mutsuzluğa alışmış insandır.
hani eski bir değiş vardır " alışmadık g*tte don durmaz" diye.
aynı o misal işte, mutsuzluk öyle bir hale bürünmüştür ki, mutluluğa yer kalmamıştır bünyede.
konunun ilginç tarafı ise, bu insanlara mutluluk fırsatı bir çok kez gelir. fakat o kadar yabancı bir şeydir ki onlar için bu, ne yapacaklarını bilemezler. zaten çok kırılgan olur bu insanların mutluluğu. bu yüzden de kırarlar bir noktada. sağlam tutmayı beceremezler.
fakat sanmayın ki bu insanlar mutlu olmayı istemez. tabi ki isterler. belki de en büyük fantazileri, arzuları mutlu olmaktır. ama bu gerçekten elde edinceye kadardır maalesef. çünkü gerçekten ellerine geçince mutluluk fırsatı, korkarlar ondan. onu koruyamamaktan, kayıp etmekten ya da daha kötüsü birinin gelip ellerinden alacağında korkarlar.
asyalıların da eski bir değişi vardır "hayat karşısına çıkardığı fırsatları değerlendirmeyenlerin yüzüne gülmez" şeklinde.
dediğim gibi mutluluk fırsatı çıkar karşılarına ama saydığım sebeplerden beceremezler. her şey yolunda gitse, bu sefer de kendilerini sabote ederler.
bilinçli de yapmazlar bunu. zaten budur ya en acısı. hem mutlu olmak istemek, hemde kendine çok görmek.
bir de şu var ki, mutsuzluk kolaydır aslında. çok çalışma gerektirmez. fakat mutluluk/mutlu olmak cesaret işidir. dik duruş gerektirir, emek gerektirir.
hayat senden ne alırsa alsın, yüzüne o gülümsemeyi takınabilmek, buruk bir gülümseme olsa bile. işte mutluluk budur.
nietzsche ne derse dersin, asıl üstün insan işte budur.
her şeye rağmen mutlu olabilen.

herkese saygılar...
devamını gör...
mutlu olduğunda bile huzursuz hissedip, mutsuz olmak için bahane arayan insandır.
devamını gör...
mutsuzluğa tamah etmiş insandır.
mutsuzlukla yaşayan insan mutlu olmayı imkansız zanneder o yüzden kendisine fazla görür.
devamını gör...
çocukluğunda mutlu olmasına izin verilmeyen, değersiz hissettirilen insandır. bu bir sorundur ve üstüne gidip düzeltilmesi gerekir yoksa hayatı hem kendine hem de gerçekten hayatında olmak isteyenlere zindan eder.
devamını gör...
bu başlık benim için açılmış. hayatım boyunca mutluluğu kendime fazla gördüm. aynen yukarıda verilen örnekler gibi mutlu olma fırsatım çokça, hatta ve hatta birçok insandan daha fazla elime geçti ve geçiyor ama ben bu zamanlarda bile mutlu olmayı beceremiyorum. örnek vereyim hemen: ne zaman bir yerde arkadaşlarla toplansak, bar olur, sahil olur, güzel bir tatilde olur, ben hep gırgır şamatanın arasında uzaklara dalıp bakarım, düşünürüm. bu tarz hayattan kendini bir şekilde geri çekme huyları yapıştı kaldı üstümde.
devamını gör...
yani ben. mutluluk sanki benim haddim değilmiş gibi geliyor bazen. beni aşarmış gibi
devamını gör...
sadece çocukluk diye bakmayın olaya belki daha büyük skintisi var belki güveni kalmamış insanlara o yüzden mutluluğa artık inancı kalmamıştır bide böyle düşünün
devamını gör...
hiç tatmadığı içindir.
devamını gör...
başkalarına değer vermekten kendini unutan insandır.
devamını gör...
mutluluğun bile kendine zarar vereceğine inanan insandır
devamını gör...
(bkz: self sabotage)
devamını gör...
suçluluk duygusuyla büyütülmüştür.
devamını gör...
mutluluğu kutsal gören ya da sıradışı bir olay/olgu zanneden insandır.
devamını gör...
çocukluğundan beri hep suçlu hissettirilmiş olan insandır; suçluluk duygusu, insani bir duygudur ve gereklidir ama onun da bir sınırı olmalıdır. o sınır aşıldıysa yani, bir insan yaşanan her olumsuzlukta suçlandıysa, o duygu üzerine öyle bir yapışır ki, mutlu olmayı bırak, nefes almak bile zorlaşır günden güne...
devamını gör...
bir şeyleri hak etmesi gerekliliğinin dozajını kaçırmış olması muhtemel insan tipi.

hak ediş kavramındaki adaleti kavrayamadan bizi hayata karşı keşke’lerle düşünerek devam ettirmeyecek güzellikte bir şeyler olsa da kurtulsak ya, çok sıkıldım.
devamını gör...
aşağılık kompleksi olabilir
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mutluluğu kendine fazla gören insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim