mhp’nin üç seçim şartı ak parti’de
mhp, hazırladığı raporu ak parti’ye verdi: “seçim barajı yüzde 5 olsun. ittifak içi baraj uygulansın. daraltılmış bölgeye itirazımız var.” rapor erdoğan’a sunulduktan sonra iki parti ortak çalışma yapacak.
türkiye barajı yüzde 5 olmalı
edinilen bilgiye göre, mhp, ittifak ortağının yüzde 5 ve yüzde 7 olarak iki seçenekli hazırladığı türkiye barajının yüzde 5 olarak uygulanmasını istedi, ittifak yapan partilere ittifak içi baraj uygulanması önerisinde de bulundu. buna göre barajı aşamayan partilerin oyları ittifaka katılamayacak.
liderler belirleyici olacak
ak parti’nin önerisinde ittifak içi baraj bulunmuyor. partinin önerisi, mevcuttan farklı olarak her partinin oyunun ayrı ayrı hesaplanması ve onların toplamının ittifak oyu olarak yazılmasını kapsıyor. bu konuda liderler belirleyici olacak.
seçime girecek partiler
mhp ayrıca, siyasi partilerin seçime girme şartı olarak meclis grubunun bulunmasının şartlar arasından çıkarılmasına destek verdi. partilerin seçime katılabilmeleri için, türkiye genelinde yüzde 50 oranında teşkilatlanmış olmaları ve seçimlerden altı ay önce tamamlanması şartı bulunacak.


buradan
devamını gör...
"hatta bir gün maç yaparlarsa, tayyip ya da bahçeli penaltı kaçırırsa, penaltı atışı tekrarlansın" fikrini de sunduğum şartlardır.
devamını gör...
kısaca ben en çok oyu nasıl alacaksam sistem öyle değiştirilsin diyor uyanıklar. tam şark kurnazlığı.
devamını gör...
korkunun ecele faydası yok.
devamını gör...
seçimler çok çok büyük ve su götürmez olaylar ayyuka çıkmadan (daha ne olabilir ki evet ama böyle en mal adamın bile vay babanın kemiğini! diyebilecek kadar büyük) normal tarihinde yapılacak çünkü iktidar şu dandik durumda, kendisine duyulan güven dip noktadayken seçime gidemez... gi de mez...
o yüzden 2023 haziran a kadar bu karşılıklı teklifler, ittifaklar, her partinin kendini kurtarma çabaları çok olur; olacak...
daha durunuz; işte deva, gelecek, memleket partileri gibi ufak partilerin ittifaktan talepleri ortaya çıkmadı...
devamını gör...
bir sonraki madde seçime akp ve mhp harici hiçbir parti katılamaz olmalı.

işin sonu hiç iyi değil. seçimin yapılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacalar.
devamını gör...
işler gerçekten ciddiye binmiş olmalı ki kaniş abi böyle bir teklif yapmış. hdp'den 2 puan yüksek alırlarsa iyi.
devamını gör...
bence mhp seçime girmeden meclise girsin. dalga geçer gibi hem hdp mecliste olmasın diyeceksin hem de seçim barajını düşüreceksin ne güzel iş. bırakın artık millet ile dalga geçmeyin.
devamını gör...
mhp diye yazılır akp diye okunur
devamını gör...
şartların gerçekleşip erken seçimin olacağının işaretidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mhp’nin seçim için şartlarının olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim