diğer insanları memnun etmeye çalışan ve hayır diyemeyen insanların yaşadığı durum. o kadar fazla merhamet gösterilmiştir ki, kendisi için bir şeyler yapacak motivasyon ve enerjisi kalmamıştır.
devamını gör...
o kadar da enayi olmanın lüzumu yok.
devamını gör...
merhamet nedir bilmeyenlerin içinde vicdan ve sevgi ikilisinin kullanımında ortaya çıkan sonuç...
devamını gör...
gönül yorgunluğu.. merhamet duyabilmek öyle güzelki çoğu zaman yorgunluğu düşünmüyorsunuz bile. tek diyebileceğim sizde merhemet uyandıran kişilerin bunu hak etmesi..
devamını gör...
iyi insanlara dünyayı cehennem eden faktörlerden yalnızca biri.
devamını gör...
merhamet bana göre bir insanın acısısı hissediyorsan o kadar insansındır. elinde olmaz yapmazsın ama bir yaşlıya veya bir çocuğa yardım etmekte merhametten gelir.
en basit tabiriyle yaşlı insanın torbasını taşımak, karşıya geçmesine yardım etmek veya alışverişini yamak vb.
çocuk için görüsünüz durumu kötü malum yaz çocuklar dondurmacının etrafını sarıp alırken o uzaktan seyrediyor, ne yaparsın?
bir şeyler hissettiniz mi?
işte o merhamet duygusudur.
bundan yorulmaz mutlu olursunuz.
devamını gör...
merhamet; özveriyi, telaşı, stresi, feda etmeyi gerektirir. bunların hepsi kinetiktir. merkeze başkasını koyduğunuzu sanarsınız ama aslında kendinizi oturtursunuz. hep ben dersiniz. bu kötü algılanacak bir şey değildir düşünce itibariyle. ben yapayım, ben edeyim; aman o şöyle olmasın, aman yorulmasın dersiniz.
merhamet yorgunluğu bedenen, zihnen gerçekleşir. sizin bundan sağladığınız maksimum fayda da önemli tabii ki. eğer yeteri kadar ruhunuzu tatmin ediyorsanız yorgunluğun size etkisi daha azdır.
yoo iş yapmasaydın ile sonuçlanıyorsa enkaza dönmeniz kaçınılmazdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"merhamet yorgunluğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim