sarsıcı bir salinger öyküsü. finali sok edici.
devamını gör...
j.d. salinger'in dokuz öykü kitabının ilk hikayesidir. yapı kredi yayınları tarafından yayımlanan bu kitabın kapağının oldukça sade oluşu tam da salinger'in istediği gibidir.


alıntı:
peki onun kitaplarını basabilmek için hangi kurallara uymak gerekiyor? onun hangi özel koşullarını yerine getireceksiniz? özel koşul deyince aklınıza kapris gelmesin, salinger’ın tek derdi metin ile okuru baş başa bırakabilmek.
nedir bunlar? okuyalım.

-yazarın adının büyüklüğü, kitabın üzerindeki kitap adının büyüklüğünü geçemez. (yazarın adına yatırım yapıp kitabı o açıdan satamazsınız.)

-kitabın ön ya da arka kapağına kitabın satışını artırıcı reklam, resim, fotoğraf, yazar fotoğrafı vb. koyamazsınız. düz bir renk olacak. (renkli, fotoğraflı albenili kitap kapağı için değil, kitabı metni için almalı okur.)

-kitabın ön ya da arka kapağına, kitabı ya da yazarı övücü bir metni bir yana bırakın, hakkında tek satır bile koyamazsınız. (yazarın metni değil, arka kapakta satış artırıcı, okur tavlayıcı reklam metni ile okuru kandıramazsınız.)

-kitabın içine yazarın biyografisi, kazandığı ödüller, okuduğu okullar vb. hiçbir bilgi koyamazsınız. (okur sadece metinle ilgilenmelidir)

-kitabın üzerine kitabın kaçıncı baskı olduğu uyarısı koyamazsınız. (bestseller bir kitap olduğundan yararlanarak okura ulaşamazsınız.)


(kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/okurla-kitabim-arasina-ben-bile-girmemeliyim-13640806)
devamını gör...
bir jerome david salinger öyküsüdür.

jerome david salinger'ı daha çok holden caulfield'ın üç gününü anlattığı ve dünya edebiyatında bir klasik, bir başyapıt, bir efsane ve bir cinayet azmettiricisi olan kitabı çavdar tarlasında çocuklar ile tanıyoruz daha çok. ancak seymour glass ve glass ailesini anlattığı dokuz öykü ve franny ve zooey kitapları da en az çavdar tarlasında çocuklar kadar muhteşemdir.

seymour glass savaştan dönmüş bir askerdir. eşine göre savaş sonrası hali ve tavrında herhangi bir sorun yoktur ama annesi eşiyle aynı fikirde değildir. bir filozof, bir hikaye anlatıcı, bir sanatçı sayabileceğimiz seymour glass anlaşılamama hastalığından muzdariptir.

bir gün plajda otururken seymour glass'ın yanına sbyil isimli küçük bir kız gelir, hafif bir hoş beşten sonra aralarında muz balığı ile ilgili bir konuşma geçer.

bu muz balığı konuşması ve küçük kız çocuğu sybil ile denizde geçirdiği kısa zaman seymour glass'ın hayatında bir kırılma noktası olur.

dünya edebiyatında okuduğum en iyi öykülerden biridir kesinlikle ve muhteşem bir sonla biter bu muhteşem öykü.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"muz balığı için mükemmel bir gün" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim