yukarıda bahsettiğimiz tüm bu sahtekarların dinle, namazla bir alakasının olmadığı gerçeği.

bahsedilen kişiler gerçekten inancını yaşayan güzel insanlar olsaydı keşke...
devamını gör...
nasreddin hoca'nın bir sözüyle yorumlamak istiyorum; kazanın doğurduğuna inanıp öldüğüne inanmamakla aynı şeydir, yalan dolandır, bir insanın iyi olmasının ölçütü kesinlikle inancına bağlı değildir. mercedes'le gezen ve insanlara şükretmeyi nasihat eden bir tipin beyanı.
devamını gör...
o öyle değildir.
devamını gör...
bu sözü söyleyenin kendisi ve kendisine o makamı verenler istisna mı?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"namaz kılan insan hak yemez kötülük etmez" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim