bir kadın için gerçekten cesaret isteyen ve ilk günlerde özgüvenini kıran eylem halbuki biz de bilirdik bebek yüzlü olsaydık makyaj yapmamayı. cümlemize bırakacak güç ve iradeyi diliyorum.

devamını gör...
(bkz: tövbe estağfirullah)
devamını gör...
makyaj kadını tadında ve kıvamında yapıldığı takdirde gerçekten alımlı kılıyor. fakat bazı kızlar var ki makyaja saatlerini harcıyorlar. mesela benim eski kız arkadaşımın makyaj yaptığı zamanda bir evin komple boya badana işlemini de halledebilen bir boyacı ustası tanıdığım var. resmen yeni bir yüz yaratıyordu. ertesi gün sabah gözümü açtığımda bambaşka bir kişi yanımdaymış gibi hissediyordum. zaten kendisi de bir süre sonra '' nitelikli dolandırıcılıktan '' gözaltına alınır diye düşünüyorum.
devamını gör...
yakın zamanda almış olduğum karardır.

gençlik yıllarında başlamıştım. rujdur fardır rimeldir derken artık günümüz insanlarının makyaj yapmadan çıkmadığı topluma ayak uydurdum bende. o dönemler siyah renk modası yeni çıkmıştı. yaşantım ve çevrem gotik olmasa da hoş izlenim bıkrakıyordu. evlendim, çoluk çocuğa karıştım.

çocuğum büyüdükçe bana bakışları değişmeye başladı. anlamadım, görmezden geldim. sonra bir gün aldım karşıma konuştum. makyajın günümüzdeki önemini anlattım. sitemkar tavırla tamam diyerek geçiştirdi.

üzerinden çok zaman geçmeden eşim geldi. dedi artık yeter. harcadığın parayı geçtim, benden utanmıyorsun bari çocuğundan utan. yahu dedim ne oluyor. sonra beni derinden yaralayan cümleyi kurdu. " erkek adamsın dışarı çıkamaz oldum. arkadaşları çocukla dalga geçer oldular." o gün bu gündür kullanmıyorum. cildim nasıl rahatladı anlatamam.
devamını gör...
neden? zaten yapmak istediğimiz için, yapmak istediğimiz kadar yapıyoruz. bırakmak niye?

bazı sabahlar "bu dünya'ya zaten değmez. kirpiğim biraz daha uzamasın, yanağım biraz daha kızarmasın ne var ki?" diyorum, bazı sabahlarsa aynaya baktıkça gözümü alamayayım istiyorum. keyfime göre.

bırakmak yanlış bir tabir. makyaj başlanması veya bırakılması gereken bir şey değil çünkü.
devamını gör...
(bkz: başlık tanım ve nick uyumu)
devamını gör...
teklif dahi edilemez.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
zaten makyajla pek aram olmadı ama,günün birinde miniminnacık bir öğrencim -öğle tatillerinde çizgi film izlemeye gidip derse geç kalırdı dönüşte-sınıfa günaydın dememle
hoca dudaklarını boyamış,deyiverdi.
hem çok güldüm,hem başkalarında sevip beğendiğim halde kendimde sevmediğim bu boyama işleminden külliyen vazgeçtim:)
devamını gör...
hiç başlamadım ki bırakayım. küçük dokunuşlarla bu aşamaya kadar geldik. ama cildime iyi bakarım yıllardır.
devamını gör...
göz kalemini de mi?
kalıcı makyaj da mı olamaz?
peki yanaklar cimciklenebilir mi? diyerek sınırlarını anlamaya çalıştığım karar.

yol canım bırakamam. güzel olup bıraksam “doğal” derlerdi, ben bıraksam “paspal” derler...
devamını gör...
aydınlanma yaşadığın andır. evde durup dururken makyaj yapar,ayna karşısında şarkılar söylersin, dışarı çıkarken yüzünü yıkar çıkarsın. mis gibi ya. bütün yargıları, korkuları,özgüvensizlikleri yıktığın anlamına gelir.
devamını gör...
makyaj bir bagimlilik olmadigi icin abartilan durum. caniniz ister yaparsiniz, istemez yapmazsiniz.yeri gelir gideceginiz yer gerektirir yeri gelir gerektirmez .
devamını gör...
bazen diyorum ki "böyle gereksiz başlıklar niçin açılıyor?" peki ben neden okuyorum? daha kötüsü bu başlığa tanım giriyorum. yok yok, ben iflah olmam!
devamını gör...
hiç başlamadığım için içine dahil olmadığım durumdur. bence makyaj malzemeleri,kullandıkça insanın cildini bozuyor. hiç makyaj yapmayarak o kimyasalların cildimi bozmasını önlüyorum.
bb krem bile sürmüyorum.
devamını gör...
hayatımda hiç makyaj yapmadan bıraktım .
devamını gör...
babannem rahmetli olduğunda, bir sene kadar yaptığım eylem.
aynaya bakınca onu görürdüm.
süslenmek gelmezdi içimden.
çok sevdiği birini kaybedince insan fabrika ayarlarına dönüyor.
sonra zamanla her acı soğuyor.
süslenesi bile geliyor insanın.
devamını gör...
başlar gibi olmuştum bir hevesle ama sonra baktım ki bu işi yapabilenler yapmalı yapamayanlar çok komik olabiliyor. ayrıca suratıma çok fazla bir şey sürünce kendimi pis hissediyordum. şimdi ohh rahat,temiz, mis
devamını gör...
makyaj yapmaya başlamak denli normal bir durum.
devamını gör...
tamamen başlamış sayılmadığım için, bırakmış da sayılmam.
ancak 2 ay evveline kadar 3 sene boyunca yüzüme nemlendirici krem harici birşey sürmemiştim. ne rimel ne eyeliner. hiçbir şey.

zaten ten ürünlerini sevmem, sürmemde. ten ürünlerini kusur kapatma olarak görüyorum ve ne yalan söyleyeyim, yüzümde kusur yok. ne bileyim izdir lekedir rahatsız eder kullanılır buna çok tamamım ama bu yaşta yüzüme o işkenceyi yapamam.

eyeliner ve rimel sarıyor ama. arada yaparım onu. gözaltı morluklarım var, birkaç kere düğün vs diye kapatmıştım abovv, dayanamıyorum arkadaş. oturduk barıştık keş gözlerimizle. amy winehouse misali eyelinera abanıyoruz efenim. o da keyfimiz yerindeyse.
devamını gör...
demek ki tam kapanma günleri geri geliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"makyaj yapmayı tamamen bırakmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim