evet, aynı konulara farklı sözcüklerle değinilen başlıkların taşınıp birleştirilmesi çok mantıklı. bariz bir şekilde aynı yola çıkan başlıkları gördüm, taşınmasına da sevindim. bunlarda bile birkaç sözcükle yazar haberdar edilmeli, yaptığı yanlışa bir daha düşmemesi salık edilmelidir.
bazen absürt bir şekilde başlıkların taşındığı da oluyor. buna örnek vereceksem, dün gece (bkz: apo) başlığını açtım, bu sabah bu başlığın (bkz: abdullah öcalan) başlığına taşındığını gördüm. tamam, çoğu insan apo sözcüğünü duyduğunda aklına bu şahıs gelebilir ama apo bir özel ad değildir, bir takma addır ve geneldir. aynı mantıkla peygamber dersek de bir çok kişinin aklına hz. muhammed gelecektir. bu iki başlığı birleştirmek nasıl abesle iştigal ise apo ve abdullah öcalan başlıklarını birleştirmek de abesle iştigaldir.
kimseyi şikayet etme durumunda değilim. sözlük yeni ve gelişmektedir. umarım gelişimini doğru bir şekilde sürdürür. bilakis sözlükte olmayı seviyorum. selamlar.
devamını gör...
hepsi için geçerli olmayan eylemdir. bazı moderatörler diye değiştirilmesi gerekendir .
(bkz: aramaya inanmak) diye girdiğinizde yönetici/mod paneline bir uyarı geliyor, sanırım diyeyim ama eminim.

ilkinde tanım uygunluğu o zamana girilen tüm tanımlara uygundu ve benim bkz.larımda silinip tarafıma bilgi verilmişti.

biraz önce yaşanan da ise tanımlar tamamen taşınmış ve kalması gereken de yerinde kalamamıştı. üstelik benim iki bkz.ımda oraya taşınmış, silinmemişti. orada, taşındığı başlığın altında saçma sapan bir şekilde durmaktaydı.

sadece yanan uyarı dikkate alınmış, girilen entrylar okunmadan taşınmıştı. (bkz: aramaya inanmak) diye tanım girdiğim yerdeki sadece bir entry oraya taşınmalıydı, oysaki. keşke, ilk entry taşınacak diye not düşseydim. okunmadan tanımların taşınabileceğini düşünemedim.

edit: hala, sek adlı yazarın yaptığı tanım taşındığı yanlış yerde durmaktadır. mod tarafından karambole götürülen bir tanım niteliği taşımaktadır.
devamını gör...
tutarlı bence, ismiyle de müsemma: 'kafa'sına göre taşımak.
devamını gör...
the blues brothers başlığını cazcı kardeşler başlığına taşımışlar. evet caz... arkadaş blues nedir jazz nedir?
devamını gör...
haber verilmesi gerektiğini düşündüğüm durumdur. zira bir ara bana haber vermişlerdi çok hoşuma gitmişti. aksi hali keyfiliğe varabilme potansiyeline sahip olan durum.
devamını gör...
başlığı taşınan yazar, neden taşındığını az çok tahmin edebilir.
ayrica moderatörler mesaj alımını açık bırakıyorlar, mesaj ile sorabilirsiniz.
(bkz: erdener abi) olmaya lüzum yoktur.
biraz daha olaylara ılımlı yaklaşmayı deneyebilirsiniz.
devamını gör...
"it ulur kervan yürür" başlığımı "it ürür kervan yürür" başlığına taşımışlar, "ulur" kelimesini daha majör bir eleştiri olsun diye kasten koymuştum, "itler uluyor" denir "itler ürüyor" deyince itler çoğalıyor anlamı taşır, neyse, bazen yazarı salak lan bu, ulumak değil o ürümek aslında heh heh heh falan mı diyorlar kendi içlerinden.
devamını gör...
burada sebep aşikar olduğundan bana anormal gelmeyendir. yukarı arama butonuna açmak istediğin başlığı yazsanız bunun zaten aynı b*kun laciverti bir başlık olacağını göreceksinizdir.
devamını gör...
benim de başıma gelmiş durumdur. kelime yapısı olarak benzeyen ancak anlam olarak farklı iki başlık birleştirilmiş, akabinde iki başlıkta da tanımım olduğundan "flood oldu" denilerek tanımlarından birisi uçurulmuştur. moderasyona sorduğumda ise, birleşme sebebine "biber acıdır, hayat acıdır, hayat biberdir" kadar düz bir mantıkla cevap vermelerinden ötürü çayıra saldığımdır. mevlamın kayırmasını ummaktayımdır.
devamını gör...
bu vb türevlerde başına buyruk düzeltmelerde hepsini siliyorum denk geldikçe.

koz vermeyelim neyse, kalsik prosedür gireyim

tanım: çok bilmiş(lik)tir, "sözlük büyüdü, köprüyü gectik, kayyım bile atarız icabinda, var mi bize yan bakan höö" demek gibidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"moderatörlerin başlıkları taşıması ve başlığı açanı haberdar etmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim