aslında ikisi de yüzlerce yıldır iç içeler. ancak bugün şarlatanlığa varan uygulamalar bu bağı ciddi anlamda zedeledi. bilimsel temeli olmayan bitki formülleri yarardan çok zarar getirdi hem de bilgi kirliliği oluşturdu.
devamını gör...
modern tıbbın geleneksel tıptan yaptığı gözlemler ile çok şey öğrendiği aşikar ancak geleneksel tıp şu zamanda bize yarardan çok zarar vermektedir. temelinde bilimsel araştırma olmayan yöntemlerin sonuçlarını belirlemek, tahmin etmek ve verdiği zararı önlemek her zaman mümkün değildir.
devamını gör...
geleneksel tıbbı uyguladığını iddia eden insanların modern tıbbı sürekli kötülemesinden dolayı geleneksel tıp benim için çok daha geride.
tıpta yapılan binlerce araştırmayı, optimize edilmeye çalışılan tedavileri düşman gibi gösterdiklerini düşünüyorum.elbette modern tıpta yanlış uygulamalar, politik veya ticari sebeplerle etkilenen konular vardır ancak bu tavır çok daha yanlış. özellikle (bkz: aşı karşıtlığı) gibi geleneksel tıpçı(!) kesimin savunduğu halk sağlığını çok ciddi bir şekilde tehdit eden uygulamalar bunu gösteriyor.
tabiki hasta insanların alternatif yolları denemesi normal, insanlar hasta iken can havliyle sarılabiliyorlar ama sağlıklı ve sözde okumuş insanların ‘modern tıp hastalığın köküne inmiyor abi yea’ deyip ilaçlara, aşılara karşı olmaları beni şaşırtıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"modern tıp vs geleneksel tıp" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim