#televizyon dizileri #final yapan diziler

öne çıkanlar | diğer yorumlar

otizmli bir doktoru anlan dizidir. çoğu davranışlarıyla otizm çok güzel aktarılırken, sıl sık hasta ve iyileşmesi gereken biri muamelesi yapılması beni aşırı rahatsız eden bir detay oldu.
devamını gör...
amerikan versiyonu the good doctor yani iyi doktor demek. dizi bu "iyi doktor" kavramı üzerinden dönüyor. mucize doktor ismi ile otistik doktora atıf yapılmış ama the good doctor olayında adamlar hekimliği sorguluyor. olayın drama yönü güzel işleniyor. sherlock tipi karakterler her zaman sevdiğim karakterlerden olmuştur ama bu dizide kadın erkek ilişkileri de epey yer tutuyor.

bence the good doctor dizisi sadece hastane dizisi olarak ele alınmamalı çünkü eğlendiğimiz zaman yanımızda olan kişi bir kaza ya da hastalık durumunda bilinciniz kapalıyken sizin adınıza sizin hayatınız ile ilgili veya çocuğunuzun hayatı ile ilgili en kritik kararları alabiliyor.

beni en çok etkileyen bölümlerin birinde kadın dayak yemeye artık dayanamadığı için komada olan kocasının fişinin çekilmesini istemişti. adam uyandırılıp ameliyat edilebilirdi ama kararı kadın verdi. hukuken durum tam olarak böyle midir bunu araştırmak gerek elbette ama ciddi dizilerde bu tip detayların da aslına uygun yazıldığını biliyorum.

her gün başımıza ne geleceğini bilmeden uyanıyoruz ve aklımıza kötü bir şey getirmiyoruz ama bir anlık bir olay neticesinde hayatımız kalıcı olarak değişebiliyor.

biz tıp fakültesine öğrenci alırken insanları kurtarmak için mi yoksa prestijli bir iş olduğu için mi tıpı seçtin diye sormuyoruz ama bence bu işi sadece sayısal puanım yüksek geldi tıp değil de başka ne yazayım ki diye düşünenler yapmamalı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mucize doktor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim