müjdat gezen ve metin akpınar'a, bir televizyon programındaki söylemleri nedeniyle "cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan savcı tarafından 4'er yıl 8 aya kadar hapis istenmiş.


olayın geçmişi

istanbul anadolu cumhuriyet başsavcılığı, müjdat gezen ve metin akpınar hakkında 21 aralık 2018'de konuk oldukları halk tv'de uğur dündar tarafından sunulan "halk arenası" adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

soruşturma kapsamında polis eşliğinde anadolu adalet sarayı'na gelen müjdat gezen ve metin akpınar sevk edildikleri anadolu 3. sulh ceza hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

gezen ve akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.

soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, müjdat gezen ile metin akpınar'ın "cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan birer yıl ikişer aydan, dörder yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.


kaynak: bundle.app/09stdxVR
devamını gör...
hiçbir şey çıkmayacak olaydır, ne hapsi ne tutuklaması.
devamını gör...
cumhurbaşkanı da çok alıngan oldu artık. her sözü hakaret kabul ediyor. eleştiremiyoruz sizi cumhurbaşkanım. eleştiremediğimiz için dikta yönetimi var diyoruz ona da kızıyorsunuz.
devamını gör...
pamuklar a sarıp, çok iyi korumamız,bilgilerinden istifade etmemiz gereken gerçek sanatçılar a, yapılan hukuksuzluk.
bu yaşa kadar verdikleri emeğe insan saygı duyar.
ayıp gerçekten ayıp yapılan, metin akpınar'ı, müjdat gezen i, içeri atsan hapis cezası versen eline ne geçecek, yanlıştan bir an önce dönülmesi dileği ile.
devamını gör...
senin gibi binlercesi var,
bir metin akpınar bir müjdat gezen kolay mı yetişiyor bu ülkede...
devamını gör...
türkiye cumhuriyeti'nin gerçek sanatçılarındandır. eğer yaşasaydı nevşehirli damat ibrahim paşa'nın torunu halit akçatepe de onlarla aynı yolda mücadele ederdi.

bu kafa emevi kafası. osmanlı hayalleriyle suladığınız bu cehaletin karanlığı cumhuriyet sanatçılarının sönmez ateşiyle yok olacak.
saray yalakalarından değiller. herkese haddini bildirmeyi vazife edinmiş birine "asıl sen haddini bil" diyebilmiş yürekli insanlardır.

sandıkta görüşeceğiz sizlerle. sizin kökünüzü kazımaya ant içen partiye oyumu vereceğim.
baş örtüsüyle başladılar, "okuyamıyoruz eğitim hakkımız engelleniyor" dediler ülkede üniversite kalmadı. okumak isteyen adam mardin'den çıkıp nobel ödülü alıyor. (bkz: aziz sancar)
"fetullah hoca efendiye kul olduk" dediler türk ordusunun canına okudular.
"filistine yardım götürücez" dediler israil'den madalya aldılar.
"bop eş başkanıyım" dedi barzanistan'ın kurulmasına ön ayak oldular.
terör örgütünün dağdaki karargahına akil adamları yolladılar, el birliğiyle teröristi meclise soktular.

hiç kimseye acımam bu saatten sonra. 13 tane esir türk askerini infaz ettiler. ulan nerde görülmüş türk askerinin esir alındığı???!!! hani bir türk devlet kurardı, bir yahudi banka kurardı?

cem uzan gelse "bunların kökünü kurutucam" dese oyumu veririm. bu saatten sonra demokrasiymiş, insan hakkıymış umrumda değil. dinsizin hakkından imansız gelir.

ordunu yaşat ki milletin hür yaşasın.

edit: kamera önüne geçip her seferinde ce-ha-pe şöyleydi, şunu yapıyordu, eskiden türkiye'de bizim inanç özgürlüğümüz kısıtlanıyordu ühü ühü diye sesi çatlayan zat'a oy veren %51'lik kitle için edit yapıyorum;

* ce-ha-pe size az bile yapmış. tamam mı? az bile yapmış. sizden bir cacık olmazmış 20 senede yaşayarak gördük.
* bu da %49'luk kitle için gelsin; san-na-ne lan yar****k sanane. inanç özgürlüğünü desteklemek sana mı kaldı?
gidip islamcıları desteklediniz, baş örtüsü konusunda. bu ülkede hristyan türk yok mu, musevi rum, ermeni yok mu, yahudi yok mu, ateist yok mu, pagan yok mu, şintoist yok mu? büyük harflerle: var. onların inanç özgürlüğü için denizden ıstavroz çıkardınız mı, runik yazılı dikilitaş diktiniz mi taksim meydanına. hayır.
naptınız? siyah t-shirtlere semboller basıp "metalciyiz-rockcıyız biz, asiyiz" kafasındaydınız.
sadece din penceresinden bakmıyorum. vegan yok mu, vejeteryan yok mu? var dimi var. onların inanç özgürlüğü için hangi sol klik mücadele etmiş?
inanç özgürlüğünün topluca savunulacak bir yanı yok. zaten inanç bireysel birşeydir. akp bir vegan partisi olsaydı şimdi mangal yakana silivri soğuktur derdiniz.

şu ülkenin entel solcusu bile cahil ve vizyonsuz. 30 sene daha türkiye'de modern yaşam belirtisi beklemeyin. laiklik konusunu okumuş solcu da anlamıyor orta okul mezunu çöpçü de.
ama ce-ha-pe-li kadıköy belediyesi o çöpçülere en az 5275 tl maaş bağlıyor. #462446

dik dur eğilme türkiye, çünkü kazık girdi canın daha çok yanmasın. bknz. bilecik akp kongresi
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"müjdat gezen ve metin akpınar için 4'er yıl 8 aya kadar hapis istemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim