raskolnikov'un gözlerinin içinden bakarsın adeta, anlamaya çalışırsın sıcak duygu yüklüdür. dünyaya yakışmayan bir romantizmi içinde taşır.

meursault ise daha soğuk. okuyucuya olduğu kadar kendine de yabancıdır. nedensiz midir yoksa değil midir sana bunu sorgulatır. ben açıkçası kendime meursault'a daha yakın bulurum.
devamını gör...
her ikisi de dünya ile absürd bir ilişki içindedir. meursault , tam anlamıyla uyumsuz bir yabancı, aslında açık sözlü bir sosyopattır; raskolnikov, çelişkili, karmaşık bir nevrotiktir. yabancı'yı okurken meursault 'yu şaşkınlıkla biraz da hayranlıkla seyrettim. raskolnikov'u hiç seyredemedim, direkt adamın beynine girdim ya da o benimkine girdi. bu anlamda biraz daha ürkütür insanı raskolnikov.
devamını gör...
dikkat spoiler.

her ikisi de cinayet işlemiştir. birisi asıl hedefinin dışında istemeden başka bir kadını da öldürerek içsel cezasını arttırmıştır.

diğeri ise çok sıcak bir günde, annesinin cenazesinin olduğu gün kadar sıcak bir günde öldürmüştür birini. asıl suçu cinayet değil, annesinin ölümüne üzülmemesidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"meursault vs raskolnikov" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim