1946 mersin doğumlu türk halk müziği sanatçısı. bilindik bütün türküleri favorim olan ustamız. *
turnaların göçü
devamını gör...
büyük sanatçı ona tanım girecek kapasite bende yok var olsun .
devamını gör...
mersin'in mut ilçesindendir. türkmen tahtacısıdır. bağlama konusundaki yeteneği tartışmasızdır. üstaddır. türk halk müziği'nin yaşayan en büyük temsilcilerinden bir tanesidir.
devamını gör...
babam, dedem, amcam kadar çok sevdiğim, saygı duyduğum; türk halk müziğinin en özel sesine sahip kişi. ellerini öpmek, konuşmak, canlı canlı dinlemek o kadar güzel bir şeydi ki. anlayamazsınız. allah uzun uzun ömürler versin.
devamını gör...
güzel türkülerin anadolu sözcüsüdür. neşet babadan sonra ikinci babadır.
devamını gör...
mersin ili mut ilçesi doğumludur. çok güzel bir sesi vardır ve harika bağlama çalar. ayrıca bir ağaç severdir. mut ilçesinde kendi adına oluşturduğu bir hatıra ormanı vardır. türk halk müziğinde önemli bir yere sahip olması sadece iyi türkü söylemesinden değil halk müziğinin modernleşmesine sunduğu katkıdan da gelir. üstad bir sanatçıdır vesselam.
devamını gör...
kendisi fahri dedem olur, tahtacıdır. ağaç sevmek anlamına gelmez, yörük alevilerine verilen addır. ölmeden kapısına dayanıp bir 70 lik içme hayallerimiz vardı, oda boka sardı.
devamını gör...
mersin'de uçsuz bucaksız arazisini kendi elleriyle ormanlaştıran yüce gönüllü bir insandır. aynı zamanda yaşayan sanat değerlerimizdendir.
devamını gör...
hemcinsim olan başka kimseyi onun kadar sevmedim. her notasında, her nağmesinde, sesindeki buğuda kendimi bulduğum türk halk müziği sanatçısıdır. gerçek anlamda sanatçıdır. türk halk müziğine bass gitarın dahil olmasında onun yeri yadsınamaz. türkülerindeki basslarla, bağlama çalış tarzıyla, vokaliyle her şeyiyle özel bir yerdedir.
devamını gör...
candan ileri türküsünü dinlediğim zaman dünya duruyor
devamını gör...
sofrasında oturup kadehini tazelemek isterdim.

devamını gör...
bir arif sağ, bir neşet ertaş, bir de musa eroğlu.

sazlarıyla, sözleriyle, adam öldürecek güçteler...

(bkz: yaşayan üç silahşör.)
(bkz: mihriban.)
devamını gör...
90'ların sonu 2000'lerin başında piyasa yapmış, folklorik müzik sevenlerin arif sağ ve erdal erzincan ile birlikte tutunduğu dallardan bir tanesi.
devamını gör...
sene 91-92 falandır. ergenlik dönemim, türkçe popun güzel yılları, eller havada takılıp keyifleniyorum, üzüleceksem sezen aksuyla üzülüyorum. tarkan bile piyasada yok daha. türkü dinlemiyorum, kendimce havalı bulmuyorum, bana pek bir şey ifade etmiyor.

babam, musa eroğlu ile tanış bir şekilde, bir akşam gölbaşında kebabistan'a gideceğiz diyip beni de götürüyor. açık hava, suyun kenarında masamız. musa eroğlu, ben, babam, birkaç kişi daha. en küçük benim haliyle. rakı sofrası, yeme içme derken keyfe gelip bağlamasını alıyor eline, başlıyor resitale. öyle bir etkileniyorum ki, ne o günü ne dinlediklerimi hala unutmadım. kimi dinlediğimi, ne kadar şanslı olduğumu idrak edebilsem o an, daha da dikkatli dinler, daha çok kıymetini bilirdim.

tanım: yaşayan efsanedir.
devamını gör...
30 km ötemde dedem... pictorem diyor ki, adam değilsin...haklı. gidecem yanına öpeceğim elini, söz...

devamını gör...
şu söz içimi çok acıtır;

"lambada titreyen alev üşüyor."
devamını gör...
şu anda candan ileri türküsünü gönlüme üfleyen ustadır.
gönülden çıkanları, bağlamanın teline döküp havalandıran yaşayan efsanelerdendir.
devamını gör...
bir kaç gün önce dedem ali'ye falan sallamış, izledim. yaw size defalarca söylüyorum, türkmen aleviliğinin!!!!! (luvi, aluvi ) ali ile veli ile alakası yok. islam ile hiç alakası yok, dedemi bilen bilir, doğu aleviliği gibi aman alim yaman alim demez, hititlerin, luvilerin köklerinden olduğunu bilir.





devamını gör...
piko diyor ki; çok kibirli, küstah hatta. ama adam dede... milyonların dedesi. ali veli zırvalarını reddeden bir dede hem de...yerim ben o dedeyiiiiiiiiiiii............

devamını gör...
sazı, sözü milletin ayila bayıla dinlediği mihriban'ı hiçbir türküsü gönlüme dokunmayan mut'lu sanatçı. muhabbet serisinin kare ası. o dörtlüye bir sıra yapacak olsam muhlis akarsu'yu kafaya yazar yavuz top ile devam eder arif sağ'ı da burun farkıyla üçüncü ilan ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"musa eroğlu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim